reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

Dzień dobry
My jak zawsze na nogach od 7 :biggrin2:
Kacper jak zawsze budzi się po kilka razy w nocy na cycka , ale już się do tego przyzwyczailiśmy i nawet już nie liczymy ile razy się budzi i o której :tak:. U nas jest zawsze taka technika że po kąpieli ja karmie Kapselka w naszym wyrko kiedy skończe on najczęściej jest już przykimany więc pukam w ścianę i przychodzi mój M. Bierze Kacperka i przekłada do jego łóżeczka a ja wychodzę do drugiego pokoju np na internet czyli do WAS :tak:. Potem jak idziemy z M spać to od tej pory każda pobudka Kacperka to wstaje do niego M i albo go przebiera albo podaje mi go do karmienie. W czasie kiedy ja karmie M śpi a kiedy kończę to budzę M i on z powrotem wkłada Maluszka do jego łóżeczka:tak:. Tak u nas wyglądają nocki Pełna kooperacja ;-):-D. Dobra zmykam do Kapika bo mu się chyba znudziło leżenie na brzuszku
Gingeros życzymy zdrówka dla Antosia

reklama
zapomniałam się pochwalić, że mój Kacper od wczoraj wkłada sobie paluszki od nóżek do buzi jak to słodko wygląda :tak:

nie pamietam ktora z was robi zakupy w leclercu - mam pytanie jak tam cenowo wygladaja sloiki z bobovity ??
bo w carefurze sa drozsze niz u mnie w sklepie :no: co prawda ostatnio jak bylam trafilam na promocje po 2,15 szt ale byl taki mowiac brzydko burdel na polkach ze nie wiadomo bylo co ile kosztuje - smaki ustawione jedne na drugim po kilka na raz :baffled:
no i przy kasie okazalo sie ze ulubione Madzika sa wlasnie najdrozsze

witam

film nijaki? wydawaloby sie ze fajna komedia- tak reklamuja. hmmmm moze kiedys wybiore sie z M.

my w nocy mielismy przeczyszczanie Neli. jak ja chwycilo to 4 pieluchy zasra** hehehe ona ma od dluzszego czasu problemy z kupa. robi codziennie takie ilosci jak moj krolik :| i raz na jakis czas lapie ja takie przeczyszczanie. za duzo kaszki je ryzowej a daje jej rzeczy ktore powinny ja przeczyscic - jablka winogrona, suszone sliwki itd i nic :|

pogoda dalej okropna

ja tez musze posuzkac gdzies miejsca gdzie Olivka moglabym tak zaprowadzac na 2 godzinki do dzieci zbey sie bawila. jak spedzi troche czasu z rowiesnikami to moze wiecej bedzie mowic.

teraz obie siedza i ukladaja klocki

AGNIESZKA ja robię praktycznie każdego dnia zakupy w Leclercu ;-) ale nie powiem ci ile kosztują słoiczki BoboVity ;-) jutro przyjrzę się dokładnie ;-)

mamoOLIVKI&NELKI kurczę, to masz problemy z małą Nelcią :sorry2: mój Antonek wali kilka kup dziennie ;-) tak więc nawet nie wiem jak pomóc ;-) w ciąży słyszałam, że te białe skórki z manadarynki pomagają na zaparcia ;-)

Czesc dziewczyny :biggrin2:
Buuu...maly budzil sie w nocy co 3 godziny mniej wiecej, momentami czesciej......M wstawał do karmienia, ja do dawania smoczka, poza tym ogolnie cos spac nie moglam - noc wiec lipna :-(

Ale nie jest zle - kawke wypilam :-p
Kuba czuje sie swietnie - przynajmniej tak wyglada......Tak jakby w ogole nie byl chory.....Daje mu jeszcze ten nurofen i psikam do gardła, bo podczas karmienia nocnego zachowuje sie jakby go gardziołko bolało - ale poza ty cool.........roooooozzzzzrarrrrabiaaaa :-D

Hmmm.....widze ze film niespecjalny....ale spotkac sie napewno bylo milo :tak:
MAMOOLIVKIINELCI - moj Kuba jakis czas temu tez robil tyle ze czulam sie jak babcia klozetowa :sorry2:.....co prawda tylo w dzien...myslalam ze to zabki......a teraz tez wychodza i tylu kup nie ma :dry:
Mam nadzieje ze sie Nelci jakos unormuje.
PUSIA - grtuluje Kacperkowi nowej umiejetnosci :tak:
Fajnie ze tak wspolpracujecie z M :tak: Moj to tak robil tylko pare tygodni po porodzie, no i teraz karmi bo ie ma innego wyjscia, no i w weekendy.....Ale na dluzsza mete to tego nie widze.....Kuba czesciej sie budzi - ten od razu nie przytomny i nie wyspany....i jak tui potem pracowac :dry:
GINGEROS - ja tez nie cierpie jak Kuba ma Katar....na szczescie zdarzylo sie to tylko 2 razy.....ale przy czyszczeniu nosa drze sie jakbym go katowala :baffled:
ANIELPA - no ciekawa jestem co tam zmajstrowalas :-p:-p:-p - nie badz taka pochwal sie ;-)

My już po zajęciach w Klubie Maluszka. Szymciu zadowolony - nawet się ze mną na początku nie pożegnał tylko od razu pobiedł do dzieci.

Dziś były głównie zabawy, bo jeszcze schodzą się nowe dzieci - taka adaptacja potrwa tydzień, może dwa - potem już będą programowe działania.

Generalnie Szym zadowolony, choć raz zdarzyło mu się uronić łezkę. Po godzinie, kiedy przyszłam miał uśmiech od ucha i chciał już iść, ale stwierdził, że jeszcze do przedszkola przyjdzie.

Na samych zajęciach nie byłam, bo nie chciałam żeby miał dylemat - być blisko mamy czy bawić się z dziećmi. Zostawiłam paniom aparat i po fotkach widzę, że moja decyzja była słuszna.

Ta godzinka dzisiaj była akurat - dłużej mółgby na początek nie wytrzymać. kolejna wizyta we wtorek, wtedy planuję już dać go na 2godz.

hej my dziś cały dzień u moich rodziców jesteśmy, Maksio szaleje z kuzynka na dworzu. bylismy u pediatry osłuchała go i wszystko oki.:-), strasznie się ciesze.
Agnieszko ja zawsze myślałam ze to Carefur najtańszy, bo tam kupowalismy z tego co pamiętam w Leclerku było drożej. ja jeszcze kupowałam w Kauflandzie na Legnickiej. Tam te ceny też byly oki.

:wściekła/y::angry::wściekła/y:
Właśnie spędziłam godzinę przy kompie wystawiając Zuzki szmatki na allegro... Godzinę klikania wrzucania zdjęć i dupa!!! Wszystko szlag...:wściekła/y::angry::wściekła/y:

Nic mi sie juz nie chce...​

reklama
my mielismy wczoraj tragiczny wieczor - ryk ponad 2 h :no: a przez to nie moglam potem zasnac i wygladam dzis jak zoombie
Madzia jadla caly czas kaszke bobovity ale sie skonczyla no wiec dalam jej nestle ... i mialam efekty :baffled:

za to teraz spi dlugo jak nigdy, ostatnio budzila sie 8-8:15 a slysze tylko chrapanie z lozeczka :-)

Do góry