reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

ja jak wprowadzałam małemu kaszki to zaczęłam od robionych na moim mleku(odciągałam pokarm) i dodawałam kaszke ryżowa nestle jabłkową. potem dawałam kaszki własnie Hippa, według mnie te na mleku sa najlepsze, ale mój Maksio dostał od mleka Hipp skazę białkową.

W Carefurze jest duży wybór tych kaszek, tylko sa drogie, w zasadzie to chyba najdroższe z tych wszystkich, ale też najsmaczniejsze.
Ja do tej pory(Maksio już nie ma skazy) robie małemu kaszke ryżowa nestle rózne smaki na mleku nan waniliowym. czasem kupuje kaszke manna na mleku modyfikowanym Bobo vity od 9 miesiąca jest rewelacyjna.

reklama
Witam wieczorem!
A moja mała cały czas ryczy w łóżeczku... Chyba mnie zaraz szlag trafi:wściekła/y::angry::no: Tak ładnie zasypiała w łóżeczku, a ostatnio coś się porobiło i jest koszmar:szok: Zarówno w dzień jak i wieczorem-płacze aż się zanosi...
Dzisiaj znowu miałam siostrę w odwiedzinach-dzień szybko minął, a małe popołudniu zrobiły nam niespodziankę i zasnęły w tym samym czasie:tak: Miałyśmy więc chwilę dla siebie (a raczej dla jedzenia:-D)
Jutro z samego rana znowu nauka jazdy i mam nadzieję, że Basia nie obudzi się znów w nocy na godzinną przerwę w spaniu, jak to było tej nocy:sorry2:
A co do usg bioderek to my też nie miałyśmy-tak jak u Olci kilku lekarzy potwierdziło, że jest wszystko ok i nie ma takiej potrzeby:tak:

Agnieszka-ja zaczynałam od Sinlaca (dlatego, że Basia alergiczka i mało przybierała na wadze), a teraz standardowo kaszki ryżowe Nestle albo Bobovita na mleku Bebilon Pepti:happy2:
Anielap-nie wiem dlaczego zdjęcia nie dotarły:baffled: To czekam na powtórnego maila... Fajnie, że Zuzia zdrowieje:-) A z Basią wszystko ok tylko się trochę podrapała przy nosku
Pusia-kuruj sie kochana!;-) A o Kacperka się nie martw, jest doskonale zabezpieczony:-D
Pozdrawiam wszystkie Wrocławianki i życzę miłej nocy!:tak::tak::-)

Zrobiłam dziś porzadek w swojej szafie a miałam w Maksika zrobić:no:, no cóż jutro swiętuje, zrobie porządek pojutrze:-)

Beti, co jutro świętujesz?:-)​

jakie kaszki podajecie swoim maluchom ? zaczynam zastanawiac sie nad tym od jakiej najlepiej zaczac, myslalam o Hipku ale ciezko je dostac :confused:

U nas tylko nestle narazie. A Hippa faktycznie ciężko dostać.​

W Carefurze jest duży wybór kaszek Hippa w Leclerku faktycznie kiszka dawno tam nie byłam chyba ze u tesciowej jestem. W Auchan też jest duzy wybór:-) może tam masz bliżej.

A jutro, jutro bede rok starsza:szok:.

Moje dziecko zasypia tylko na rekach a ma prawie 2 lata, jest to moja jedyna porażka wychowawcza do tej pory, ale nie potrafie go nauczyć by sam zasypiał, kiedys owszem zasypiał sam, ale jak zachorował na uszy to zaczęło się noszenie na rekach, usypianie na kolanach i tak zostało.

Dziewczyny chrowitkom zdrówka zycze. Mój Maksio zakatarzony a już tak ładnie przez 1,5 miesiąca był spokój. wcześniej od połowy listopada do prawie końca stycznia cały czas chorował, bylismy nawet w szpitalu:no:, potem był spokój oprócz tych cholernych powikłan, ale od kilku dni znowu ma katar, na szczęście tylko katar. Tylko ja już mam dośc tego jego chorowania, cierpienia, sama bym to wzięła na siebie.

Moje dziecko jeszcze nie spi, o której chodza soać wasze dzieciaczki?

Anielap-nie dotarły:no::-(
Beti-Basia chodzi spać ok 20:tak: Czasami po 20, ale to zależy od tego kiedy miała ostatnią drzemkę...

ja jak wprowadzałam małemu kaszki to zaczęłam od robionych na moim mleku(odciągałam pokarm) i dodawałam kaszke ryżowa nestle jabłkową. potem dawałam kaszki własnie Hippa, według mnie te na mleku sa najlepsze, ale mój Maksio dostał od mleka Hipp skazę białkową.

W Carefurze jest duży wybór tych kaszek, tylko sa drogie, w zasadzie to chyba najdroższe z tych wszystkich, ale też najsmaczniejsze.
Ja do tej pory(Maksio już nie ma skazy) robie małemu kaszke ryżowa nestle rózne smaki na mleku nan waniliowym. czasem kupuje kaszke manna na mleku modyfikowanym Bobo vity od 9 miesiąca jest rewelacyjna.

Mój Kacperek też ma skazę ale póki co jest na cycku więc na razie ja mam dietę.

Nos mnie boli od smarkania :-( i głowa ...achhhh
Kacper śpi, ciekawe jak dzis będzie spac bo ostatnio cos mu sie porobiło i bardzo często sie budzi ... a tak pięknie wcześniej spał

reklama
ja kiedys pracowałam w Leclercu ale tylko 3 miechy wytrzymałam. Marnie tam, jak jestem u teściówki to czasem tam wpadam, ale rzadko ja koło Carefura mieszkam, mam bliziutko. Moje dziecie śpi juz smacznie. teraz czekam na męża bo dzis ma 2 zmiane i bedzie ok 23.
spac mi sie strasznie chce:sorry2:

Do góry