reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

reklama
Witam
My dzis na 11:30 na szczepienie ... ciekawe jak będzie

witam z rana, zaraz jedziemy na usg jamy brzusznej, troszke sie denerwuje, dobrze że mąż z nami jedzie. potem napiszę co i jak.

Na pewno będzie wszystko dobrze !!:tak:

BETI nie denerwuj się, bo będzie dobrze ;-)

nic mi sie nie chce :-( taka pogoda :-(
Tez mi sie nic nie chce jeszcze ten katar mnie dobija :-(

Czesc dziewczyny :-)
Niezle wieje co? :baffled: ......nie wychodze nigdzie.....bo jak tak wieje to Kuba zawsze ma oczy pelne piasku i potem wyje :sorry2:
Wczoraj na kursie cwiczylismy walca angielskiego - bylo bardzo fajnie :-)
A dzis wieczorem zmykam do ginki - pod koniec stycznia mialam isc....i tak mi przekladali ze marzec mamy :confused:

PUSIA - powodzenia na szczepieniu, oby Kacperka nie bolalo za bardzo :tak:
BETI - a Wam powodzenia na usg zycze.....a z jakiego powodu je robicie?
AGNIESZKA - oj wariuje cisnienie jak nic.....mnie tez czacha boli....i wczoraj pod wieczor tez......jeszcze o 18 kawe pilam zeby przeszlo...:dry:
KADIA - niezle macie ztymi zabkami...zeby szybko wyszly te kolejne 4 :tak:
GINGEROS - witam w klubie....ja tez mam lenia...na szczescie wszystko wysprzatalam, moge bezkarnie sie obijac :-p

ANETKO tobie to dobrze ;-) ja tylko tak ogarnęłam chatę :-( trza by poodkurzać, pomyć podłogi :baffled: nic to, pożyjemy w brudzie :-D

na spacer musimy niestety pójść, muszę zajść do krawcowej, odwiedzić "ścianę płaczu" i jakieś zakupy zrobić ;-) wybieramy się w folii przeciwdeszczowej ;-)

Oj, fatalnie dzisiaj na dworze:-:)no::wściekła/y: My tez na pewno nigdzie nie wyjdziemy, ale nie tylko ze względu na pogodę... Basia dostała wczoraj gorączki:no: Może nie aż takiej wysokiej (max 37,9 juz po odjęciu pół stopnia), ale coś jej musi dolegać. Poczekamy jeszcze do jutra i jeżeli nie będzie poprawy to pójdziemy do lekarza. Może to ząbki, bo wszystko wkłada do buzi i się ślini, ale nigdy tak na nie reagowała:confused:

Gingeros-ja też miałam dzisiaj plany związane z wyjściem, a tu niestety trzeba było przełożyć:szok:
Agnieszka
-jak ja bym miała czekać, aż M wróci z pracy to obiad bym jadła w nocy:-D
Aneta-ja zapraszam do mnie na sprzątanie, bo coś mnie dzisiaj siły opuściły:dry:
Pusia-jak tam na szczepieniu? Kacperek dzielny był?:happy2:
Beti-a u Was na USG? Mały bardzo szalał?:-p
Kadia-trzymam kciuki, żeby ząbki już wyszły:tak: A córcia niezła jest;-)
Anielap-jak tam Zuzia? I ja jeszcze raz o te zdjęcia poproszę:blink:
Bara-hop, hop gdzie jesteś?

My juz po szczepieniu
Kacperka prawie nie bolało
Waży 6,515 obwód głowy 41 cm obwód klatki 41 cm.
Poprosiłam o skierowanie do ortopedy na USG tych bioderek i dała pani bez problemu. Dostalismy jeszcze skierowanie na badanie krwi (tak na wszelki wypadek) bo Kacper ma spore ciemiączko juz sie troche zmiejszyło ale czaszka po prawej stronie jest jeszcze miękka (tak doktorka wyczuła) i powiedziała żeby tak za 3 tygodnie zrobic badanko. Przepisała nam jeszcze maść na twarz bo ma takie czerwone plamy od tej kazy białkowej zobaczymy jak to zadziała. A i kazała dawac 4 kropelki witaminy D (wczesniej dawalismy 3 kropelki)
Kacper niestety nie śpi cos tam gada za ściana ale chyba zaczyna mu sie nudzic powoli

reklama
. A i kazała dawac 4 kropelki witaminy D (wczesniej dawalismy 3 kropelki)

ja daje jedna, lekarka zapisala nam 2 ale Madzia miala wszelkie mozliwe skutki uboczne jakie sa na ulotce - czyli wymioty, bezsennosc, brak laknienia itp
widac bylo za duzo w polaczeniu z tym co juz w mleku jest zawarte ( karmie Enfamilem)

Agnieszka-jak ja bym miała czekać, aż M wróci z pracy to obiad bym jadła w nocy:-D

my jemy osobno bo do 19 to ja czekac nie bede ;-)

Do góry