reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z Peterborough

Halloo...

dusiaxxx mnie nacinali i to chyba ze 4-5 razy bo nie dala bym rady malej urodzic inaczej wiec napewno nacinaja jak trzeba:) Pozniej szyla mnie jakies poltorej godziny ale spoko bo wszystko pod znieczuleniem o czym sie dowiedzialam dopiero od meza:) Siedzial ze mna ile tylko sie dalo i to mi bardzo pomoglo bop mialam zaufane wsparcie i pomoc we wszystkim!!! A co do porodowki to od stycznia maja otwierac juz nowa wiec moze i ty sie juz tam zalapiesz:) Ja mam termin dopiero na 16 marca wiec mam jeszcze wiecej czasu:D:D:D
A tak po za tym to wielkie gratulacje chlopca!!! My juz mamy jedna dziewczynke wiec teraz marzymy o synku!! zobaczymy czy nam sie uda!!!
A w ktorym tygodniu sie dowiedzialas ze to chlopak???

Maureen tez tak mialam ze chrapanie mamy przeszkadzalo mi bardziej niz te malutkie szkraby!!! Coz ale wszystko trzeba przezyc!!!
Pozdrawiam i ide mala kapac bo juz marudzi od godziny:)

reklama
Dusia jesli ooje rodzice maja obywatelstwo polskie to i dzidzia bedzie miala obywatelstwo polskie, w anglii nie ma obywatelstwa ziemi, jest jedynie obywatelstwo krwi.
Choc slyszalam cos na temat tego ze jesli rodzice posiadaja status rezydenta to jest jakas mozliwosc aby dziecko je rowniez posiadalo z czym latwiej i szybciej mozna maluchowi obywatelstwo wyrobic.

A co do nacinania, to ja slyszalam ze ponoc nie zbyt chetnie nacinaja... moja znajoma poprosila o naciecie i powiedziano jej ze musi sama peknac :/

Moze zalezy na kogo sie trafi bo mnie nacieli bez zadnych problemow i pytan:) Co do obywatelstwa to tak jak pisala Karusza ale my teraz chcemy wyrobic malej paszport angielski na polskim obywatelstwie ( to podobno tylko na dzieci urodzone w anglii) taki tymczasowy ale najpierw jakas aplikacje trzeba wyslac zeby dziecko zajerestrowac czy jakos tak:)

A tak w ogole to dzis padnieta jestem bo zanim zdazylam do pracy wyjsc moja Julka zaliczyla kant drzwi czolem, spuchniete ma jak cholera a siniaka na pol czolka.... masakra i caly dzien mam w stresie i obserwowania jej.
pozdrowionka

Hej Babeczki,

co tam u Was ?? Piszcie, nie dajmy znów wątkowi umrzeć śmiercią naturalną :-D

dusiaxxx,

gratuluję chłopczyka :tak:

Karusza,

to dziwne, ja rodziłam tutaj 2 razy i za każdym razem mnie nacinali, co prawda za 1 razem dlatego, że nie mogłam wyprzeć główki i położna bała się, że może się maleństwo poddusić, ale za 2 razem nie było raczej wskazań, a i tak mnie nacięli.. Więc naprawdę ciężko przewidzieć..

ma_dzi_ulka,

moja Amelka jest cała w siniakach i zadrapaniach, ciągle o coś stuknie, albo się przewróci, normalnie ręce mi już opadają :tak:

Dobra, uciekam do malutkiej, miłego dnia ;-)

Ja postaram sie utrzymac forum w jak najlepszym stanie ale sama nic nie zdzialam. Bylam dzis na pierwszym usg i wszystko wporzadku:) dzidzia duza jak na 12 tygodni:) tylko polozna mnie tam zdenerwowala bo nic nie chciala powiedziec z tych wymiarow dzidzi i gdybym sie nie zapytala na sam koniec czy wporzadku z dzidza to tez by sie nic zapewne nie odezwala!!! wredna baba!! Jedno co powiedziala to dziendobry to wasz pierwszy scan!!!!!! ojjj....wnerwila mnie i to niezle. Ale ciesze sie ze ok z maluszkiem:)
Mojej Julce juz siniak zchodzi ale miala rozlany na pol czola az wstyd z nia wyjsc gdzies:) no ale ja juz na jej rozrabianie nic nie poradze bo musialabym ja na smyczy trzymac!!!
oki zmykam jakis film obejzec i spac bo jurto znowu do pracy rano...
pozdrawiam was wszystkie i dzieciaki te duze i male:)

ma_dzi_ulka,

to super, że wszystko ok :tak: A co do tej położnej, to też czasem trafiałam na taką, aż człowiekowi się niemiło robi, ale się nie przejmuj, następnym razem na pewno będzie lepiej i inna położna :tak:

To z Twoją córcią jest tak samo jak z moją - czasem mówię, że gdyby trzeba było z nią gdzieś do szpitala iść ( tfu, tfu.. ) to by nas chyba podejrzewali, że dziecko bijemy, bo Amelka cała jest jak nie w siniakach, to zadrapaniach :baffled: I nie da się jej upilnować, wszędzie jej pełno, wszystkiego ciekawa itd. Musimy ten okres chyba po prostu przeczekać, nie ma innej rady :-D

Uciekam do kuchni, bo dziś mam opóznienie z obiadem :zawstydzona/y:
Do sklikania ;-)

Maureen no naprawde czasem wstyd, ja mialam to samo jak mloda sie przewrocila na betonie i miala nos, czolo i brode w strupkach przez dwa tygodnie. Ja pracuje w przyhodni i jakos tak mi sie wtedy trafilo ze mnie odwiedzili ze dwa razy w tym czasie w pracy i wszyscy lekarze sie wypytywali co jej sie stalo....no i wez sie tlumacz....oh... mam nadzieje ze jaknajszybciej z tego wyrosnie ( chiciaz nam sie za niedlugo to samo szykuje jak dzidzius bedzie zaczynal chodzic:( )
My juz po obiedzie wiec odpoczywam... pozdrowionka

Witajcie
Długo tu nie zaglądałam,bo nie było z kim pisać,ale widze,że się rozkręciło i to mnie cieszy.
ma_dzi_ulka Mój starszy syn ma 7 lat a dość często zdaża mu się na równej drodze przewrócić. Młody teraz częściej ma guzy obecnie ma 3 na czole i kilka na nogach i rękach. Ale on zamiast chodzić to chce biegać

reklama
Hej Babeczki,

co tam u Was ? U nas walka z przeziębieniem generalnie i inne takie :eek:

Elwis,

hej Babko, kopę lat ;-) Co tam słychać na piątkowych spotkaniach ?? Strasznie dawno nie byłam, ale nie mam jak za bardzo dojeżdżać, nie jestem zmotoryzowana.. A tak, to muszę jechać jednym autobusem, potem przesiadka.. z maleństwem i hiperaktywną 2 latką to dla mnie czasem za dużo :zawstydzona/y:
I miałąm Cię jeszcze zapytać - gdzie się w końcu przeprowadziliście ?? Buziaki.

Karusza,

co u Ciebie, z tego co pamiętam, to masz termin porodu na wrzesień ? A może już urodziłaś ??? Pisz tu szybko :-D

ma_dzi_ulka,

a jak Twój brzusio ? ;-)

dusixxx,

Ty też nam się tu melduj ;-)

Do góry