reklama
Czesc dziewczynki :-)
Dobija mnie ta pogoda.......Kuba od rana wyjmuje rajstopki z szuflady i chce na spacer.....a tam leje i leje
A ja w ramach relaksu (i nie tylko) zaczelam chodzic do kosmetyczki - wczoraj bylam na pierwszej sesji mikrodermabrazji na buzke. Ciekawa jestem jakie beda efekty po kilku zabiegach...
Wiecie jaki mi numer w USC wiwineli ...mielismy termin zaklepany na 9 maja na godz 15.....z dwoma osobami to potwierdzalam....a w zeszly, tyg. jak pojechalismy zawiezc dokumemty to sie okazalo, ze moze byc na 15:30 bo jakis problem z salai ty,m podobne pierdy Fajnie ze mamy juz wszystkie zaproszenia rozeslane i rozdane...niezly obciach ....dobrze ze to tylko pol godz.
ANIELAP - super ze tak gladko poszlo z tym smoczkiem.....u nas bylo tak samo i tez mie moglam sie nadziwic
A z wyjsciami - wieczornymi i nie tylko ma tak jak Ty ;-)
BARA - no wlasnie pisz co z tym klubem....bedzie tam mala regularnie chodzic?
Tez bym mojeg ostarszego chetnie gdzies wyslala
PUSIA - fajnie masz z tym wizazem.....taka mala odskocznia od rzeczywistosci :-) A napisz mi kochana jaka szkole konczylas, czyt kurs itd - tak z ciekawosci pytam...
AGNES, BELLA, NONEK, GOSIEK, BETI, KADIA (mam nadzieje ze nie pominelam nikogo) - co slychac???
ja nie ukończyłam żadnej szkoły w tym kierunku (jestem samoukiem ;-)) skończyłam tylko studia zarządzanie i marketing ale z wizażem to nie ma nic wspólnego hihi
Sory dziewczyny że ostatnio cos nie za często zaglądam ale u mnie nieciekawie.
Oliwce wychodzą 2 trójki górne więc jest mega marudna i noce nieprzespane.dziś np obudziła mi się o 2.30 w nocy i nie spała do 6.30,zdrzemnęła się na 1,5 godz i o 8.00 koniec spania.Noc była wręcz czadowa
Widać juz przez dziąsło te zęby ale cos przebić za bardzo się nie chcą.
Mnie znów ząb boli, byłam u dentysty, nic mi nie zrobił bo powiedział że lekarstwo jest ałozone i nie powinien boleć że muszę rentgena zrobić bo on wiertłem go nie ulecz.jakis nienormalny i z bólem zęba wróciłam do domu.Jestem zarejestrowana na jutro,rentgena juz mam, ale ból okropny normalnie chyba zacznę po ścianach chodzić.Tabletki przeciwbólowe nie pomagają.Pomaga jedynie Ketonal-ale jest strasznie silny, więc nie chce za często go brać.Bo ponąć po długim stosowaniu może uzależniać więć się boję.Ale do jutra trzeba jakos dotrwać tym bardziej że przy dziecku nikt mi nie pomoże.
Odezwę się juto po wizycie u dentysty.
Zycze miłego dnia Wam dziewczyny.
współczuje nocki ( u nas na szczęście zęby wychodza bez żadnych znaków więc nawet nie wiedziałam kiedy np wyszły dwie 4 na raz )
nonek
Grudniowe mamy'06 przywodca babinca w domu!
i ja sie witam.
U nas albo zawirowania z domem, albo impreza w weekend, albo ja mam tzw. zawieche i nic mi sie nie chce.
Na zabkowanie najlepszy jest orajel baby, w pl nie wiem czemu nie jest obecnie dostepny. Ja wlasnie kolezance zamowilam ze stanow. Nie ma nic lepszego na zabkowanie.
Agnes nie jestem lekarzem, ale nie masz moze podejrzenia o zapalenie okostnej? Ja mialam kiedys po wyrwaniu zeba, bol niemilkosierny. A z tym ketonalem to bez przesady, jak sie bierze kilka m-cy to mozna sie uzaleznic.
Aneta wspolczuje z usc. Widac wszystkie urzedasy maja niepokolei w glowie. Dobrze, ze to tylko pol godziny.
Z siadaniem na nocnik to u nas bylo tak, ze Manka latem potrafila siedziec z pol godz na nocniku i nic, pozniej wstawala i siusiala na panele. Wiecznie mialam obrobione mieszkanie, szlag juz mnie trafial. Ale z uporem maniaka trzymalam ja bez pieluchy. A jak zalapala to w ciagu jednego dnia. Pozniej miala czas niesiusiania nawet w nocy. Niestety znow jej wrocilo, wiec na noc ma pieluche zakladana. Jak tylko bedzie cieplej to biore sie za nia. Za to teraz jest juz tak wyedukowana, ze sama chodzi do toalety i robi co trzeba i wola do podtarcia pupy.
Niech ktos wyczaruje wiosne.....
U nas albo zawirowania z domem, albo impreza w weekend, albo ja mam tzw. zawieche i nic mi sie nie chce.
Na zabkowanie najlepszy jest orajel baby, w pl nie wiem czemu nie jest obecnie dostepny. Ja wlasnie kolezance zamowilam ze stanow. Nie ma nic lepszego na zabkowanie.
Agnes nie jestem lekarzem, ale nie masz moze podejrzenia o zapalenie okostnej? Ja mialam kiedys po wyrwaniu zeba, bol niemilkosierny. A z tym ketonalem to bez przesady, jak sie bierze kilka m-cy to mozna sie uzaleznic.
Aneta wspolczuje z usc. Widac wszystkie urzedasy maja niepokolei w glowie. Dobrze, ze to tylko pol godziny.
Z siadaniem na nocnik to u nas bylo tak, ze Manka latem potrafila siedziec z pol godz na nocniku i nic, pozniej wstawala i siusiala na panele. Wiecznie mialam obrobione mieszkanie, szlag juz mnie trafial. Ale z uporem maniaka trzymalam ja bez pieluchy. A jak zalapala to w ciagu jednego dnia. Pozniej miala czas niesiusiania nawet w nocy. Niestety znow jej wrocilo, wiec na noc ma pieluche zakladana. Jak tylko bedzie cieplej to biore sie za nia. Za to teraz jest juz tak wyedukowana, ze sama chodzi do toalety i robi co trzeba i wola do podtarcia pupy.
Niech ktos wyczaruje wiosne.....
bella 1 a kto bedzie się zajmował malutka jak wracasz do pracy???? babcia??? niania??? jak to rowiązaliście????
Na szczęście babcia. Gdyby nie ona, to nie wiem, jak byśmy to rozwiązali. Współczuję tego bólu zęba. Mnie tak strasznie rozbolała ósemka, jak Iza była jeszcze maleńka i nie chciałam wtedy brać tabletek przeciwbólowych, bo karmiłam ją piersią i bałam się, że jej zaszkodzą. Więc cierpiałam niemiłosiernie, a ząb w końcu wyrwałam. Oczywiście prywatnie,bo na Fundusz musiałabym czekać miesiąc. Aż mi się teraz słabo robi, jak sobie przypomnę. Trzymam kciuki, żeby jutro Ci dentysta pomógł i już przestało boleć.
Witam dziewczyny.
Ja znów miałam zarwaną nockę.
Oliwka usnęła dopiero o 23.00,obudziła się o 2.30 i nie spała do 6.00 przespała się do 8.00.jestem wykończona.Nie wiem dlaczego ona tak robi.jestem tak zmęczona że na nic nie mam ochoty.To juz kilka z rzedu takich nocy.masakra.
Oliwka usnęła dopiero o 23.00,obudziła się o 2.30 i nie spała do 6.00 przespała się do 8.00.jestem wykończona.Nie wiem dlaczego ona tak robi.jestem tak zmęczona że na nic nie mam ochoty.To juz kilka z rzedu takich nocy.masakra.
Witam dziewczyny.
Współczuje nieprzespanych nocek .
Ja dziś wychodze na rynek ) sama .
Znalazłam taki wątek na wizazu.pl http://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=11500285&posted=1#post11500285 i tam z kilkoma dziewczynami postanowiłysmy pójść sobie do Pubu pogadac, poznać się piwko wypić - ale się cieszę ... hmmm na takim piwku w babskim gronie to nie byłam prawie 3 lata . Mam nadzieję, że będzie fajnie - najfajniejsze jest to, że nie bede siedzieć w domku ...
Kurder jak to sie robiło ... anielap mam tak jak ty nie mam pojęcia co ubrac i w ogóle nie pamietam jak się chodziło na takie imprezki zwłaszcza, że to z obcymi dziewczynami
Ja dziś wychodze na rynek ) sama .
Znalazłam taki wątek na wizazu.pl http://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=11500285&posted=1#post11500285 i tam z kilkoma dziewczynami postanowiłysmy pójść sobie do Pubu pogadac, poznać się piwko wypić - ale się cieszę ... hmmm na takim piwku w babskim gronie to nie byłam prawie 3 lata . Mam nadzieję, że będzie fajnie - najfajniejsze jest to, że nie bede siedzieć w domku ...
Kurder jak to sie robiło ... anielap mam tak jak ty nie mam pojęcia co ubrac i w ogóle nie pamietam jak się chodziło na takie imprezki zwłaszcza, że to z obcymi dziewczynami
Witam....:-)
My od okolo 7 na nogach....bylismy wszyscy na badaniu krwi (tarczyca jak zwykle ), zapisalam sie tez do dentysty
I powiem nieskromnie, ze Filip jest po prostu boski Krew pobierana z zyly, a ten nawet sie nie skrzywil Pielegniary zbieraly szczeki z podlogi
Za to Kuba jak zwykle wyrywal sie i wyl jak maly dzikus ;-) Ja nie wiem skad ta chudzina ma tyle sily.....
A najlepiej jak gadal do Pani i odsuwal jej reke : "nie chcieeee, juźź koniec"
A rano jak sie usmialam - pytam go: "co ubierzemy?, moze polar"....a on stanal przy mnie i z bardzo skupiona mina: "yhm....cio myśliś?"
Ladne dzis slonko, ale strasznie wieje....spacerek krotki bo myslalam, ze mi glowe urwie
Potem jak zwykle sprzatanie, odkurzanie....mam wrazenie ze ciagle syf jest
A teraz chlopaki spia, a ja kawka i luzzzzz :-)
BETI - heh tak to jest juz z tymi kompami......ja ostatnio zgrywalam wszystkie zdjecia na plyty....tak sobie pomyslalam, ze jak pewnego dnia laptop odmowi posluszenstwa i nie daj Boze nie dalo by sie fotek odzyskac to bym sie zalamala :-)
PUSIA - napisz koniecznie jak po spotkanku....a ja to nawet nie pamietam kiedy bylam gdzies w babskim gronie (bez dzieci)....tez dawno to musialo byc ;-)...pewnie jak jeszcze pracowalam....czyli w 2006 roku
Hihii a ja myslalam, ze Ty choc jakis kurs - czyli mozna i tak, no prosze - fajnie :-) A samoukiem to ja tez jestem
AGNES - kurcze masakra, wspolczuje takiej nocki :-(...ja to przedwczoraj dopiero sie o 2 kladlam...a u Was koniec spania. Oczka na zapalki i trzymaj sie...;-)
A jak zabek?
BELLA - no tak, babcie to fajne "wynalazki".....co prawda nie u nas bo obydwie daleko Dlatego ja nie wyobrazam sobie powrotu do pracy....zreszta musze zaczac kombinowac co robic po wychowawczym, bo do swojej bylej pracy -
NONEK - tez slyszalam, ze ten zel jest dobry ....u nas na szczescie chyba jakos znosne bylo zabkowanie....zobaczymy jak bedzie z Filipem...
My od okolo 7 na nogach....bylismy wszyscy na badaniu krwi (tarczyca jak zwykle ), zapisalam sie tez do dentysty
I powiem nieskromnie, ze Filip jest po prostu boski Krew pobierana z zyly, a ten nawet sie nie skrzywil Pielegniary zbieraly szczeki z podlogi
Za to Kuba jak zwykle wyrywal sie i wyl jak maly dzikus ;-) Ja nie wiem skad ta chudzina ma tyle sily.....
A najlepiej jak gadal do Pani i odsuwal jej reke : "nie chcieeee, juźź koniec"
A rano jak sie usmialam - pytam go: "co ubierzemy?, moze polar"....a on stanal przy mnie i z bardzo skupiona mina: "yhm....cio myśliś?"
Ladne dzis slonko, ale strasznie wieje....spacerek krotki bo myslalam, ze mi glowe urwie
Potem jak zwykle sprzatanie, odkurzanie....mam wrazenie ze ciagle syf jest
A teraz chlopaki spia, a ja kawka i luzzzzz :-)
BETI - heh tak to jest juz z tymi kompami......ja ostatnio zgrywalam wszystkie zdjecia na plyty....tak sobie pomyslalam, ze jak pewnego dnia laptop odmowi posluszenstwa i nie daj Boze nie dalo by sie fotek odzyskac to bym sie zalamala :-)
PUSIA - napisz koniecznie jak po spotkanku....a ja to nawet nie pamietam kiedy bylam gdzies w babskim gronie (bez dzieci)....tez dawno to musialo byc ;-)...pewnie jak jeszcze pracowalam....czyli w 2006 roku
Hihii a ja myslalam, ze Ty choc jakis kurs - czyli mozna i tak, no prosze - fajnie :-) A samoukiem to ja tez jestem
AGNES - kurcze masakra, wspolczuje takiej nocki :-(...ja to przedwczoraj dopiero sie o 2 kladlam...a u Was koniec spania. Oczka na zapalki i trzymaj sie...;-)
A jak zabek?
BELLA - no tak, babcie to fajne "wynalazki".....co prawda nie u nas bo obydwie daleko Dlatego ja nie wyobrazam sobie powrotu do pracy....zreszta musze zaczac kombinowac co robic po wychowawczym, bo do swojej bylej pracy -
NONEK - tez slyszalam, ze ten zel jest dobry ....u nas na szczescie chyba jakos znosne bylo zabkowanie....zobaczymy jak bedzie z Filipem...
Dajcie mi strzelbę....
Dużo nie popiszę bo mamy jednak kryzys bez smoczka... Juz trzeci dzień Zuzka odmawia spania po obiedzie... Wczoraj wieczorem była ponad godzinna histeria o "koka"...
Ona musi spać w dzień bo ja inaczej nic nie mogę zrobić... Zero obiadu, zero kompa, własnych myśli nawet nie mogę pozbierać....
No i wychodzę dziś wieczorem na szczęście. Trochę nabiore dystansu, bo ostatnio same problemy, wszyscy sie na nas zawzięli i ogólnie życie uważam do dupy....
Dziewczyny pozdrawiam Was serdecznie... Przepraszam że nic wiecej nie piszę....
reklama
anielap nie poddawaj się.To narmalne że Zuzka się buntuje,pierwszy dzień był ok a potem zaczęło jej brakować smoka.ale nie możesz teraz odpuścić skoro nie miała go przez parę dni.jak jej teraz dasz to przy nastepnej próbie będzie 2 razy gorzej bo będzie pamietała że poprzednim razem jej oddałaś i będzie się bardziej domagać.ja bym przeczekała,wiem że to trudne i meczące ale ja bym nie ustapiła.później będzie trudniej.To jest tylko moje zdanie.
Trzymajcie się.Trzymam kciuki za Was.:-)
A jeśli chodzi o mój ząb.to niezła historia.Byłam dziś.Masakra mówię Wam.
Dwóch dentystów mnie oglądało, i nikt nire wiedział dlaczego mnie tak boli a zęby są ok,przyniosłam rentgen i nic nie wykazało ,nie powinno boleć.Po godzinie oglądania,naciskania na zęby i patrzenie mi się wbuzie-już miałąm dość w końcu wpadli co jest nie tak.
To się nazywa spostrzegawczość służby zdrowia.
Okazało się że babka spieprzyła mi kanałówkę którą kończyłam tydzień temu źle wyczyściła mi kanał a założyła wypełnienie.Zrobił się ostry stan zapalny i dlatego tak cholernie bolało myślałąm że zabije tą babę.A na dodatek te pieniadze które zapłaciłąm za tą kanałówkę przepadły 300zł,bo jak wyleczę stan zapalny to trzeba leczyć zęba na nowo,jeszcze raz czyścić kanały
Dostałąm antybiotyk-mam brać co 8 godzin i za tydzień zaczynamy od nowa leczyć tego zęba.
Znieczulenia mi nie dała bo powiedziałą że stan zapalny jest tak duży że znieczulenie i tak nie za działa i robiła na żywca otwierała zęba i kanały,bolało jak cholera,łzy ciekły mi po policzkach ale jakoś wytrzymałąm.I teraz jest ulga niesamowita.Jeszcze trochę boli bo jest ten stan zapalny ale o niebo lepiej,już przeciwbólowe nie są potrzebne na szczęście.
A Oliwka mi usnęła,spi od 19.50 była padnięta po ostaniej nocce,bo w dzień też nie odespałą bo spałą tylko 1,5 h.mam nadzieję że dziś da mi pospać.Bo jestem wykończona tym niespaniem w nocy.Ostatnio to ja spie po 4-max 5h na dobę.Idzie się załamać.I jak tu funkcjonować potem w dzień.
Trzymajcie się.Trzymam kciuki za Was.:-)
A jeśli chodzi o mój ząb.to niezła historia.Byłam dziś.Masakra mówię Wam.
Dwóch dentystów mnie oglądało, i nikt nire wiedział dlaczego mnie tak boli a zęby są ok,przyniosłam rentgen i nic nie wykazało ,nie powinno boleć.Po godzinie oglądania,naciskania na zęby i patrzenie mi się wbuzie-już miałąm dość w końcu wpadli co jest nie tak.
To się nazywa spostrzegawczość służby zdrowia.
Okazało się że babka spieprzyła mi kanałówkę którą kończyłam tydzień temu źle wyczyściła mi kanał a założyła wypełnienie.Zrobił się ostry stan zapalny i dlatego tak cholernie bolało myślałąm że zabije tą babę.A na dodatek te pieniadze które zapłaciłąm za tą kanałówkę przepadły 300zł,bo jak wyleczę stan zapalny to trzeba leczyć zęba na nowo,jeszcze raz czyścić kanały
Dostałąm antybiotyk-mam brać co 8 godzin i za tydzień zaczynamy od nowa leczyć tego zęba.
Znieczulenia mi nie dała bo powiedziałą że stan zapalny jest tak duży że znieczulenie i tak nie za działa i robiła na żywca otwierała zęba i kanały,bolało jak cholera,łzy ciekły mi po policzkach ale jakoś wytrzymałąm.I teraz jest ulga niesamowita.Jeszcze trochę boli bo jest ten stan zapalny ale o niebo lepiej,już przeciwbólowe nie są potrzebne na szczęście.
A Oliwka mi usnęła,spi od 19.50 była padnięta po ostaniej nocce,bo w dzień też nie odespałą bo spałą tylko 1,5 h.mam nadzieję że dziś da mi pospać.Bo jestem wykończona tym niespaniem w nocy.Ostatnio to ja spie po 4-max 5h na dobę.Idzie się załamać.I jak tu funkcjonować potem w dzień.