reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

Cześć dziewczynki!
Wczoraj mnie nie było, bo pojechałyśmy z Basieńką do mojej siostry i Haneczki. Dziewczynki się wybawiły,a my poplotkowałyśmy:tak: Fajnie, że nie musze cały czas siedzieć w domu sama, jutro Anka przyjeżdża do mnie:happy: Moja córeczka wprost uwielbia ciocię-przychodziła do nas prawie codziennie, jak Basia się urodziła przez 4 miesiące (aż do własnego porodu;-))
Wczoraj wieczorem chcieliśmy z M zrobić sobie romantyczne "spotkanie małżonków":biggrin2:-oczywiście w domku, ale jak nie urok...:no: Mała budziła się co chwilę i cały czas płakała, więc nici z naszych planów:dry: Już nastawiliśmy się na ciężką noc, a ona obudziła się tylko raz o 3 na mleczko, a później dopiero o 7:szok: Także nie wiem o co jej chodziło-chciała troszeczkę poprzeszkadzać rodzicom;-)

Anetka-witam ponownie!!!:happy: Często Twój M wyjeżdża do Warszawy, ale dobrze, że tym razem tylko na jeden dzień:tak:
Agnieszka-tak.... Straszna pogoda wczoraj wieczorem nas zaskoczyła-akurat wracaliśmy samochodem do domu podczas burzy i gradobicia:dry:
Kadia-u nas też tak szybko wyszły zęby, ale teraz już dwa miesiące przerwy i nic nie widać-dalej 8:baffled:
Anielap-a Ty gdzie się podziewasz? Przecież wieczory samotne...:-p
Pusia-jak nocka minęła?:blink:

reklama
Anetko gratulasy co swoje to swoje mieszkanko nawet najmniejsze:tak: no i parapetówka bedzie:-D;-):-D Zuzia ostatnio bardzo grzeczna jest, chyba wie że ja sie teraz musze babcia i domem zajmowac bardzo samodzielna sie zrobiła:tak: szkoda że pogoda sie zepsuła bo nie bedzie mogła dzisiaj ganiac po podwórku:tak: wiecie tak sobie pomyślałam że może w długi majowy wekend udałoby sie nam spotkac w Zoo? no o ile pogoda dopisze? co wy na to?:-)

U nas kolejna nocka do du....
Kacper budził się co chwilę o tak od 3 stwierdził ze jest wyspany i jakoś do 4 gadał aż w końcu mu sie znudziło i sie obudził . Po cycku nie chciał usnąć więc wyprawiliśmy tatusia na o 6 do pracy i tak po 6 usnął i obudził sie po 7. Teraz leży na bujaczu i gada .
Chyba Kacperkowi zęby idą bo górna jedynka tak jak by zaczynała sie przebijać tzn dziąsła twarde i tak jakoś biało na dziąsełku... może dlatego taki maruda z niego. Powiedzcie jakich żeli używacie na ząbkowanie ??

No a tak w ogóle to dzień dobry

Mam nadzieje że na basenie Kapselek nie będzie marudził

Wrzucilam mlodego do wyrka i chyba spi.....bo przedtem pol godziny cyrku bylo....dzis nad wyraz sprawnie wylazi z lozka...i ja go wkladam a on wylazi i sie do mnei cieszy...glupolek moj maly :-D.....wlozylam z powrotem szczebelki....nie ma tak dobrze :-p
Często Twój M wyjeżdża do Warszawy, ale dobrze, że tym razem tylko na jeden dzień:tak:
A no czesto KASIU niestety - jak nie sluzbowo, to w sprawach..hmmmm "rodzinnych" :sorry2:

Anetko gratulasy co swoje to swoje mieszkanko nawet najmniejsze:tak: no i parapetówka bedzie:-D;-):-D Zuzia ostatnio bardzo grzeczna jest, chyba wie że ja sie teraz musze babcia i domem zajmowac bardzo samodzielna sie zrobiła:tak: szkoda że pogoda sie zepsuła bo nie bedzie mogła dzisiaj ganiac po podwórku:tak: wiecie tak sobie pomyślałam że może w długi majowy wekend udałoby sie nam spotkac w Zoo? no o ile pogoda dopisze? co wy na to?:-)
Dzieki kochana.......nasze m chyba nie bedzie takie najmniejsze, wiec w ogole cool ;-) Ciesze sie ze corcia jest taka dzielna. A jak mamusia Twoja?
Co do weekendu majowego to jeszcze nie wiem co bedziemy robic....ale na spotkanko sie oczywiscie pisze, wiec jesli tylko sie da to :tak::tak::tak:

Powiedzcie jakich żeli używacie na ząbkowanie ??
Wspolczuje nocki.......wyglada na to ze to faktycznie zabki. Ja uzywam Dentinoxu.

ANETKO jeszcze nie pracuję, w poniedziałek mam w Krakowie podpisanie umowy i do pracy od wtorku ;-) ale nie mam coś ochoty pisać :rolleyes2: taki milczek ze mnie coś :sorry2:
gratuluję prawie waszego już mieszkanka :tak: podobnie jak u Pusi, my z Maćkiem mocno marzymy o własnym m :tak: i mam nadzieję, że powrót do ZG ułatwi nam zdobycie mieszkania ;-) za 2 m2 w ZG, tutaj masz tylko 1 :szok:

PUSIU my na ząbkowanie mamy takie specjalne smarowidło (wg przepisu pediatry). Super znieczula, ulga dosłownie po kilku sekundach ;-) normalnie jak to znieczulenie u dentysty, ale krócej działające ;-) czego nie posmarujesz, tego nie znieczulisz :-D przetestowaliśmy już na sobie :tak: Antonek dzięki temu jakoś znosi ząbkowe pobudki ;-)

powinnam się pakować, ale za cholerę nie mogę się do tego zmobilizować :sorry2: tłumaczę sobie, ze nie mam w co się pakować :laugh2: i pewnie czeka mnie dłuuuuuga noc, bo jutro ok. 14 zostawiam Wrocław :rolleyes2:

ANIELA jak ZUzula ????

witam dzis mi jest bardzo, bardzo źle, zycie jest do d.........i niesprawiedliwe! ale o tym napisze jak sie uspokoje!

Maksiowy wyszły trzy 5 jakos tak bezobjawowo, wogóle przestawił mi się ze spaniem. musze go chyba z rana budzić bo za długo spi a potem długo buszuje.
Pogoda do bani ech tam.

Jutro n bilans dwulatka:)

Halo....Wrocławianki.......a gdzie Wy sie podziewacie???? :dry:
Mojemu dziecku cos w tej lepetynce sie poprzestawialo.......Dzis w nocy tez nie chcial jesc......ale nie bylo tak milo jak poprzednio ze zaraz spal.......darł sie jak opętany :szok: Głupol jeden maly...........miałam ochote cichaczem wymknac sie z kolderka w jakies odludne, spokojne miejsce :zawstydzona/y::sorry2:
Ja nie wiem czy mu to mleko nie pasuje (kupilam Nan waniliowy)..........no ale wieczorem to samo zjadl normalnie.......
Az wstyd sie przyznac, ale rano wrzasnelam na niego :zawstydzona/y:.....i wypil mleko....a do tego pospalismy do 9 :dry:
Widze ze terapia wstrzasowa potrzebna :sorry2:

GINGEROS - ojjj widze ze cos pokrecilam....bo wydawalo mi sie ze to w ten poniedzialek podpisywalas umowe :sorry2:
A z tymi mieszkaniami to widze rozboj w bialy dzien.....zeby takie roznice w cenach byly :baffled: O cenach w W-wie nie wspomne.....
Juz po 14......wiec macham Ci na pozegnanie :tak:
BETI - slonko, co sie dzieje? :-(Moze jak sie wyzalisz to bedzie ci lepiej? Ja chetnie wyslucham.....A jak tam po dzisiejszym bilansie?
ANIELAP - przywoluje Cie do porzadku!!!! Gdzie sie podziewasz, bo sie martwic zaczynam....
PUSIU - jak wczoraj na baseniku bylo? I jak noc minela?

Halo....Wrocławianki.......a gdzie Wy sie podziewacie???? :dry:
Mojemu dziecku cos w tej lepetynce sie poprzestawialo.......Dzis w nocy tez nie chcial jesc......ale nie bylo tak milo jak poprzednio ze zaraz spal.......darł sie jak opętany :szok: Głupol jeden maly...........miałam ochote cichaczem wymknac sie z kolderka w jakies odludne, spokojne miejsce :zawstydzona/y::sorry2:
Ja nie wiem czy mu to mleko nie pasuje (kupilam Nan waniliowy)..........no ale wieczorem to samo zjadl normalnie.......
Az wstyd sie przyznac, ale rano wrzasnelam na niego :zawstydzona/y:.....i wypil mleko....a do tego pospalismy do 9 :dry:
Widze ze terapia wstrzasowa potrzebna :sorry2:

GINGEROS - ojjj widze ze cos pokrecilam....bo wydawalo mi sie ze to w ten poniedzialek podpisywalas umowe :sorry2:
A z tymi mieszkaniami to widze rozboj w bialy dzien.....zeby takie roznice w cenach byly :baffled: O cenach w W-wie nie wspomne.....
Juz po 14......wiec macham Ci na pozegnanie :tak:
BETI - slonko, co sie dzieje? :-(Moze jak sie wyzalisz to bedzie ci lepiej? Ja chetnie wyslucham.....A jak tam po dzisiejszym bilansie?
ANIELAP - przywoluje Cie do porzadku!!!! Gdzie sie podziewasz, bo sie martwic zaczynam....
PUSIU - jak wczoraj na baseniku bylo? I jak noc minela?

u nas LIPAAAA nocka więc nawet nie warto o niej pisac :-:)baffled::angry::wściekła/y:.

Dziś Mąż wybiera się na imprezę z pracy (pierwszy raz od kiedy byłam w ciąży i urodziłam więc trochę biedak zasiedział sie w domku :-D;-)). Zapytał mnie czy może iść :tak: więc ja dobra żona powiedziałam OKI :-D:-D.

Na basenie było superr Kacper kolejny raz zanurkował i nawet nie zapłakał. Pływał prawie sam. Na rączkach ma rękawki a w pieluchę pani wsadziła takie coś co unosi tyłeczek nad woda i czasem puszczałam go i sie unosił. Jak super oddycha jak się lekko zanurzą mu usta to fajnie zaciska a potem nabiera powietrza superrr

czesc wszystkim, widze że cos frekwencja podupada to nie dobrze:tak:Gingeros wszystko sie powoli jakoś poukłada a jest jakis cel np. mieszkanie w ZG warto wic pojechac do tego Krakowa a poza tym w Krakowie ładnie jest:tak:Anetko moja mam w sumie bez wiekszych zmian, martwi mnie tylko jej kondycja psychiczna nie za bardzo chce jeść stroni od ludzi, z jednej strony ją rozumiem bo zawsze człowiek jest sam w swojej chorobie ale z drugiej strony nie mozna sie tak zachowywać bo jak sie komus wygadasz wyżalisz to jest lepiej:tak::tak: Anielap gdzie ty się podziewasz?????? Ceny mieszkań oszalałyyyyyyyyyyyyyy:szok::tak:A moja Zuzia katar jakis znowu ma:wściekła/y:i jestem zła na męża bo ostatnio wziął ją na dwór bez czapki a wiało i juz widać rezultaty:wściekła/y::angry::baffled:a w nocy kto bedzie wstawał ???JA!!!

reklama
Hej!
Podczytuje Was po troszkę ale goście mi się zjechali i cholerka czasu brak i siły...
Jutro już chyba wyjeżdzaja wiec wróce do Was czym predzej.
Dziekuję za pamięć. Bardzo to miłe.
Pozdrawiam!!!​

Do góry