reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

aneta
jak wczoraj wracałam z Mirkiem od mojej mamy - to on tez mi cały czas wyrzucał czapkę - w końcu też ja schowałam i tylko przykryłam go budką z wózka ( spacerók0 a więc nie było tam dużo cienia. - ale też nie widziałam w tym nic złego - bo to było po 16
ja moja mamę tez "molestuję" żeby chodziła z Mirkiem na spacery w czapce i z filtrami słonecznymi - ale ona rożnie robi - po prostu nie przyklei Mirkowi czapki na kropelkę

reklama
czesc dziewczyny!
ale sie forum rozkreciło!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja mysle ze jesli siedzimy w domku i brakuje nam towarzystwa na spacery mozemy sie spotykac czesciej:) w roznych miejscach! ja akurat nie mam zadnej kolezanki z dzidziusiem....zreszta jakos w moim wieku (moze to dotyczy tylko moich znajomych) dziewczyny nie sa zainteresowane dzieciakami, wiec omijaja mnie szerokim łukiem! mi pasuje kazdy termin, oczywiscie lepiej wczesniej wiedziec bo roznie to bywa...

wpadam na chwile, mamy straszne problemy z autem tzn. niby juz jest ok ale trzeba go sprzedac bo na taksowke juz nie bedzie sie nadawac!

kasia2506 trzeba bylo tej babie zalozyc czapke :)
aneta23 teraz w h&m jest wyprzedaz ciuchow i duzo jest w wiekszych rozmiarach, nikoniecznie ciazowe, na bank bede pasowac
super ze Kubus przesypia noce! oby tak dalej!
pusia ja tez nie bylam u kosmetyczki :)

ja tez chce zdjecia! ale ejsli mozna nie tylko moje, chetnie pochwale sie wami mamusi:-p miau24@o2.pl (wszedzie durne koty)

Aniela a co robiłaś u kosmetyczki ?? kurcze ja nigdy nie byłam na zabiegach żadnych :( może masz kogoś do polecenia tylko nawet nie wiem co bym mogła robić :-D

Tym razem robiłam peeling migdałowy. Jak narazie moja buzia czerwona cała i się złuszcza, ale już po kilku dniach powinnam wyglądac;-)
Pusia polecic mogę moją pania ale chyba ciężko Ci będzie dojechac na Psie Pole;-) Z tego co zauważyłam to buźka Twoja śliczna, gładziutka wiec polecam typowe zabiegi relaksujące. Np. czekoladowy... Fajnie tak poleżec godzinkę i pachniec czekoladą....​

witam kochane!!!!
jeżeli może ta starsza baba przyjść 15 lipca to chetnie:-)
Ha, ha.... Starsza baba... Ja bym tak o Tobie nie powiedziała:tak: Fajnie sie znów zebrac całą ekipą:tak: Zdjęcia dziś wysłałam. Mam nadzieję że dotarły.​

Moja Zu zrobiła mi psikusa i zasnęła właśnie przy butli. Kurczę i znowu wieczór do bani bo będzie jęczec. W domu u nas całkiem przyjemnie wiec chyba na dwór to dopiero późnym popołudniem wyjdziemy. Ja nawet teraz w skarpetkach siedzę.​

Próbuję namówic męża na jakiś wyjazd weekendowy, ale ten dopiero jutro bedzie wiedział czy wolne w pracy. Czy któraś z Was ma pożyczyc łóżeczko turystyczne? My nasze pożyczyliśmy i niestety przez przypadek poleciało do Anglii:dry:

Gosiek fajnie że z mężem wszystko w porządku. Już wrócił do domku?​

Hej!
Moja mała właśnie wrzeszczy już od jakiś 10 minut, bo nie może, albo nie chce zasnąć bez mamusi:no: No, ale ze mnie zołza i nie pójdę tam:dry:
Byłyśmy już dzisiaj w Urzędzie Pracy się zarejestrować. Mam umówione spotkania na 10 i 18 lipca-jakieś niby oferty pracy mają mi dać, ale już to widzę... Zresztą ja chcę pracowac jako nauczyciel, a oni pewnie zobaczą, że pracowałam 8 lat w banku i też takie ofert będą mi dawać, a ja zgodnie z ich zasadami muszę to przyjąć, bo inaczej mnie wyrejestrują:dry:
Po drodze wkurzyła mnie jedna baba, która zwróciła mi uwagę, że mam założyć dziecku czapkę:no: Jak ja nienawidzę takich bab i ich "dobrych" rad:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Po pierwsze była godzina przed 9, a po drugie Basia cały czas zdejmowała tą czapkę i wyrzucała ją na ziemię:cool2:

Powodzenia w urzędzie pracy trzymam kciuki żeby to była oferta w szkole :tak::tak:. Co do bab zwracających uwagę to mi sie na szczęście jeszcze nie trafiła taka ale kurdeee to jakieś bezczelne babsko nooo co ja to obchodzi . Ciekawe czy by zwróciła uwagę jak by zobaczyła niepełnoletnich pijących alkohol (ta już to widzę udawał by że4 nie widzi bo by sie bała ):wściekła/y::no:. No zdenerwowałam sie :-D

Hallo hallo......
Kuba przespal kolejna cala noc :-).....ale wieczorem M wcisnal w niego kaszke na gesto na 210 ml :-p
Dzis nie zamierzam poki co nigdzie isc.....wczoraj chwile pospacerowalismy i mielismy dosyc.....ja zaczelam puchnac, Kuba marudzic i ucieklismy do domku.....Tak wiec teraz juz basenik przygotowany - niech sie mlody pluska.......
Ale najpierw drzemka.
Aaaaaa.....wczoraj wieczorem bylismy w mieszkanku z szefem ekipy, przekazalismy klucze itd - dzis panowie zaczynaja :-) Ale musze Wam powiedziec, ze Ci remotowcy to wszyscy sa zakreceni jak baranie rogi :eek: Zapomnieli ze potrzebuja na czas remontu taki roboczy klozet - zeby wylewac rozne rzeczy.....No a ze potrzebny na juz....to M dzis z rana musial sklep nawiedzic i kibel kupic :-D
A na sam koniec dnia nabylam czarne japonki.....I doszly do mnie 2 bluzeczki ciazowe ktore zamowilam na allegro - takie na ramiczkach....jestem zadowolona bo fajnie pasuja :tak:

Jesli chodzi o spotkanko w polowie lipca - to ja jestem zaaaaaaa.....tylko nie 14.07 bo wtedy mam po poludniu usg, wiec musialabym sie wczesniej zwinac :-p

Fajnie że Kuba coraz lepiej śpi oby tak dalej :tak:. Powodzenia z grupą remontową. Na pewno spiszą się na medal :tak::-).

Oki czyli 14 lipciec odpada więc jak na razie wszystkim pasuje 15 :tak::tak:

Kacper się obudził coś tam mruczy sobie hahah

czesc dziewczyny!
ale sie forum rozkreciło!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja mysle ze jesli siedzimy w domku i brakuje nam towarzystwa na spacery mozemy sie spotykac czesciej:) w roznych miejscach! ja akurat nie mam zadnej kolezanki z dzidziusiem....zreszta jakos w moim wieku (moze to dotyczy tylko moich znajomych) dziewczyny nie sa zainteresowane dzieciakami, wiec omijaja mnie szerokim łukiem! mi pasuje kazdy termin, oczywiscie lepiej wczesniej wiedziec bo roznie to bywa...

wpadam na chwile, mamy straszne problemy z autem tzn. niby juz jest ok ale trzeba go sprzedac bo na taksowke juz nie bedzie sie nadawac!

kasia2506 trzeba bylo tej babie zalozyc czapke :)
aneta23 teraz w h&m jest wyprzedaz ciuchow i duzo jest w wiekszych rozmiarach, nikoniecznie ciazowe, na bank bede pasowac
super ze Kubus przesypia noce! oby tak dalej!
pusia ja tez nie bylam u kosmetyczki :)

Ja też nie mam tu we Wrocławiu żadnych znajomych jak już to koledzy Piotrka haha ale z nimi raczej na spacer nie pójdę. Kurcze fajnie jak byśmy mieszkały blisko to nawet od tak można by na spacerek wyskoczyć (bo wiadomo żeby wszystkie zebrać to troszkę czasu schodzi a mi sie w domu nudziiii:-(. Kurcze nie pamiętam gdzie mieszkasz :zawstydzona/y:.

Tym razem robiłam peeling migdałowy. Jak narazie moja buzia czerwona cała i się złuszcza, ale już po kilku dniach powinnam wyglądac;-)
Pusia polecic mogę moją pania ale chyba ciężko Ci będzie dojechac na Psie Pole;-) Z tego co zauważyłam to buźka Twoja śliczna, gładziutka wiec polecam typowe zabiegi relaksujące. Np. czekoladowy... Fajnie tak poleżec godzinkę i pachniec czekoladą....​

Moja Zu zrobiła mi psikusa i zasnęła właśnie przy butli. Kurczę i znowu wieczór do bani bo będzie jęczec. W domu u nas całkiem przyjemnie wiec chyba na dwór to dopiero późnym popołudniem wyjdziemy. Ja nawet teraz w skarpetkach siedzę.​

Próbuję namówic męża na jakiś wyjazd weekendowy, ale ten dopiero jutro bedzie wiedział czy wolne w pracy. Czy któraś z Was ma pożyczyc łóżeczko turystyczne? My nasze pożyczyliśmy i niestety przez przypadek poleciało do Anglii:dry:

OOOO taki relaks z czekoladka to by sie przydał (a ile taka przyjemność kosztuje ??) No na Psie Pole to troszkę nie po drodze ;-)

My tez siedzimy na razie w domku bo na dworze to sie chyba nie da wyrobić . Wczoraj w TV mówili że we Wrocławiu ma być cieplej niż w Rzymie :szok::szok::szok:.
Powodzenia w namawianiu mężulka. Ja niestety nie mam łóżeczka turystycznego (jeszcze bo planujemy kupić )

Miauczus-ja też już wysłałam, mam nadzieję, że dojdą, nie tak jak do Kadii:tak:
Anielap-niestety nie mam łóżeczka turystycznego:no: A też będziemy potrzebować w sierpniu na wyjazd:sorry: A zabiegi fajnie brzmią-ja też nigdy nie byłam, a chętnie bym się wybrała, tylko że Psie Pole to dla mnie koniec świata;-)
Pusia-mnie też to babsko zdenerwowało, ale na ludzką "życzliwość" nic nie poradzimy:no:

MIAUCZUS - ja tez wyslalam :tak:
Ta jedna bluzka co wlasnie zamowilam to z h&m....i w c&a ostatnio tez kupilam....
ANIELA - a u mnie przez caly dzien slonce...cieplo tak ze najlepiej by bylo chyba nago siedziec :dry:Ale i tak jest przyjemniej niz na zewnatrz...
Kurka....a ja mam lozeczko turystyczne, ale jest u moich rodzicow w Chorzowie...i pojedziemy po nie dopiero pod koniec lipca przed wyjazdem nad morze....:-(
PUSIA - hihi tez bym sie chetnie jakas czekoladka oblozyla :-D

I po raz kolejny powiem, ze ja jestem jak najbardziej za spotkaniami......ja we Wrocku poza Wami to w sumie nikogo nie znam ;-)

ale się cieszę na spotkanko z wami - to jak na razie widzę wszystkim pasuje 15 lipca - superancko

mój mężulek wrócił od razu tego samego dnia - jak na razie czuje się dobrze - czekamy, aż wysiusia kamyki - jeszcze w poniedziałek ma tam podjechać na kontrole - oby okazało się, że jest rozbity

ja łóżeczka turystycznego nie ma - u nas Mirek śpi ze mną :sorry: -a wynikło to z tego, że jak go karmiła m cycem do 2 roku życia to wygodniej go było mieć pod ręką ( wstawał :-p wstaje :eek:w nocy co godzinkę na picie -wcześniej cycol a teraz herbatka )

ja sobie raz z córką poszłam do kosmetyczki - miałyśmy oczyszczanie p. trądzikowe i relaksujące - fajnie był - trwało to 2 godzinki i od łebka 80 zł - trochę drogi interes żeby tak chodzić co miesiąc ( jak dla mnie i dla Ani) - ale czasami można sobie pozwolić
kasia - powodzenia z pracą

reklama
Witam i ja, jak super że tu taki ruch teraz.

Maksiowy śpi, potem idziemy na dwór do cienia.

Bardzo dziękuję za foty sa superowe, może zrobimy sobie tu takie miejsce na fotki spotkaniowe Wrocławianek? Tylko ja nie wiem jak trzeba pewnie nowy watek założyc. Nastepnym razem wezmę aparat i ja.

Wczoraj w Tesco spotkałam Kadie i fajnie tak rozpoznac sie w tłumie:)

Kupiłam sobie w koncu strój kapielowy w Triumphie była fajna wyprzedaz i duże rozmiary. Jak znajde linka to wkleje i pokaże.

Co do spotkania to ja bardzo chcetnie, naprawde ale nie wiem czy 15 lipca nie będę sie wczasować, choć niewiadomo. Jakos nie chce mi się nigdzie wyjeżdżać.

Niestety nie posiadamy łózeczka turystycznego.

Teściowie uraczyli mnie owocami z działki i od rana robie soki, ukrop jak nie wiem co a ja w kuchni siedze. Ale dla małego to zdrowe tak zrobic na zime i z woda rozcieńczać, owoce z działki niepryskane wiec się dla małego staram.:)

zmykam na razie, ale bede zagladac.

Do góry