reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie z Peterborough

Czesc dziewczyny!!
Ja tak przez przypadek trafilam na wasz watek- no i wlasnie czytalam o Stamford!. Ja z mezem mieszkamy w Stamford od roku- no i jestesmy bardzo zadowoleni. Mamy fajnych sasiadow- nie Polakow ( wcale jakos w oczy mi sie nie rzucilo ze tu tak duzo nas mieszka:confused:) ! Maz jest kucharzem i pracuje w hotelu, ja bylam managerem na restauracji- niestety od grudnia nie pracuje bo spodziewamy sie blizniat. Bede rodzic w Peterborough!

reklama
czesc jola466:) no prosze, bedziesz miala dwa zlotka za jednym zamachem, szczesliwego rozwiazania zycze, bo termin jak widze juz chyba niedaleko :-)
saszka14,patrze na twoj suwaczek-czy twoja mala tez jest z marca?bo moja z 22 tylko teraz bedzie miala roczek i tak sie zastanawiam czy te marcowe dzieciaki to wszystkie takie zywe???moja nie usiedzi nawet 5 minut bo wciaz czyms zajeta, nawet na spanie nie ma czasu....

hej jola466. bliznieta wow to dopiero bedziesz miala raczki pelne roboty:) szpital w peterborough bo to chyba jedyny polozniczy w okregu? ja na szczescie mialam do szpitala 5 minut samochodem a wrzaskami wystraszylam chyba wszystkich rowerzystow na drodze:) ale szpital wspominam milo. i jak to w angli dosc krotko:) mojej malej chyba rogi rosna albo my ja tak rozpuscilismy bo z aniolka maly diabelek mi rosnie:) jak jak bylam dzieckiem to po plotach z chlopakami chodzilam wiec moze byc i tak. dziewczyny dzis 3x sie ubieralam na spacer i co wyszlam albo wylazly chmury albo sie rozpadalo i w koncu o 16 sie udalo ale zmarzlam jak pies. moje dziecko na szczescie dalo sie ubrac w czapke co zazwyczaj jest malo mozliwe i choc jej uszy nie zmarzly. i gdzie ta wiosnaaa??

Madz_dzi_ulka kurcze koło 17 to trochę późno bo Zuzek o tej porze jest już przeważnie marudny.My staramy się chodzic na spacerki koło południa ale Ty w tym czasie pracujesz.
Cześć Jola466!Bliźniaki to podwójne szczęście ale też jeszcze raz tyle roboty co przy jednym dzidziusiu.Życzę cierpliwości i dużo siły oraz szczęśliwego rozwiązania.Ja też rodziłam w Peterborough i podobnie jak Madzia30 szpital wspominam miło.Nas zostawili na trochę bo miałam cesarkę.W sumie wyszłyśmy w szósty dzień po porodzie.Wyszłybyśmy wcześniej gdyby wszystko było ok ale miałyśmy zatrucie ciążowe (przenoszona ciąża) no i byłyśmy na antybiotykach
Lulu84 moja Zuza jest z 24 marca no i trzeba przyznać że energii to jej nie brakuje.Czasami sama się dziwię skąd ona ja bierze.No i podobnie do Twojej córy czasami nawet nie ma czasu na spanie.Nie wiem czy wszystkie dzieciaczki z marca są takie żywe ale wychodzi na to że tak.
Kurczę pogoda paskudna, wieje mało głowy nie urwie.No właśnie Madzia30 gdzie ta wiosna?Chyba jeszcze będziemy musiały troszkę poczekać...

halo mamusie. wiecie z tymi dziecmi to roznie bywa spotkalam babeczke z dzieciaczkiem w wieku mojej malej czyli ten sam znak zodiaku a lezal sobie cichutko w glebokim wozeczku obserwujac chmurki. moje dziecko by sie wscieklo jakby wkolo sie nie moglo porozgladac. juz jej siedzenie w wozku stawiam jak najwyzej zeby widziala a ona jeszcze probuje sie wychylac. najszczesliwsza to by chyba byla jakbym ja niosla na rekach wtedy dobrze widac:) madziulka moja majka tez w sklepie potrafi sie odnalezc, zwlaszcza w takim z ciuchami gdzie kolorowo - widac ze prawdziwa kobita z niej hehe, dzis zezarla pol magazynu o modzie mysle ze zna sie dziewczyna na rzeczy:) poniedzialek to u nas dzien wyjsciowy wiec pozdrawiam i pedze na piwko w babskim towarzystwie. za szczescie naszych dzieciaczkow;-) p.s. jak tu przyjechalam to byla wiosna i wialo jak diabli myslalam ze to przejsciowe - ale sie rozczarowalam hehe:)

Witaj jola466!!! Serdecznie gratuluje podwojnego szczescia i zycze pomyslnego rozwiazania.Tak jak inne dziewczyny rowniez,mile wspominam porod w Peterborough,mialam cesarke i po 2-ej dobie wyszlam do domciu z maluszkim.Pozdrawiam mamy i ich pociechy.

Halo mamuski czy wszystko ok?? Cisz tu jakas....

Bylam dzis na solarium i glupia poszlam na 9 minut.... Kur.... Troche ie przypieklam.....mam nadzieje ze przez noc mi zejdzie.......:) moj maz smial sie ze mnie pol dnia a ja jak chora sie uprlam ze pojde na 9 minut a nie jak zawsze na 6.....
Julka ma katarek troche ale juz jej robilam inhalacje to moze jej pomoze przez noc.... A to wszystko przez ta pogode....raz cieplo, raz mroz i wsumie to niewiadomo jak sie ubierac....
Jutro czwartek i sklepy dluzej otwarte wiec wybieram sie na miasto na jakies zakupki...bo w tygodniu po 17 to niestety ni juz nie moge kupic bo wszystko pozamykane....
Oddzywajcie sie cos bo tak tu pusto.... Az glupio....
Pozdrowionka z wieczora i buziaki dla maluszkow.....

Saszka14 do poludnia to mozemy sie jedynie w weekend ktorys umowic...... Dam znac czy pracuje teraz to sie moze gdzies wybierzemy.....

reklama
Ma_dzi_ulka jak będziesz miała czas w weekend to dawaj znać.Pogoda faktycznie jest do niczego.Widzisz jak to jest,Ty sie spiekłaś a mnie od wczoraj strasznie bolą plecy (okolice krzyża).Nie wiem, zawiało mnie czy co.Nie mogę się schylać i nawet wstawanie z sofy to straszny ból.Nie będę juz mówić o tym co się dzieje jak kąpię małą albo wkładam ja do łóżeczka...Masakra jakaś.Smaruję maścią rozgrzewającą i miejmy nadzieję że pomoże.Pozdrowionka!

Do góry