reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

Witam i ja wieczorowa pora. dzis cały dzień intensywnie spędziłam, mam już dośc zaraz kapiel i spanie. W Maksia dzis diabeł wstapił, rzuca wszeystkim we wszystko. Oberwałam centralnie w głowe jego bidonem, Piotr też i jeszcze mi zbił dzbanek na wodę. I jeszcze sie uparł ze spac nie pjdzie i dopiero zasnął.

Bara bedzie dobrze zobaczysz:-) musi być,
Anetko uważaj na siebie całkiem możliwe ze to krwawienia okołomiesiączkowe ja tez miałam ale tylko przez miesiąc. Idź koniecznie na usg i się nie forsuj, dobrze ze brat ci pomaga.
Anielko ja tez długo miałam nocki na stojąco, mały potrafił budzic się z rykiem wręcz co godzine, i wiesz co okazało się zę mu za ciepło było. teraz go tylko kocykiem cieńkim przykrywam i śpi dobrze:-) A może to te wyczekiwane ząbki tak daja małej czadu. Próbowałaś czopków Viburcol N, sa rewelacyjne i homeopatyczne. Więc nie szkodzą.

reklama
Witam Was weekendowo!!!
Siedzę sobie sama w domku, bo M niespodziewanie wybył na spotkanie z kolegami (czemu moje koleżanki nie są tak zdyscyplinowane?:baffled:), więc cóz robić-zerkam co u Was słychać:tak:
My też cały dzień byliśmy dzisiaj w trójkę. M w końcu nie poszedł do pracy:-) Pojechaliśmy później na obiad do teściów. Mała podczas zwiedzania podwórka upadła i zdarła sobie nosek-teraz wygląda naprawdę jak mały rozrabiaka:-p Teściowie byli trochę zmieszani, bo to pod ich opieką się stało, ale przecież jej nie pchnęli, tylko sama upadła:sorry2:

Bara-cieszę się, że Twoja mama już jest w domu-będzie dobrze, zobaczysz:tak:
Kadia-super, że badania tak pozytywnie wyszły:-)
Anielap-ja bardzo chętnie wybiorę się na spacerek lub do zoo-tylko do końca kwietnia, bo od maja do pracy;-) A nocki na stojąco bardzo dobrze znam-też to przerabiałam-minęło dopiero niedawno (a zaczęło się jak Basia miała 7 miesięcy:szok:)
Anetka-leż, leż........ Jesteśmy z Wami:happy:

KASIU TAK TO JEST Z TYMI FACETAMI MOJEMU TEZ SIĘ ZDARZA WYJŚĆ DO RYNECZKU Z KOLEGAMI , A JA OSTATNIO POSZLAM DO SĄSIADKI NA DRINKA I O 23 DZWONIŁ BO MAŁY SIE ZBUDZIŁ I CHCE JEŚĆ :szok::tak:, A JEŻELI CHODZI O NOSEK PEWNIE SZYBKO SIE ZAGOI :tak: I NIESTETY PEWNIE NIERAZ WAS I NAS TO JESZCZE SPOTKA ,

Kochane mamusie, tatusie, e-cioteczki forumowe.
Zapewne czytałyście o powstającej Fundacji (a dokładniej Stowarzyszeniu) działamy już jak możemy chcąc pomóc naszym forumowym dzieciaczkom - Zosi i Maciusiowi.
Bez Waszej pomocy nie uda nam się to. Wystawiamy na allegro różne różności, zresztą sami zobaczcie NASZE AUKCJE,
Jest nas tu prawie 30 000, jeśli każdy z nas wpłacił by złotówkę na Maciusia i na Zosieńkę, to Maciuś miałby już zebrane pieniążki na operację (została by niewielka kwota do uzbierania) a Zosieńce moglibyśmy kupić potrzebny sprzęt.
O Zosiaczku przeczytacie na STRONCE ZOSI
A o Maciusiu na STRONCE MACIUSIA
Możecie nam również pomóc przekazując rzeczy na aukcje. Przygotujcie paczkę, wyślijcie ją do nas a my porobimy zdjęcia, opisy i wystawimy przedmioty
Z góry dziękujemy za Waszą pomoc
Jeśli macie jakieś pomysły, pytania piszcie na wątku FUNDACJI

KADIA brawa dla Krystka i jego zdrowia :tak:

katarek wyleczony, dziecko moje zdrowiusieńkie ;-)

ja też piszę się na jakiś spacer do zoo :tak: w sumie to będę miała problem z dojazdem, bo tam mam tylko wysoki tramwaj ;-) i nie wiem jak wniosę Antonka ;-) ale w gorszych warunkach dawałam sobie radę :-) tak więc czekamy na wiosnę :tak: :tak: :tak:

muszę zrobić badania i spotkać się z moim promotorem ;-) chyba zrobię to jak pogody nie ma :tak: co by spotkania z wami nie opuścić :tak:

ANETKO oszczędzaj się słoneczko, bo jak jeszcze raz przeczytam, żeś przepracowała cały dzień - przylecę i na goły tyłek wleję :-p

Dzień dobry

By już po badaniu krwi :)) w końcu

Kacper był cudowny pani go ukłuła w paluszek on nawet nie zareagował tylko patrzył na panią i sie uśmiechał. Kiedy pani wyciskała mu kropelki krwi do probówki to tak jak by nic sie nie działa patrzył i uśmiechał sie do wszystkich :)) Superrr
Wyniki będą w środę - oby wszystko było dobrze

A co do nocki to hmmm zaczyna być coraz lepiej ( tfu tfu żeby nie zapeszyć.)
Kacper spał już o 20:30 , obudził sie co prawda o 22 ale to na chwilkę bo mu sie chyba coś przyśniło, bardzo płakał ale praktycznie przez sen wiec wzięłam go na ręce i sie uspokoił. Położyłam go z powrotem do łóżeczka i tak spał do koło drugiej a potem obudził się koło 6 :). Oby tak dalej było :tak:

Cześć dziewczynki!!!
Ale fatalna pogoda dzisiaj, aż nic się nie chce:-:)no: A musimy z małą wyjść na zewnątrz na zakupy. Przychodzi do mnie dzisiaj popołudniu koleżanka z liceum ze swoim 3 letnim synkiem, a najważniejsze to, że M obchodzi dzisiaj 30 urodziny i chcę mu jakieś ciasto upichcić:tak: Miała też przyjechać moja siostra i mi pomóc, ale Hania znowu ma gorączkę od wczoraj, a więc musiały zostać w domu:-( A na ciasto, które miała upiec Anka ja się nie piszę, bo nigdy nie robiłam, a zresztą tyle przy nim roboty, a Basia aż tak cierpliwa nie jest (moje umiejętności kulinarne tez pozostawiają dużo do życzenia:-D)
Noc była jedną z tych bardziej udanych-Basia spała do 5 (dopiero wtedy ją nakarmiłam), a później jeszcze do 7:-);-)

Pusia-jaki Kacperek dzielny:tak: Basia też do jakiegoś czasu lubiła chodzić do lekarza, ale od czasu jak skończyła 7 miesięcy bardzo się boi:-(
Gingeros-super, ze Antonek już zdrowy:-) Teraz poczekamy na ładną pogodę i wybieramy się do zoo:-p
Beti-dzieci czasami potrafią nam wejść na głowę-moja mała tez poszła spać wczoraj przed 22:szok:
A gdzie reszta? Chyba nie na spacerku w taką pogodę?;-)

No to kiedy idziemy do ZOO? Zapytam tescia czy u niego w pracy daja jeszcze wejsciówki darmowe z tego co pamietam na jeden karnet mogło wejśc 5 dorosłych osób:-D, dam znac:tak:

Maksio smacznie spi, obiadek zrobiony, jak wstanie to przyjedzie moja siostra i idziemy Maksiowi skuter na akumulator wybrać na 2 urodziny:szok:. Citka chce zaszalec:-).

Kataru juz nie mamy a inhalacjie pomagaja na kaszel. oby już było oki.

Gratulacjie dlA kACPERKA ZA ODWAGĘ!

ech, położyłam Antonka do łóżeczka spać :-( spaceru dzisiaj niestety nie będzie :-( be be pogoda ;-)

u nas nocki są już zdecydowanie lepiej :-) z soboty na niedzielę Antonek ani razu nie obudził się :-D przeważnie w nocy wstaję 1 - 2 razy by go położyć (a bo to wstanie na śpiocha i stoi, i nie wie co zrobić albo usiądzie i też nie wie co zrobić :-D). Każdego dnia idzie spać po kolacji (tak ok. 19:30), wstaje o 5:45 - 6:00 ;-) śniadania mamy o 7 ;-) a w nocy zero dokarmień ;-)

my tez dzis caly dzien w domu :baffled: jak kropi to zawsze ide ale dzis tak leje i to od rana ze porazka, mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej
moj Przemo biedny bo po pracy kazalam mu isc do Super Pharm na Olawska po pampersy a stamtad na dworzec ma ok 20 min piechota - mam nadzieje ze mnie nie rozszarpie jak wroci ;-)
Madzia cos marudna - jej chyba tez pogoda nie odpowiada a ja od rana klepalam referat o proceduze budzetowej w Republice Czeskiej - czysta przyjemnosc :-D
do jutra musze jeszcze zrobic prezentacje w power poincie o zarzadzaniu wartoscia przedsiebiorstwa bleh :szok:
ale jak to zrobie to ostatni semestr bede miala zaliczony :tak: i tylko obrona bedzie mnie czekac

reklama
czy w Super Pharmie znowu jest promocja pamperów?

A ja dogrywam Maksiowe urodziny, prawie wszystkie dzieci przyjda, jedno nie wiadomo bo ma katar, ale 9 brzdców bedzie szalało w czwartek w małpim gaju:-)
napewno super będzie

Do góry