PUSIU USG bioderek to taki standard ;-) chyba każdemu zaleca się zrobienie tego, ale jak w szpitalu nic nie powiedzieli i pediatra nie widzi potrzeby, to sie nie robi ;-) my mimo wszystko robiliśmy w trzecim miesiącu życia Antonka, podobnie USG brzuszka ;-) bo nasze mamy są ze służby zdrowia i nie miały spokoju, dopóki nie przebadały wszystkiego u Anta ;-)
reklama
Każde dziecko do ukończenia roku musi mieć obowiazkowo zrobione usg bioderek. jest ono zalecane by wykry juz od maleńkości np. dysplazję stawu biodrowego, albo czy bioderka dobrze sie odwodza, tak by dziecko nie miało problemu z chodzenem. u nas było oki, musielismy przez 2 tygodnie wykonywac proste ćwiczenia podczas przebierania. zapytaj pediatry niech ci da skierowanie na takie usg bo om szybciej tym lepiej. synek mojej kumpeli miał własnie dysplazje stawów biodrowych i przez pół roku miał specialne szyny zakładane. teraz jest wszystko oki, dobrze chodzi, wręcz biega, nie ma żadnych problemów, a mógł wogóle nie chodzic.
ale się nie stresuj tylko idź zrób dziecku to usg im szybciej tym lepiej. prywatnie to chyba 50 zł kosztuje, ale u naszego doktora Michajłowa chyba 100, nie pamietam. Jednak doktor Michajłow to naprawdę najlepsy pediatra w miescie. strasznie cięzko się do niego dostac, ale warto.
ale się nie stresuj tylko idź zrób dziecku to usg im szybciej tym lepiej. prywatnie to chyba 50 zł kosztuje, ale u naszego doktora Michajłowa chyba 100, nie pamietam. Jednak doktor Michajłow to naprawdę najlepsy pediatra w miescie. strasznie cięzko się do niego dostac, ale warto.
GINGEROS - jak minely urodzinki?
a właśnie, dziękuję za życzonka urodzinki minęły normalnie - dzień jak codzień niestety ale za to w piątek mieliśmy małą imprezkę (byli teście), bo mój mężulek miał urodzinki ;-) była kolacja, super winko i nie tylko ;-)
tak się pytam, bo my chodzimy do doktora Michajłowa na Młodych Techników, prywatnie, dlatego pytałam czy wy może tez do niego chodzicie.
BETI - ja tez chodze tam prywatnie....tylko do Szybinskiego
a tak spytam po co robi sie to USG bioderek??
PUSIA - jak to? To Kacperek nie byl u ortopedy?
Podczas badania sprawdza sie czy bioderka prawidlowo sa rozwiniete......jakies punkty kostnienia m.in. sie sprawdza - czy juz jest ok czy jeszcze nie......jesli nie to lekarze zalecaja pieluchowanie, zakazuja sadzania malucha itd
PUSIU USG bioderek to taki standard ;-) chyba każdemu zaleca się zrobienie tego, ale jak w szpitalu nic nie powiedzieli i pediatra nie widzi potrzeby, to sie nie robi ;-) my mimo wszystko robiliśmy w trzecim miesiącu życia Antonka, podobnie USG brzuszka ;-) bo nasze mamy są ze służby zdrowia i nie miały spokoju, dopóki nie przebadały wszystkiego u Anta ;-)
Każde dziecko do ukończenia roku musi mieć obowiazkowo zrobione usg bioderek. jest ono zalecane by wykry juz od maleńkości np. dysplazję stawu biodrowego, albo czy bioderka dobrze sie odwodza, tak by dziecko nie miało problemu z chodzenem. u nas było oki, musielismy przez 2 tygodnie wykonywac proste ćwiczenia podczas przebierania. zapytaj pediatry niech ci da skierowanie na takie usg bo om szybciej tym lepiej. synek mojej kumpeli miał własnie dysplazje stawów biodrowych i przez pół roku miał specialne szyny zakładane. teraz jest wszystko oki, dobrze chodzi, wręcz biega, nie ma żadnych problemów, a mógł wogóle nie chodzic.
BETI - ja tez chodze tam prywatnie....tylko do Szybinskiego
PUSIA - jak to? To Kacperek nie byl u ortopedy?
Podczas badania sprawdza sie czy bioderka prawidlowo sa rozwiniete......jakies punkty kostnienia m.in. sie sprawdza - czy juz jest ok czy jeszcze nie......jesli nie to lekarze zalecaja pieluchowanie, zakazuja sadzania malucha itd
U Doktorki pani ruszała bioderkami (podczas badania przed szczepionką ) rozchylała mu kolanka ...hmmm teraz w czwartek jak pójdziemy na szczepienie to zapytam pani doktor co z tym ortopedom bo teraz to mnie przestraszyłyście :-szok:
Witam sie i ja :-)
Nie mialysmy USG biderek, nie bylysmy i pediatry, bioderka OK potwierdzane od urodzenia przez kilkunastu lekarzy ktorzy ja badali... poprostu rozkladala nogi jak pierwsza lepsza :-) nie wiem po kim to ma, nie ma potrzeby robienia jesli pediatra jest absolutnie pewien ze jest ok...
Agnieszka ja tez chodze do Muti-medyka (na Maxa Borna i doroslej na Sw Macieja) to moje rejonowe, chodze sama do dr Kałwak, a z małą do dr Idzikowskiej, obie sa super do tej pediatry caly moj blok chyba chodzi, inne mi nie odpowiadały a u wszystkich byłam :-)
Mila juz nie goraczkuje, ja juz lepiej sie czuje....
Zdrowka dla chorujacych!!!
Nie mialysmy USG biderek, nie bylysmy i pediatry, bioderka OK potwierdzane od urodzenia przez kilkunastu lekarzy ktorzy ja badali... poprostu rozkladala nogi jak pierwsza lepsza :-) nie wiem po kim to ma, nie ma potrzeby robienia jesli pediatra jest absolutnie pewien ze jest ok...
Agnieszka ja tez chodze do Muti-medyka (na Maxa Borna i doroslej na Sw Macieja) to moje rejonowe, chodze sama do dr Kałwak, a z małą do dr Idzikowskiej, obie sa super do tej pediatry caly moj blok chyba chodzi, inne mi nie odpowiadały a u wszystkich byłam :-)
Mila juz nie goraczkuje, ja juz lepiej sie czuje....
Zdrowka dla chorujacych!!!
Agnieszka_27
mama grudniowa 07
jak mieszkalam we Wroc to to byl moj rejon i tak juz zostalam
do dr Kalwak tez sama chodze i moi rodzice tez
a do dr matery chodzilam ja jako dziecko, moj mlodszy brat jako dziecko to i Madzie do niej zapisalam - jak na razie jest OK
o skierowanie do ortopedy sama prosilam, najpierw chcialam isc prywanie ale skoro okazalo sie ze mozna to w naszej przychodni zalatwic to czemu nie, bo przy zwyklym badaniu lekarka stwierdzila ze wszytko jest dobrze
Moje dziecko spi, a ja juz kawke wypiłam i zabieram sie z porzadki w jego szafie, trzeba remanent zrobić w zwiazku z nadchodząca wiosna. Ale tak mi sie nic normalnie nie chce!
Dziewczyny czy któraś z Was jest z Grabiszynku?
Dziewczyny czy któraś z Was jest z Grabiszynku?
Agnieszka_27
mama grudniowa 07
heh ja wlasnie przegladnelam ubranka malej - czesc odlozylam zeby zaniesc jutro do opieki spolecznej, czesc zostawiam sobie bo a noz cos sie kiedys jeszcze przyda ;-) a czesc wystawie w dziale sprzedam :-)
reklama