reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z Peterborough

Dzięki dziewczyny za miłe przyjęcie mnie w Waszym gronie.Walton jest niedaleko Werrington.Ja mieszkam jakieś 15 minut na piechotę od Morrisona.Madzia30 wiesz może gdzie jest szkoła Voyager?To tamte okolice.Pozdrawiam.

reklama
Witam Cie Saszka14 troche szkoda ze tak daleko mieszkasz,my na Eastfield Road(praktycznie same centrum).Ja co prawda nie mam takiego problemu jak Ty ,ze maz spi caly dzien po pracy ale rowniez sie "nudzimy"no moze bardziej ja niz Wiki,ona jest w siodmym niebie jak jej wymyslam rozne dziwne zabawy:-).Pozdrawiam.

Witam WIKI-I-MAMA.Kurcze ja też żałuje że mieszkamy taki kawałek od siebie.Zuzce strasznie brakuje towarzystwa innych dzieci a mnie towarzystwa innych mam.Pozdrawiam

No wkoncu sie forum znowu rozbujalo:)))
Czesc saszka14:))nie martw sie, ja dopiero bede sie przeprowadzac do P. za 2 tyg. takze ja bede kompletnie nowa i super ze jest to forum bo mozna sie zapoznac z innymi mamami:) ja moge sie podlaczyc pod temat ze z meza nie mam za duzego "pozytku" bo praktycznie od rana do poznego wieczora go nie ma i jak juz przyjdzie to czasami nawet sie juz gadac nie chce..Madzia30 dzieki za info i masz racje - katarek to cos jak frida tylko z "dopalaczem" hehehe, pozdrawiam

dziewczyny to nasze peterborough jednak na tyle duze ze kazda mieszka na innym koncu:) saszka14 wiem gdzie morrison w te rejony sie zapuszczam rzadko, ajczesciej to dojezdzam do konca lincolna:) wiki-i-mama w centrum to cale wieki nie bylam musze sobie wiekszy samochod kupic bo wozek mi w bagaznik nie wlazi lub mniejszy wozek -bedzie prosciej wtedy moge zapuscic sie w najdalsze katy peterborough. szkoda ze to nie wiocha z 1 glowna droga bo juz dawno bysmy sie spotkaly, moze nawet bez pomocy forum:)

Lulu84 gdzie dokładnie do Peterborough się przeprowadzasz?Madzia30 zazdroszczę Ci że jesteś zmotoryzowana to przynajmniej możesz sie jakoś po mieście przemieszczać.Ja niestety do tej pory nawet prawka nie mam.Tak jakoś się poskładało.Zanim przeprowadziliśmy się do Peterborough przez prawie 4 lata mieszkaliśmy w Stamford.Tam jednak łatwiej było się z kimkolwiek spotkać bo nawet jak się na zakupy wychodziło to zawsze kogoś ze znajomych się spotkało a tutaj...Wyjazd do centrum to cała wyprawa a i tak nikogo tu nie znam...Dziewczyny mam do Was pytanie.Jak można ściągnąć suwaczek bo już zapomniałam a fajnie by było mieć.Pozdrawiam.

saszka14 ja sobie tu zycia bez prawa jazdy nie wyobrazam zwlaszcza ze tu wszystko takie rozlazle. teraz nawet za plot do sklepu jezdze samochodem ale to od jakiegos 2.5 roku bo wczesniej trudno mi bylo sie przelamac ale okazlalo sie ze to pestka jesli tylko patrzy sie co ludzie na drodze robia bo wyglada to jakby oni wszyscy tu to prawo jazdy na loteri wygrali:) oj stamford to mi sie podoba. czesto tam jezdzimy jak ladna pogoda i nawet sie skusilam kiedys zeby burghley house zwiedzic:) tam ladnie i zielono no i jelonki sa. jak mala podrosnie to zaraz ja tam zabiore pokazac zwierzatka. w porownaniu ze stamford to peterborough brudne i brzydkie:) tu jedna madra kobieta opisala wszystko o suwaczkach:)
https://www.babyboom.pl/forum/czerw...-zrobic-suwaczek-wkleic-zdjecie-avatar-22526/ powodzenia

Madzia30 masz racje.Stamford jest bardzo ładne ale niestety kapa z pracą.Wszystko zamykają bo wiadomo kryzys,a pozatym możliwości niestety ograniczone.Tylko sklepy, restauracje, hotele i puby bo wiadomo miasteczko turystyczne.U nas to między innymi przyczyniło się do przeprowadzki ale głównym powodem były niestety problemy z sąsiadami.W Stamford każdy każdego zna więc jeśli masz problem z jedym kolesiem to zaraz masz przeciw sobie pół miasteczka.Niestety...My trafiliśmy akurat na takich sąsiadów którzy nie lubią obcokrajowców.

reklama
Saszka14 WITAMY!!!!!!!!!!!

Dziewczyny my nie mialysmy internetu dlatego sie nie oddywalam....saszka14 ja codziennie przejezdzam przez walton jak jade do pracy i po drodze mala do niani zawiesc...nam tez sie nudzi strasznie ale po godzinach mojej pracki:) czyli po 17:)
szszka14 wiec zapraszam na jakis spacerekna werrington autobusem to jakies 10 minut:)autobus nr1:):)
Wiki i mama na lincoln road tez ie jest skaplikowana droga.... my mamy samochod ale nie niestety jestem w trakcie nauki jazdy samochodem wiec same poruszamy sie autobusam i nie ma dla nas zadnych problemow gdzies dojechac:)
ok zmykam do pracki zaraz buuuziaki i milego dnia zyczymy!

Do góry