reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z Peterborough

reklama
OJ CICHUTKO TU DZIEWCZYNKI! madziulka glosuje codziennie julka moglaby wygrac na bank na najbardziej odjechana fryzure:-) super laseczka. buziaczki.
dziewczyny cieszcie sie a la wiosna ja lece do polski na 3 tygodnie i mialam nadzieje ze wpadne tam wiosna a tu prosze snieg pada ehh moje zezowate szczescie;) pozdrawiam

madzia30 dzieki za glosy i zyczymy milego pobytu w polsce.......
saszka14 mam jutro wolne.......:) i co wpadniecie na werrington n spacerek???

Ma_dzi_ulka kurcze bardzo chętnie byśmy się jutro z Wami spotkały ale tak jak już pisałam połamało mnie niestety no i ledwo chodzę.Kurcze szkoda.Fajnie by było się spotkać.Jak tylko mi się polepszy i będziesz miała wolne to chętnie się wybierzemy na spacerek z Wami.Pozdrawiam!

heheh jak patrze na Twoja Julcie Madziulka, to gdyby nie te blekitne oczka i jasne wloski to cala moja Emi no i te wlosy stojace jak po uscisku z pradem:)) bedziemy glosowac, mam nadzieje ze wygracie! Madzia30, my wrocilismy z polski wczoraj i w bydgoszczy nie bylo zle z pogoda,ale oczywiscie na wyspach cieplej - nie ma to jak po powrocie zobaczyc ludzi na krotkich rekawkach stojacych przed lotniskiem niczym na hawajach - czy oni sa tutaj jakos specjalnie zahartowani??no w sumie co sie dziwic, wystarczy spojrzec jak sie chowa dzieci w anglii....;))))

Lulu84 masz rację z tym zahartowaniem Anglików.Kiedy my chodzimy opatuleni w kurtki oni chodzą w koszulkach z krótkim rękawkiem.No nawet już nie będę wspominać o tym jak często można spotkać w chłodne (dla nas oczywiście)dni malutkie dzieci w wózkach z gołymi nogami (bez skarpetek).No ale trzeba przyznać że choruja też o wiele rzadziej niż my.Ja od początku staram się ubierać Zuzę tak jak ubieram siebie.Żadne dodatkowe warstwy.Trzeba przyznać że jak narazie zdaje to egzamin i od urodzenia tak poważniej chorowała tylko raz a pozatym parę razy miała przeziębienia.Nawet jak ja byłam przeziębiona jej nic nie było.Sama byłam w szoku że się nie zaraziła.Oby tak dalej...

Ostatnia edycja:
saszka14 my tez ubieramy julke zazwyczaj ta jak my i prawie w ogole nie chruje! miala tylko 3 razy lekkie przeziebienie i tyle.... tak jak teraz lekki katarek....nie ubieram jej w jakies cieple kutrki a do tego nie otulam jej ciieplymi kocami po uszy, ale tez nie mozna przesadzac jak 90% anglikow........bo gole nogi dziecka w srodku zimy to przesada.....
madzia30 moja babcia mowila ze w katowicach jest z sniezyca i to nie zla......... wiec trzymajcie sie tam jakos...... i milego loty jak lecisz ryanair bo tam podobno nawet toalety sa platne:):):):):):):)
lulu84 a wy kiedy wkoncu sie tu przenosicie??
buziaki dla dzieciaczkow.............

halo!
dziewczyny ponoc juz nie pada a lece jutro rano wiec moze do tej pory wiosna zawita. nie lece ryanairem zawsze latam wizzairem a o tych kibelkach juz mi lulu84 mowila i myslalam ze padne jak to uslyszalam, pewnie niedlugo miejsca siedzace beda dodatkowo platne i bedzie trzeba stac przy wejsciu. co do tych porozbieranych dzieciakow to mnie najbardziej dziwi to ze taka mama zazwyczaj ma czapke i szalik czyli pewno jej zimno wiec jak wytlumaczy to dziecko w samej pieluszcze? ze co one maja skore nosorozca? moja mala tez ubierana jak my i nieraz sie juz usmialam odwiedzajac rodzinke ktora pyta gdzie czapeczka czy jak w domu lezy sobie w samym body i fika nozkami a moja mama jej donosi spodenki skarpetki bo sie dzidzia zaziebi. no ale kiedys ubieralo sie czapke dziecku w domu zawijalo sie je scisle i ciasno w jakies szmatki i taki kokonik sobie lezal w lozeczku. az dziw zesmy sie normalnie rozwijali bo waskie pole do popisu bylo:)

reklama
madziulka, jakos na dniach mamy byc w P. zeby mieszkanie zobaczyc, ale to tylko przelotem, a przeprowadzka jest zaplanowana na ten piatek-sobote...juz mnie skreca na sama mysl o pakowaniu a potem rozpakowywaniu tego wszystkiego...:eek:

Do góry