reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

reklama
Jak byłam w ciąży to mi moja G zalecała czytanie romansów żeby sie nie napinać i nie stresowac, mówiła że to najlepsza lektursa dla ciężarnych:-D;-)najważniejsze że sie z domu wyrwałyście:tak:
aneta jak ja ci zazdraszczam tego tańcowania:dry:sama bym poszła potancowac, może bym sobie poprzypominała pewne figury:-D ciesze sie ze niania spoko:tak:
Pusia ale masz dzielnego małego mężczyzne, musi sie mu podobac na tych zajeciach:tak: Zgadzam sie z Gingeros że Anielap to mega superaśną tą przemiane materii ma:tak:płaski brzuszek, chudziutka a pasibrzuch:-):tak:Gingeros lecz noge żebys wiosna mogła biegac za Anteczkiem:tak::-)
U nas dzień w sumie fajny, gdyby nie Zuzi biegunka, cała dupcia czerwona masakrycznie, kapiel w rumianku jej zrobiłam:-(to chyba po tym antybiotyku dobrze że dzisiaj ostatnia dawka:tak: Kasia znam ten ból mój M też jeszcze w tyrce:tak:zmykam spać bo jutro do pracki

No, właściwie znowu ważniejsza była sama wyprawa do kina, a nie sam film. Ale zgadzam sie że czasem tez warto cos tak lekkiego obejrzec i pomyśleć jak to w życiu pięknie bywa...​

Aneta gratuluje dzielnemu chłopakowi:-) No i Wam tancerzom. Ależ sie rozerwaliście...:-D A napisz cos więcej o niani . Jakaś młoda kobitka? I czy z ukrycia ją nagrywaliście tym dyktafonem?​

Kasiu dosc późno wraca Twój ukochany. Bidna ty tak sama pół nocy...​

Na dobranoc Wam napiszę że moje dziecię od dziś ślicznie woła TATA. A tata oczywiście cały w skowronkach:-D

Dobranoc...:-)​

NIESAMOWITE ALE ZDOLNIACHA , NO TATA DUMNY JAK PAW!!!! SUPER!!!:tak::-)

Witam po ciężkiej nocce:(
Dzisiejsza noc była chyba najgorsza :-:)-:)-(
Kacper po Basenie był zmęczony poszedł spać o 21:30 usna szybciuteńko. Po 2 godzinach my też sie położyliśmy i wtedy się zaczęło... Kacper budził sie co 5 min chyba - z płaczem . Po pierwszej dostał cyca usna przy nim ale jak go przełożyliśmy do łóżeczka to myk obudził sie i w płacz ... więc dałam mu drugiego cycucha i w końcu znowu usną ale już nie śmiałam go nawet ruszyć co by się tylko nie obudził i tak spał do 4 :30 potem przebraliśmy go i znowu cycek usnął i spał tak do 6:20.
Coś mi się wydaje że to żeby bo on od dłuższego czasu cały czas ręce w buzi całe piąstki a tak strasznie się ślini - ręce w buzi ma nawet na basenie (pani instruktor się z niego śmiała :tak:). Boże mam nadzieje, że to była jedyna taka noc ...oby

hej
ja też jestem tu pierwszy raz i coś mi ciężko się połapać ,może to efekt przemęczenia

Witam nową Wrocławiankę:tak:

dzień dobry, dzień dobry!

ujdzie w tłoku - tak moge napisać o naszej nocy ;-) gorzej jest z drzemką :wściekła/y: od godziny walczymy oboje :angry: ale młody coś nie chce/nie może zasnąć na dobre :angry: 5 minut i pobudka :angry: bardzo coś niespokojny :-( o, teraz znowu zasnął, ciekawe na jak długo :confused:

PUSIU Antonek ślinił się od trzeciego miesiąca, a kły mu wyszły dopiero w ósmym ;-) w dodatku od października do stycznia pediatra zwracał nam uwagę na spuchniete dziąsła i zawsze powtarzał - lada dzień zęby będą :-D z zębami to różnie bywa ;-) jeśli chcesz, posmaruj mu dziąsełka na noc jakimś żelem (my używalismy Calgel) i zobacz czy bedzie poprawa ;-) jak na moje oko - basen i wielkie zmęczenie było powodem płaczu Kapselka - Pływaka :tak: sama pisałaś, że zasnął później niż zwykle ;-) na naszym Antku tak właśnie odbija się zmęczenie i moc wrażeń ;-)

:-:)-( kolejna pobudka Antkowa :-:)-( ech :-:)-(

reklama
Czesc dziewczynki.....
eeeee wszystko mnie boli :-D I niewyspana jestem - no ale do tego jestem przyzwyczajona wiec luz....
A przed chwila wlasnie zauwazylam wychodzace gorne dwojeczki u Kuby :-)

PUSIA - u nas podobnie jak u Gingeros z zabkami :sorry2: Maly sie slinil i lapki wpychal do buzi non-stop o d 3 m-ca.....problemy ze spaniem byly zawsze, mial tez jakies okresy intensywnego marudzenia i nocy totalnie tragicznych....Jakis madry pediatra w lipcu juz widzial wychodzace na gorze zeby......a wyszly w listopadzie :-D
Mam nadzieje ze Kacperkowi szybko minie marudzenie......moze to faktycznie od wrazen i zmeczenia.......
Hehe a wiesz jak moj Kuba sie czasem zachowuje po basenie - glownie wtedy kiedy to ja z nim plywam :dry: Jest tak zmeczony ze zasypia zanim wyjdziemy z budynku, juz podczas przebierania :-D I nic go nie rusza...
GINGEROS - hmmmmm no coz to sie porobilo Antonkowi....hihi moze kolejne zabki to u niego ;-)
A Kuba wlasnie zalicza pierwsza dzis drzemke - latwo poszlo....:-)
ANIELAP - pytalas o nianie....nie jest mloda.....taka pani po 50-tce......swoich wnukow jeszcze nie ma.......ale dorabia opiekujac sie wlasnie roznymi maluszkami. Dyktafon lezal na szafie...wszystko idealnie sie nagralo :-p A zajela sie Kuba naprawde super........az byl chyba troche zmeczony :-D.....wiecie jak to jest....jak jest ze na to ja mu nie poswiecam kazdej sekundy swojej uwagi :sorry2:........bo nic w domu bym nie zrobila.....a on tez lubie sie przez jakis czas zajmowac tylko soba ;-)
Ale najwazniejsze ze jest ok.
BARA - no niestety.......rozne takie reakcje sa chyba czeste przy antybiotykach :-(
MONIA1212 - witaj :-)

Do góry