reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

Witam nocna pora, ostatnio tylko o tej porze mam czas na neta!
Maksio śpi, mąz z pracy wrócił. Caly dzień spedziłam u moich rodziców, remont, miało byc tylko odświeżenie scian w kuchni a skonczyło się na generalce:szok:Ale się narobiłam, bałagan okrutny musiałam posprzątać, bo ciężarna siora nie wszystko może:no:Do tego namówiłysmy ojca na kupno nowego dywanu do pokojów rodziców. Mama jutro wraca, szkoda ze wczesniej tego nie zrobilismy bo jeszcze bym wycyklinowała parkiet i malneła ściany w pokoju rodziców a tak nie zdązyliśmy:no:

Dzis juz się lepiej czuję, ale ciągle mam przed oczami jak mi Maksio na ulice ucieka, teraz pilnuje go jak oka w głowie. Moherom się nie oberwało, bo sie spieszylismy, szybko wsiedlismy do auta i pojechaliśmy, inaczej kiepsko by z babciami było:wściekła/y:, bo one pewnie takich przezyć z własnymi dziećmi nie miały. Moze nie, bo wtedy mniej aut jeździło.:-p A młody nie wyciągnąl zadnej lekcji z tego juz nie pamieta, małe toto jeszcze i głupiutkie, ale ja juz go przypilnuje!:tak:

Anielkociesze sie ze z Zu juz lepiej, pokaz fryzurke:tak:, ja moze w przyszłym tygodniu fotke sobie zrobie to pokaże swoja:szok:
Shenapewno uda nam się spotkac, dam Ci znac kiedy na Karłowicach będe. I zapraszamy jak zorganizujemy kolejne spotkanko, poznasz nas wszystkie!

Popieram zdecydowanie łatwiej podróżuje się z niemowlaczkiem. Choć mój Maksiowy w wózku grzeczny jest, gorzej jak bez wózka idziemy a zdarza nam się to coraz częściej.Nie chce mi się ze schodów wózka dźwigać!

Dobra spadam ide spac!

reklama
Dzień dobry :)))

kurcze troszkę mnie nie było a tu nowe mamy :)) WITAM :-)

Ale dziś fajnie na dworze jest czym oddychać nareszcie odpoczynek od upałów

Kacper niedawno usnął więc jest chwila spokoju :tak:. Piotrek na swoim kompie a ja na swoim hihih Ciekawe co Wy porabiacie

Hura!
Przespaliśmy całą nockę! A to oznacza że z uchem już jest lepiej. Może już wcale nie boli:-) Antybiotyk musimy wybrac do końca, ale cieszę się że juz mała nie cierpi.

Pogoda dziś fajna, tylko chcielismy pojechac na działkę do babci a tu pada...

Hmmm... Fryzurkę pokaze przy okazji, bo teraz nie będę sie specjalnie fotografowac.

Pozdrawiamy... I uciekamy... Dziś na obiad pizza, takie lenistwo nas ogarnęło;-)​

Ja sie witam po dłuższej nieobecności, ale czasu na pisanie nie miałam podczytywałam czasem:-) więc witam nowe mamy serdecznie i dołącze sie że z niemowlakiem mimo wszystko łatwiej sie podróżuje:tak::tak: Zuzia na antybiotyku znowu, infekcja dróg moczowych jak to lekarka oceniła że to ropomocz:-:)-:)baffled: od wtorku bierzemy antybiotyk do czwartku kolejnego i po dwóch dniach przerwy znowu siuski na posiew czy już wszystkie bakterie wybite:baffled::-(a we wtorek usg brzuszka bo podejrzewają jakąś wadę układu moczowego martwie się bardzooooo:-:)-:)-:)-:)baffled::baffled: a z takich wesołych rzeczy to to że mój M od 4 miesiecy ma pierwszy wolny wekeend i dziś z tej okazji byliśmy na wypadzie za miasto(naszą wieś) pojechaliśmy do Polanicy i Kudowy super było Zuza spała w górach jak zabita, i po atrakcjach śpi jak aniołek teraz, mnie bola nogi ale jestem zadowolona że wreszcie spędziliśmy trochę czasu razem:tak::tak:ale się rozpisałam:-)
pozdrawiam wszystkie mamy i dzieciaczki

To jeszcze kilka fotek z dzisiejszego wypadu:-)

Załączniki

• P8021388.JPG
    P8021388.JPG
    114,2 KB · Wyświetleń: 35
  • P8021404.JPG
    P8021404.JPG
    129,6 KB · Wyświetleń: 37
  • P8021408.JPG
    P8021408.JPG
    138,4 KB · Wyświetleń: 58
  • P8021411.JPG
    P8021411.JPG
    98,1 KB · Wyświetleń: 35
  • P8021416.JPG
    P8021416.JPG
    136,6 KB · Wyświetleń: 35
I jeszcze kilka:-)

Załączniki

• P8021446.JPG
    P8021446.JPG
    129,9 KB · Wyświetleń: 43
  • P8021431.JPG
    P8021431.JPG
    125,2 KB · Wyświetleń: 31
  • P8021479.JPG
    P8021479.JPG
    132,7 KB · Wyświetleń: 32
  • P8021481.JPG
    P8021481.JPG
    130,5 KB · Wyświetleń: 30
  • P8021489.JPG
    P8021489.JPG
    127,8 KB · Wyświetleń: 35
Witam znowu nocną pora. Maksiowy spi, dzis bardzo intensyny dzień mileismy. Moja mama z siostrzenica wróciły z dojczlandu wreszcie, a my konczylismy remoncik niespodziankę dla mamy mojej na urodzinki. Wszystko sie udało, mama zadowolona my też. :-D A najbardziej się ciesze ze całe i zdrowe przyjechały do domu. Oliweczka moja kochana tak urosła przez te 3 tyg.

Bara super fotki, fajnie ze wycieczka Wam się udała i że spędziliście troszkę czasu razem. Szkoda ze Zuzia znowu chora, ale mam nadzieję ze usg brzuszka pokaże ze wszystko oki. My tez robilismy bo Maksiowy tez miał problemy z pęcherzem.Okazało się ze ma bakterie Coli.
Anielko dobrze ze z małą Zu już lepiej, wybierzcie do końca antybiotyk to wazne. I kładź mała troszkę wyżej na podusi, to jej katarek nie bedzie do uszka spływał i zatykał.

Ide spać. Buziaki

hej - już jestem :-) - chyba z 2 tygodnie będę was czytać zanim nadrobię zaległości
wróciliśmy w piątek w nocy - mąz przez 2 dni instalował nowego kompa i dzisiaj moją Anie wysłałam na obóz. No i jutro znowu do pracy - buuuu
Jak się ogarnę to wkleję zdjacia

Witam!
Znów opycham się popcornem:-( Kurcze, rzuciłam słodycze dla jakiejś nędznej napuszonej kukurydzy...:wściekła/y: A waga w miejscu stoi.
Trudno, miałam kiepski dzień, a nawet weekend. Wogóle cały tydzień był do d*** Tyle z tego dobrego że Zu już zdrowieje.

Bara witaj kochana. Strasznie mi żal że Twoja Zuzanka znów choruje. Zróbcie wszystkie potrzebne badanie, bo to aż dziwne, ze tak często ją męczą te infekcje. Oby wyniki były jak najlepsze. Mocno trzymamy kciuki:tak:
I super że wycieczka się udała. Zdjęcia super, wszędzie uśmiechnięte buźki.

Gosiek witaj po urlopie. Strasznie szybko to zleciało. A jutro ciężki dzień przed Tobą. Cięzko się wraca po urlopie do pracy... Opowiadaj jak było, jak tylko ochłoniesz i przywykniesz do codzienności.

Ach, właśnie. Jutro przyjedzie do mnie ośmioletnia kuzynka na kilka dni. Pomoże mi trochę przy marudnej Zu;-). Ależ się cieszę:-)​

reklama
Cześć dziewczynki!
Weekend minął szybko i w rozjazdach-w sobotę byliśmy u teściów, a wczoraj u moich rodziców:tak: Basia marudziła jak najęta, ale powód jest znany-wyszła lewa górna 4, więc mamy już 12 ząbków, czekamy na 3;-)
M ma już od dzisiaj urlop, bo pracownia zamknięta na 2 tygodnie, ale pojechał na chwilę, do pracy dokończyć jakąś szczękę:sorry2:
W sobotę jedziemy nad morze-już nie mogę się doczekać, nie wiem jak Basia wytrzyma tyle godzin w samochodzie:confused: Chyba po drodze zrobimy sobie jakąś przerwę, bo ona normalnie pół godziny nie potrafi wysiedzieć, a co dopiero tyle godzin:szok:
Musimy jeszcze kupić wózek parasolkę, bo z ten nasz zajmuje pół bagażnika a gdzie reszta rzeczy:dry: Zdecydowaliśmy się na Inglesinę Trip-jeszcze dzisiaj znowu pojedziemy go zobaczyć, żeby upewnić się w wyborze:-)

Anielap-cieszę się, ze Zuzia już zdrowa:-)
Gosiek-prosimy o zdjęcia, jak już ochłoniesz:blink:
Bara-fotki śliczne:tak: Przykro mi, że Zuzia tak często choruje... Mam nadzieję, że badania okażą sie pomocne;-)
Beti-a to mamie niespodziankę zrobiliście:szok::-)
Pusia-widziałam na NK nowe makijaże-SUPER:tak:
Ja również witam serdecznie nowe mamy:-):happy2:

Do góry