reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

to ja się odzywam;-) nie bylo czasu pisac, bo ostatnie pare dni przerabialam jazdy z wrednym brzuszkiem meczacym moje dziecie:baffled: dzis jakby juz lepiej, ale zobaczymy....za to musze sie pochwalic, ze Florka rosnie jak na drozdzach, nadrabiajac mala wage urodzeniowa: przybylo jej 1 kg w 3 tygodnie:szok:
A przy okazji mam pytanie: czy możecie polecić jakiegoś dobrego pediatrę? najchętniej w centrum, ale niekoniecznie - chodzimy państwowo, ale nie czuję się do końca usatysfakcjonowana i wolałabym jeszcze pogadać z innym lekarzem w kwestii wątpliwości różnych...

Miłego dnia wszystkim - w końcu chłodno!:-D

reklama
Bara ja niestetty nie:no: Weekendy spędzamy rodzinnie. Nadrabiamy cały tydzień, gdzie mój m wychodzi o 8rano i wraca o 20.
Ale pomysł fajny! Może sie nawet gdzieś przypakiem spotkacie:-)

Kasiu miłego urlopowania. Oby pogoda Wam dopisywała...:tak: Trzymamy kciuki.

Anetko czy Ty zostałaś nad morzem? Mam nadzieję że wszystko w porządku z dzieciaczkami. Jak wrócisz odezwij sie do nas.​

Witajcie kochane :-)
ANIELKA - kochana, dziekuje za pamiec :tak: Z dzieciaczkami jak najbardziej ok...Kuba zdrowy...tylko jakas biegunka sie przyplatala i aktualnie walczymy....Brzucho duze - tylko niestety skurcze ciagle sa i chyba mnie juz nie opuszcza do konca :-(
My we Wrocku jestesmy od czwartku....ale ręce pełne roboty...Przyjechal moj mlodszy brat pomagac w nowym mieszkanku.....No i prawie caly czas wlasnie tam - jest do skrecenia ok. 75 paczek mebli :sorry2:, wiec jest co robic....poza tym ja maluje w pokoju Kuby. Teraz mlody spi, wiec mam chwilke.....ale jak sie tylko obudzi M po mnie przyjedzie i roboty ciag dalszy.

Wakacje zaliczam do udanych, choc poczatki byly trudne.....Kuba nie chcial spac przez nadmiar wrazen...do konca nie zasypial przed 21. W dzien snu odmawial kategorycznie, dopiero po kilku dniach "zgodzil" sie na jedna drzemke.
Nastepny problem to jedzenie....przeciez nie ma czasu na takie blachostki - a ja bylam jak zwykle w ciaglym stresie ze jest glodny:dry: Mleka odmawia kategorycznie od tygodnia - nie pije juz go wcale.
Pogoda caly czas byla piekna - jak na zamowienie :-) Pierwsze 2 dni spedzilismy w Toruniu - piekne miasto :tak: Potem tydzien w Dębkach - Kuba panicznie bal sie morza i jego zimnej wody....Za to przekonal sie do rzeki i jeziora i wchodzil nawet w ubraniu i butach :-D Na plazy najlepsze byly dalekie wedrowki (a juz samodzielne to w ogole) i zaczepianie wszystkich ludzi - wiec spokoju nie zaznalismy ;-) W sobote Debki opuscilismy (i tu pogoda sie zepsula)...ale caly weekend spedzilismy jeszcze w Trojmiescie. Potem udalismy sie do Warszawy gdzie zostalismy do srody - poodwiedzalismy rodzinke itd.....potem jeszcze na 1 dzien do Chorzowa do moich rodzicow.....No i koniec podrozy :-p

Podczytywalam Was troche bo laptopa mialam ze soba, wiec jestem na biezaco :tak: Ale na pisanie juz brakowala czasu :sorry2:
No i to by bylo na tyle.....teraz w miare mozliwosci bede zagladac juz regularnie :tak:

Witam!
Ja z Felidae wybieramy się na jutrzejsze targi do Hali Ludowej, bedziemy tam ok 11. Czy któraś z Was chce się do nas przyłączyć:confused:?

Hej kobietki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Własnie wrócłam i sie melduję !!!:-)

Było super dzieci zachwycone a szczególnie Klaudia bo całymi dniami siedziala w wodzie jak bede miała chwile czasu to wkleje Wam zdjecia!!!!

pozdrawiam i przesyłam całusy dla dzieciaczków

Zakochałam sie w miejscu w którym bylismy wracamy tam za rok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Witajcie urlopowiczki!!!

Aneta cieszę sie że wszystko w porządku i urlop się udał:tak: Trochę kilometrów zrobiliście i parę fajnych miejsc zaliczyliście... Ach... Zazdroszczę trochę... A z mieszkaniem to spieszycie tak żeby zdązyc przed porodem? Tylko proszę uważaj na siebie i nie wchodź na drabinę przy malowaniu...

Kadia super że takie świetne miejsce odkryliście. Czekamy na zdjęcia roześmianych dzieciaczków Twoich.... I na relacje...

Aurelia, Felidae, Beti jak na targach? Coś ciekawego mnie ominęło...

My byliśmy na bardzo długim spacerze wzdłuż Odry, a także w lasku osobowickim. Ledwo dotarłam do auta, kondycji coś już brakuje...;-)​

Witam Was serdecznie no więć było super jest to miejsce do którego wiele lat temu przyjeźdżał mój mąz z rodzicami jako dziecko i wiele mi o nim opowiadał , wyjechaliśmy 26 a 25 mieliśmy rocznice slubu (16!!!!!) więc chiałam mu zrobic prezent i tam zamówiłam domek i okazało że jest przepieknie , cudne okolice i sliczne jezioro super czyste, niesamowita cisza i spokój, mieszkalismy 15 m od jeziorka , moja Klaudia jest zachwycona i stwierdziła że jej sie tam bardziej podoba niz nad morzem :tak: , i stwierdzilismy rodzinnie że wracamy tam za rok bo jest super , nawet Krystian widac było ze był zadowolony i super spał , czasami nawet 2 razy w ciągu dnia a potem padał o 19 i spał do 8 czasami nawet 9:szok:.
I kilka zdjęc :

Załączniki

• Obraz 001 (4).jpg
    Obraz 001 (4).jpg
    57,7 KB · Wyświetleń: 41
  • Obraz 003 (2).jpg
    Obraz 003 (2).jpg
    64,7 KB · Wyświetleń: 35
  • Obraz 010.jpg
    Obraz 010.jpg
    74,6 KB · Wyświetleń: 48
  • Obraz 017.jpg
    Obraz 017.jpg
    87,6 KB · Wyświetleń: 40
i jeszce kilka

Załączniki

• Obraz 028.jpg
    Obraz 028.jpg
    96,5 KB · Wyświetleń: 42
  • Obraz 032.jpg
    Obraz 032.jpg
    74,6 KB · Wyświetleń: 32
  • Obraz 041.jpg
    Obraz 041.jpg
    69,7 KB · Wyświetleń: 34
  • Obraz 0201.jpg
    Obraz 0201.jpg
    55,5 KB · Wyświetleń: 38
reklama
to ja się odzywam;-) nie bylo czasu pisac, bo ostatnie pare dni przerabialam jazdy z wrednym brzuszkiem meczacym moje dziecie:baffled: dzis jakby juz lepiej, ale zobaczymy....za to musze sie pochwalic, ze Florka rosnie jak na drozdzach, nadrabiajac mala wage urodzeniowa: przybylo jej 1 kg w 3 tygodnie:szok:
A przy okazji mam pytanie: czy możecie polecić jakiegoś dobrego pediatrę? najchętniej w centrum, ale niekoniecznie - chodzimy państwowo, ale nie czuję się do końca usatysfakcjonowana i wolałabym jeszcze pogadać z innym lekarzem w kwestii wątpliwości różnych...

Miłego dnia wszystkim - w końcu chłodno!:-D

mam lekarke pulmonolog dzieciecy pediatra , chodze do niej prywatnie od ponad 7 lat jak tylko sie urodziła moja córka bo miałam z nia problemy i tak do niej trafilam ktos mi polecił jest super lekarka ale nie wiem czy bedzie Ci odpowidac bo przyjmuje na muchoborze , obecnie z Kryatiankiem do niej chodze i w sumie tylko jej ufam nawet jak cos mi powiedzą w przychodni lece do niej i sparawdzam jakie ona ma zdanie i jeszcze nigdy sie nie zawiodłam, ale polecam , jeżeli będziesz chciała to podam namiary pozdrawiam

Do góry