reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

KASIU - moj ranny protest to po prostu brak reakcji :-D Nie zawsze dziala.....ale dzisiaj poszlo calkiem skutecznie ;-)
Przykro mi z powodu fatalnej nocki u Was....myslisz ze to moze zabki?

reklama
Anetko-chyba ząbki:sorry2: Trójki już prawie widać, a jeszcze nie wyszła lewa górna czwórka... Chyba się upiję, jak już wszystkie zębole będą na wierzchu:-D

Dziękuję za miłe powitanie, postaram się aktywnie pisać, jak tylko ogarniemy się trochę po życiowych zmianach;-)
Rodziłam w Trzebnicy przec cc, bo mała była ułozona pośladkowo, i muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolona z tego szpitala. Fantastyczna opieka, bardzo przyjazny personel, warunki jak w "Na dobre i na złe", wszystko to mnie mile zaskoczyło, bo naczytawszy i nasłuchawszy się opinii o różnych szpitalach byłam nastawiona na traumatyczne przeżycia;-) Także rekonwalescencja idzie mi jak z płatka i tu też mile się rozczarowałam, bo, jako że Florka jest moim pierwszym dzieckiem urodzonym w dość zaawansowanym wieku (34 lata:zawstydzona/y:) przygotowywałam się psychicznie na dochodzenie do siebie tygodniami, a tym czasem po 10 dniach czuję się, prawie jakbym nigdy w ciaży nie chodziła;-)
A że jeszcze dziecko nam się trafiło upiornie grzeczne (pomijając okresy "bólu istnienia", kiedy musi sobie programowo pomarudzić), to tym łatwiej wdrożyć się w nowe obowiązki.

No i jeszcze parę słów o nas: mieszkamy z mężem w samym centrum Wrocławia, na tzw. Trójkącie, ale planujemy w najbliższych miesiacach/latach wynieść się gdzieś na dolnośląską wieś. Ja mam na imię Patrycja i w czasie kiedy nie ekscytuję się macieżyństwem, pracuję jako tłumaczka - przynajmniej to robiłam przed porodem, bo zobaczymy na ile szybko uda się wrócić do zawodu;-)

Miłego dnia wszystkim!

Hej hej!!!
Ja tez rodzilam w Trzebnicy i niestety dobre zdanie moge powiedziec o połoznych nawet super ale o lekarzach nie , a niby z polecenia tam byłam:-(, ale super że jesteś zadowolona , ja też w sumie po 1,5 doby męczarni mialam cc pozdrawiam

Hallo.....:-)
Moje dzieci chyba postanowily, ze 7 to dobra pora na koniec snu....to z brzucha zaczelo kopac jak szalone, to z lozka spiewac i krzyczec :sorry2:
Zaprotestowalam - przetrzymalam do 8:30...
Wczoraj bylam u dentysty...milo nie bylo bez znieczulenia....ale mam przyjsc nastepnym razem dopiero po porodzie....przez te skurcze dr boi sie cokolwiek robic...bo to i bakterie i ultradzwieki i stres bo na zywca :dry:
Potem troche posprzatalismy w mieszkanku...dzis tez jedziemy, tym bardziej ze meble przywioza....I meble do kuchni tez juz gotowe...no ale montowac beda dopiero po urlopie, bo teraz juz nie ma jak :tak:
No i musze zaczac jakies przygotowania do wyjazdu robic......:-) M dzis ostatni dzien w pracy....a jutro - wakacje!!! :-):-):-)

ANIELKA - ja ostatni raz bylam na wakacjach jak poczelismy Kube :sorry2:;-) A Wam moze choc na weekend uda sie gdzies wyskoczyc, co? :tak:
Hehehe......a najmniejsza dzidzia to chyba moja - ta z brzucha :-D;-)
SURVIVOR - witam serdecznie....sliczne imie daliscie coreczce:-)
KADIA - udanego urlopu i duuuzo slonka :-)
KASIA - lipa z tym ekspresem...mam nadzieje zepalec nie boli juz za bardzo...
BARA - nie smutaj sie prosze...lepszy juz humorek? Obu tak....
AURELIA - eeeee tam hen ;-) ja z muchoboru tez a daje rade :-p
Kochanie Tobie i Twojej rodzince tez zycze udanego urlopu , a że kopie to chyba super!!!!!!!!!!!

Witajcie!
Koszmarna noc dzisiaj za nami:no::no::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry: Mała co chwilę płakała, wstawałam do niej chyba co pół godziny:no: Aż w końcu o 1.30 zbuntowała się i tak ryczała, że nie mogłam jej uspokoić-dostała czopka, jakąś godzinę jeszcze się powierciła i zasnęła:sorry2: Myślałam, że pośpi, ale obudziła się przed 7, także jestem padnięta:dry: A expres do kawy zepsuty...
Dzisiaj ładnie słoneczko świeci-jak Basia się obudzi skoczymy na spacerek:tak:

Anetka-chciałabym zobaczyć, jak Kuba reaguje na Twoje protesty co do wczesnego wstawania;-)
Survivor-fajnie, że tak szybko dochodzisz do siebie po cc:tak: Ja chyba 3 miesiące miałam z głowy-no i ta okropna blizna:no: Gratuluję grzecznej córeczki, daje rodzicom trochę odsapnąć;-)
Kadia-miłego urlopowania!:-) A te zęby-tyle naraz:szok:

A gdzie reszta? Znowu zastrajkowałyście?:sorry2:

Kasiu biedna ta Twoja córcia , koszmarna noc dla Was i pewnie dla niej , a u nas tak już z żebami jest jak wychodza to wszystkie naraz , poprzednio 8 naraz wychodziło:-(

I na odchodne parę nowych zdjęć:-)

Załączniki

• Obraz 001 (4).jpg
    Obraz 001 (4).jpg
    37,6 KB · Wyświetleń: 30
  • Obraz 004 (2).jpg
    Obraz 004 (2).jpg
    45,3 KB · Wyświetleń: 43
  • Obraz 006 (2).jpg
    Obraz 006 (2).jpg
    71,7 KB · Wyświetleń: 40
  • Obraz 007 (2).jpg
    Obraz 007 (2).jpg
    61,2 KB · Wyświetleń: 31
I jeszce kilka , moja córcia woli wanienke malego niż basenik:-D

do zobaczenia za 2 tyg!!!!

Załączniki

• Obraz 009.jpg
    Obraz 009.jpg
    55,9 KB · Wyświetleń: 34
  • Obraz 011.jpg
    Obraz 011.jpg
    60,3 KB · Wyświetleń: 36
  • Obraz 014.jpg
    Obraz 014.jpg
    40,5 KB · Wyświetleń: 30
Czesc dziewczyny

Długo nic nie pisalam bo nie maialam zupelnie czasu i glowy.

Kadia sliczne zdjecia!

Kasia wiem jak to z tymi nauczycielami jest, nam na dzien dobry powiedziano ze pracy nie ma. Oby jak najmniej takich nocy. U mojego cos nie widac narazie zabkow, a slini sie okropnie:) jeszcze wzesnie wiec sie nie martwie

Witaj SURVIVOR w gronie mamus, gratuluje!!!!!!!!!!!!!!!!!

anetka udanych wakacji- wypoczynku dla naszej mamusi z brzuszkiem:)

Dziewczyny pamietajcie o planach na spotkanie!!!

Ja juz tez nie moge sie doczekac wyjazdu, mamusia moje od ptk ma urlop co mnie bardzo cieszy- pomocne rece:) Moj teraz za to wiecej pracy bedzie mial.
A wczoraj bylismy na grillu, Alanek byl radosny, usmiechal sie do dzieciaczkow znajomych ,tym bardziej ze to same dziewczynki ;-);-) pozniej wrzuce kilka zdjec.

miauczus54, Aurelia79
fajnie ze sie odezwalyscie z tego gąszczu mam :)
musze wyczaic gdzie jest tego tyrmanda... moze jakos nam sie uda posapcerkowac razem...

tymczasem jestem w rzeszowie,
a 9-10 podobno we wrocku jakis mamusiowy piknik... znowu mnie ominie...

a z malym maly problem...
jakas wysypka alergiczna i mam diete...
na dodatek mleka mam malo teraz widze, bo chcialam sciagnac bo jutro wesele znajomych i lipa,
jak sciagalam caly dzien, to w koncu w cycckach zabraklo i maly wypil caly zapas
i na dodatek spi jak juz dawno nie spal... wiec chyba niedojada ogólnie...

w srode na szczepienie may isc to z lekarka dluga rozmowa mnie czeka...

Pochwalę się!
Właśnie upiekłam sobie torcika. Czekoladowy z wiśniami w likierze. Jutro sie okaże, czy warto było sie chwalic.

Kadia udanego urlopu.

Aneta Wam też. Nie wiem czy dobrze pamiętam, czy już wyjechaliście.:zawstydzona/y:

Pusia, co u Was? Jak Kacperek, raczkuje już?​

reklama
Pochwalę się!
Właśnie upiekłam sobie torcika. Czekoladowy z wiśniami w likierze. Jutro sie okaże, czy warto było sie chwalic.

Kadia udanego urlopu.

Aneta Wam też. Nie wiem czy dobrze pamiętam, czy już wyjechaliście.:zawstydzona/y:

Pusia, co u Was? Jak Kacperek, raczkuje już?​

Hej :)))

U nas wszystko OKI Kacper już dawno raczkuje, teraz za to trzymany za rączki chodzi a po za tym na wszystkim się wspijna i wczoraj pierwszy raz sam stał bez żadnej podpórki (tak kilka razy) :-D:-):-). Jutro z moja siostra i jej synkiem i mężem jedziemy do szklarskiej Poręby na wycieczkę ... mam nadzieję że będzie w miare ładna pogoda. Ciekawe jak Kacperkowi się spodoba. Tak po za tym to ćwicze się w makijażu hihi niestety kacper nie daje mi za wiele czasu wolnego ale jakoś staram sie cos pomalowac i siedzę troche na forum wizaż ... No to by było na tyle :D

Kadia super zdjęcia :tak::-D

Kurcze chyba trzeba by iśc spac bo jutro raniutko trzeba wstać i w drogę :tak:...:-)

Do góry