reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

Witam. nas niestety nie bedzie w kinie z 3 powodow.
1 mam 5 zeta w portfelu bo M nie mial drobnych zbey mi zostawic ;/
2 nie zdazylabym na rehabilitacje na 14 :[ juz mam jej dosc :O
3 pada deszcz a my nie posiadamy folii przeciwdeszczowej ;/

wiec przykro mi a kurcze tak sie napalilam na ten film :[

za tydzien jak bedzie cos fajnego to sie wybiore bo rehabilitacje mam do poniedzialku.

Gingeros witam witam :D i tutaj mnie wywialo. gratuluje pracy chociaz skzoda ze nas opuszczasz :(

Nela nam sie taka rozrabiara zrobila ze cos okropnego :O a pogoda byla cudowna przez ostatnie dni :)

juz musze mykac bo Nela mnie tarmosi

reklama
Witam :))
Dziś słońca brak więc siedzimy w domku przy komputerku :))

Pochwale się zdjęciami z wczorajszego spacerku (pierwszy raz w spacerówce:tak:

Tu Kacper czeka aż mamka się ubierze hihi
0173826512.jpg

0173824704.jpg

0173824268.jpg

Witam juz po kinie, fajna sprawa, Maksio sie wyszalał, skakał niemal po wszystkim, wybiegał a mama co nieco obejrzała film. Film fajny, pewnie jeszcze raz obejrzę na sppokojnie w domu. wrócilismy i Maksio zasnął w tramwaju i spi jeszcze. Spotkałysmy się z Aniela w windzie, Zuzanka przurocza, grzeczniutka. :-)

Nastepnym razem idziemy wiekszą paczką, choc dziś frekwencja była duża:szok:

Zasługuję na miano "gapy roku"!:angry:

Szukam zajęć dla Szyma gdzieś po mieście, a tu się okazuje, iż tuż pod moim nosem, 10minut spacerkiem jest klub z zajęciami dla dzieci :biggrin2:

Oferują opiekę całodniową, ale ja chcę dawać tam Szymka dwa razy w tygodniu po 2godz. Zajęcia mają charakter ogólnorozwojowy - z elementami rytmiki, plastyki, pedagogiki Klanzy. Grupa liczy 6 dzieci; Szymon będzie 7. Do opieki są trzy panie.

Jutro idziemy pierwszy raz, na razie na godzinkę. Chcę zostawić go samego lub być tylko pół godzinki, a on drugie pół sam. Chciał zostać już dziś! I ciągle woła MAMA IDZIEMY DO PRZEDSZKOLA! Szok totalny!

A ceny... pierwsza godzina 15zł, każda następna 10zł. Oczywiście chodzi o godziny zegarowe.

Cześć dziewczyny!
Ale jestem zmęczona. Mała przechodzi samą siebie:no:
Teraz wyje w drugim pokoju, a ja mam dzisiaj już tego po dziurki w nosie:-:)angry: Marudna jakaś była cały dzień-zwariować można. Nigdzie nie mogłam pójść bo ta za mną i w ryk. Cały czas musiałam się z nią bawić-inaczej pokazywała swoje humorki:szok::crazy: A podczas kąpieli próbowałam jej podciąć grzywkę, bo zakrywała już połowę oczu-coż za histeria-jakbym ją tymi nożyczkami zażynała:dry:

Ivka-fajnie, że Szymuś spędzi czas z innymi dziećmi i te zajęcia też niczego sobie...:happy:
Beti-mi też się podobało w kinie jak byłam poprzednim razem, choć za bardzo nie pamiętam o czym był film:-D Potwierdzam-Aniela i Zuzia to przemiłe osóbki:tak:;-)
Pusia-śliczne fotki:-p A Kacperek do Ciebie bardzo podobny:tak:
Bara-ja też nadal trzymam kciuki za Twoją mamę:tak: Pozdrawiam Cię gorąco:-)
Aneta-ja zawsze na początki kwietnia i lipca mam ten wstrętny katar, ale mija po kilku dniach:sorry2: Nie forsuj się zbytnio:rofl2:

hej
Wróciliśmy z basenu koło 19 było superrr. Kacperek pięknie uczestniczył w zajęciach, pierwszy raz miał dmuchane rękawki (podobały mu się). Na koniec Pani pokazała jak uczy się nurkowania i Kacper zanurkował. Nie zachłysną sie ani nic wiadomo po wyjściu z pod wody był wystraszony i zaczął płakać ale szybko go przytuliłam i było oki. Pani powiedziała że reakcja i tak super. Teraz na każdych zajęciach będziemy robić jednego nurka, żeby Kapselek się przyzwyczaił.

Zaraz będziemy go kąpać

kasia2506 Cieszę się, że napisałaś że Kacper jest do mnie podobny :tak::tak: bo często mówią że do mojego M jest tylko podobny a tak ciesze się że coś ze mnie też ma ;-);-)

Ale jestem padnięta dziś chyba szybko polegnę w wyrku...

Witamy!!!
My dotarłyśmy oczywiście późno do domku bo o 18stej. Można by rzec, że jak zwykle;-) Odwiedziłyśmy jeszcze koleżankę moją w pracy. I aż do teraz nie mogę przeżyć jaką wtopę zrobiłam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Narazie Wam nie opowiem bo jeszcze mi głupio:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Beti cieszę sie że miałyśmy okazję sie poznac. Maksymilian przeuroczy mały mężczyzna:tak: Jeszcze przyjemniej jest mi na niego głosować codziennie;-) Super, że Wam się podobało i że film także. Ja raczej nikomu nie polecę;-)
Ale samo wyjście do kina oczywiście wazniejsze niż sam film...:tak::tak::tak:

I niestety mam teraz ziewanie takie że zaraz połknę komputer... Więc zmykam...Śpiulkać...​

anielko z tym filmem to mi róznie, napewno obejrzę jeszcze raz bo może złapie cos innego, w kinie z maluchem trzeba mieć podzielnośc uwagi. ja rzucałam jednym okiem, drugim na Maksia sama widziałaś jak wedrował:-), koleżanki se mnie pytały o film a ja nic ciekawego nie miałam do opowiedzenia, ot kolejna historia banalnej miłości, dobre by sie odstresować i dobre na wypad z dzieciem tak jak dziś. mój Piotrek to by mnie przegnał gdybym nalegała bysmy poiszli na to razem, ale za 10 zł mozna obejrzec i miło spędzić czas:tak:.

Byłam dzis jeszcze u mojej kumpeli, posiedziałyśmy i fajnie spedziłysmy czas, a Maksio wyszalał się z jej synkiem. moje dziecie ma dzis dzień pełen wrażeń.

reklama
kataru i smarków po pachy ciąg dlaszy :baffled: gorączki nie ma, ale Antonek ma kaszelek przez ten katar :-( męczy się czasami z zapchanym nosem, a jak podchodzę z Fridą, ucieka jak szalony :-D i wytłumacz tu dziecku, że to dla jego dobra ;-) najgorzej jest jak oczyszczę mu nosek i ten wpada w histerię, bo ta niedobra matka mu nosek oczyściła :wściekła/y: no i oczywiście wtedy od nowa jest nos zapchany :wściekła/y: raz nawet wpadł w taką złość, aż zaczął się dusić :szok: tak więc ograniczam fridę do minmum ;-) oj ma ten mój mały słodziak charakterek ;-)

kurczę, muszę umówić się na badania do pracy :baffled: moja nowa firma ma umowę z przychodnią w Zielonej Górze, ale jak poszłam się zarejestrować, to były jakieś wielkie problemy :angry: bo okulista jest na zwolnieniu i coś tam :wściekła/y: no i dwa dni musiałabym spędzić u nich, bo to nie wiedomo czy by mnie przyjęli :wściekła/y: tak więc robię badania we Wro, ale sama muszę je opłacić :sorry2: no, ale muszę się przejść i dowiedzieć jak to wyglada finansowo ;-)

KASIU będe kciukasy trzymać za te prawo jazdy :tak: pamiętam jak sama zdawałam, miałam wielkiego pietra :-D przede wszystkim spokój i egz będzie zdany ;-)

czyli co, film taki nijaki???

Do góry