reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

siedzisz w domu nudzisz sie chcesz cos zrobic z soba albo moze twój partner ma lekka nadwage zapraszam do mnie Herbalife to moja praca i kazdy moze pracowac nie zostawiajac dzieci :-) i przy okazji zadbac o swoja linie nawet karmiac piersa tak jak ja :-)
musimy dbac o swoje zdrowie prawda !!! dbajmy o nasze zdrowie abysmy mieli siłe cieszyc sie z naszych pociech:happy: dobur witamin jest bardzo warzny dla nas a naj bardziej dla naszych dzieci znalazłam prace która zalezy odemnie od mojego zaangazowania :-) moja pasja jest zdrowe odrzywianie i tym sie zajmuje i jeszcze mi za to płaca

zapraszam wiec piszcie e-maile aurelka11@wp.pl lub dzwoncie

Ostatnia edycja:
reklama
Puskaprzesilenie Cie dopadło, bedzie dobrze. @ nadchdząca też napewno swoje robi. Ja bede kąsając za dni 2, mąż mój napewno z dzieciem do tesciów zwieje, bo inaczej pozabijam;-) ot jedna z wielu przyjemności bycia Kobieta.
A w niedziele nasze swieto drogie panie.Komunistyczne, bo komunistyczne ale nasze:-)

Byłam z Maksiowym na spacerku, słonko super grzało już dawno tak nie pospacerowalismy, od razu mi lepiej. Spotkałam się z kumpela i jej córeczk, zaliczyliśmy piaskownicę i hustawki. Pierwszy raz sie dziś cieszyłam, ze na L4 jestem mimo bólu towarzyszacemu mi nieustannie.

Co do przedszkoli Anetko rekrutacja jest teraz od 31 marca, raczej nie ma szans by zapisac dziecko na rok przyszły, chyba ze prywatnie. U nas we Wro rekrutacja internetowa.

Cos znow BB szwankuje i mi pol posta ucina :crazy:
AURELCE chcialam napisac:

Nie zebym lubila wytykac ludziom bledy, ale naprawde razi po oczach...;-)
Poza tym to nie miejsce na reklame - lamiesz regulamin forum....

BETI - dzieki....no to lipa :dry: A jest tez tak ze i ja i M musimy pracowac?

BETI - dzieki....no to lipa :dry: A jest tez tak ze i ja i M musimy pracowac?[/QUOTE]
tak, ale jeżeli Ty jestes na wychowawczym to znaczy się ze pracujesz. wiec wystarczy zaświadczenia z Twojej firmy, ze jesteś zatrudniona.
Nie zalamuj się zapiszesz Kubę normalnie w przyszłym roku, jak będzie rekrutacja. Musisz wybrać trzy przedszkola i jest duża szansa ze mały się dostanie. Lepiej by było jakbyś pozostała smotną matką, czego Ci nie zyczębo dzieci matek samotnych mają pierwszeństwo.

Dzieki BETI jeszcze raz :-)
Mnie sie wychowawczy konczy w przyszlym roku we wrzesniu...wiec jeszcze nie wiadomo jak bedzie z tym zatrudnieniem ;-) Mam nadzieje, ze to jest tak ze jeszcze na Filipa dostane jakis wychowawczy...
A jako samotna matka nie jestem nawet teraz uznawana :sorry2:....jesli facet nie uznaje dziecka, albo uznaje i sa zasadzone alimenty to wtedy jest sie samotna matka - tak sie dowiedzialam w urzedzie..............;-)
A M raz ze uznal juz w ciazy, dwa jestesmy wszyscy zameldowanie pod ty, samym adresem....

Ostatnia edycja:
Anetko kofna nie obraź się o tej samotnej matce, ja tylko napisałam dla przykładu. Przeiez ja wiem, ze do tego by tworzyc rodzine nie potrzeba papierku.
Napisz mi bo nie doczytałam kiedy ten Wasz Wielki Dzień, czy we Wro powiecie sobe TAK, bo Ty chyba ze stolicy jestes:happy:
Jestem pewna, ze Kuba dostanie sie do przedszkola.

Idę kapać Maksia, nie spał dzis w dzień i już prawie zasypia
.

Hihi....BETI - tosmy sie dogadaly.....ja nawet nie pomyslalam, ze Ty w tym sensie to pisalas :-D Zadnego obrazania :-DChodzilo mi tylko o to, ze polskie prawo jak zwykle zagmatwane i nie tak latwo zostac samotna matka :-D;-)
Swoja droga jestem ciekawa jak ludzie to robia....bo nie raz slyszalam ze ktos tam slubu nie wzial zeby samotnie z podatkow sie rozliczac, zasilek dostac itd.....To co dziecko ma wpisane w akcie urodzenia ze ojciec nieznany czy jak....:confused:
A Ten Dzien 9 maja :-), we Wroclawiu (ja jestem z Chorzowa, M z Warszawy ;-))

A Ten Dzien 9 maja :-), we Wroclawiu (ja jestem z Chorzowa, M z Warszawy ;-))[/B]
a to ja sie wprosze na sama ceremonie, chyba wolno bedzie do Urzedu tak?

Ja juz dawno stwierdziłam, ze nasze prawo bzdurne jest. Ludzie specjalnie sie rozwodzą, biora separacje by dziecko sie np. do zlobka czy przedszkola dostało. I sie dostaje a rodzice zgodnie nadal zyja razem. Ja rozumiem że niektóre kobiety sa samotnymi matkami bo róznie to w zyciu bywa, czasem lepiej, ale np. wkurrza mnie to ze ludzie kłamią by dziecko dostało sie do złobka czy przedszkola. skoro ja i mój mąz spełniamy wszystkie warunki, oboje pracujemy, płacimy podatki wychowujemy dzecko jestesmy rodziną a mamy problem by dziecko dostało si.e do przedszkola. TRo ze oboje pracujemy nie znaczy ze stac nas na ninie. Oboje mamy rodziców we Wro ale nie znaczy to, ze sa oni dyspozycyjni. I maja tylko jednego wnuka np. mojego syna by się nij zając. Po za tym wole by moje dziecko było w przedszkolu, bo wśród dzieci bardziej sie rozwinie, więcej nauczy itp.
a ja siedze w domu i zastanawiam się czy on wogóle dostanie sie do przedszkola, a jak nie to co wtedy:szok:

reklama
Ja nadal umieram na ból zeba. Mimo że byłam na wizycie u dentystki to nic się nie zmieniło. I żadne prochy narazie nie działają. Dobijcie mnie.....

Z tymi żłobkami i przedszkolami to aż chora jestem z nerwów. Ja niestety nie mam możliwości zameldowania się we Wrocławiu. Tzn nie mogę się wymeldować tam gdzie jestem zameldowana... Żyjemy w państwie prorodzinnym i każą nam rodzić dzieci... Tu puszczam wiązankę... @#@##$%#$#%$$%​

Do góry