reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z Łodzi

Anik co do tych sklepów to jeden jest jeszcze na żwirki - ale nie wiem czy coś Ci się tam spodoba; drugi , który znam mieści się na Kościuszki koło Struga- tam udało mi się co nieco kupić.
Daj znać jak tam zakupy

pozdrawiam
S

reklama
hej,

no ja jestem :) skoro ta czesc dotyczy pologu to nadal tu zagladam ale czuje sie slabo niestety... nadal nie siadam... a nawet ostatnio to leze wiecej niz chodze... dawno tyle nie siedzialam w domu! powoli wariuje! nadworze zima aja snieg przez okno ogladam... ehh...
a wojtus kurde oczywiscie w dzien spi jak aniol a w nocy wariuje! i jak go przestawic??!!

pozdrawiam :)

Witam
do porodu to mi jeszcze trochę czasu zostało :) zaglądam tutaj codziennie, a tu wciąż cisza :( łonaneczkom chyba się nie chce rozmawiać.

Ostatnio byłam u koleżanki "zaraziła się ciążą ode mnie" ;D ma termin na połowę lipca i z tego co mówi to będzie rodziła w madurowiczu. Szpital z wiadomych przyczyn ma kiepską opinię ale ona jest zadowolona. Chodzi prywatnie do lekarza z tamtego szpitala, chce iść też do szkoły rodzenia, a w madurowiczu akurat jest tak dobrze że za szkołę się nie płaci.

Muszę się wybrać już na zakupy bo wchodzę już tylko w jedne dresy i w jedne (pożyczone) spodnie z jakiegoś dziwnego materiału (taki śliski - ja się tam nie znam  ;D ), tylko jeden stanik jest na mnie dobry (już z 2 nowych "wyrosłam"), nie mówiąc już o bluzkach i swetrach. Wszystkie wcześniej były krótkie i obcisłe. To, że są obcisłe to mi tam akurat nie przeszkadza ale są zdecydowanie za krótkie. Jak w sobotę szłam do koleżanki i chciałam założyć bluzkę taką jak koszula, zapinana na haftki z dużym dekoldem to się w biuście nie dopięłam :( więc musiałąm na szybko coś kombinować.

Dzisiaj zaczął mnie ząbek bobolewać no to zadzwoniłam szybko do mjego stomatologa a tu co? jak zwykle pod górę - pan doktor jedzie na urlop. No i jak tu żyć. Teraz muszę szukać jakiegoś innego dentysty  :mad: i bardzo mi się to nie podoba bo mój jest bardzo dobrym i delikatnym stomatologiem.

Jak tam wasze dzidzie? Moja przez ostatnie kilka dni była cichutko ale to pewnie dlatego że jej tatusia nie było, dziś już wrócił więc myślę że odżyje ;D

Pozdrawiam was Łodzianeczki i piszcie coś !!!!!!!!!!!!!

hmmmmm.... no to piszę, już dzisiaj napisałam i coś się nie pojawił mój post.... ja w sobotę byłam na zakupkach dla małej i już prawie wszystko mamy kupione, ale nie mam osprzętu szpitalnego dla siebie... i jakoś nie mogę się zebrać, no cóż... brzuszek coraz większy i cięższy a ja coraz bardziej niespokojna....

Jestem i ja, ale jakoś nie wiem co mam pisać. ::)
Moje dziecię znowu dało mi popalić w nocy, a rano jak widać pobudka tradycyjna o 5:30 na mleczko i zabawę. ::) A spać mi się chce baaaaaaaaardzo, tylko kiedy mam się wyspać. ??? Dziewczyny śpijcie póki macie możliwość. 8)
W pracy nieco odpoczywam, bo synek nie woła. Ostatnio nauczył się krzyczeć jak mu się daje za mało jakiegoś dobrego jedzonka - np. Bakusie muszą być dwa, bo jeden to zdecydowanie za mało. :p Rośnie mi mały żarłok. ;)

Cześć dziewczyny,
po krótkim urlopie melduję się na forum. Dzięki za namiary na sklepy. Jeszcze nie dotarłam do nich - do tych troche dalej położonych miałam zamiar pojechać autem, ale w drodze w góry w zeszły piątek mieliśmy z mężem mały... wypadek (to za duże słowo) - po prostu wylądowalismy w rowie (coś gruchnęło w skrzyni biegów i auto wpadło w poślizg). Na szczęście wszystko sie dobrze skonczylo, naewt skrzynia biegów sie prawie naprawiła (sama!) i moglismy kontynuować naszą podróż. No ale teraz auto stoi u mechanika.
Zatem jestem cała! I do tego zakupiłam dziś nowy biustonosz - Boże te ciążowe wyglądaja jak pilotki! Strasznie aseksualna sie czuję w tej ciąży, no cóż. Ważne że mam ten stanik bo mi wszystko bokiem wyłaziło. Nie jest idealny ale na jakis czas może być. Cena 59.90.
Pozdrawiam.
a

Jeśli chodzi o spanie to w dzień muszę mieć drzemkę bo inaczej nie mogę funkcjonować. W nocy za to mam różnie z tym spaniem, raz nie mogę spać w ogóle a raz bym spała 12 godzin i żadna siła mnie z wyra nie wyciągnie ;D

Staników nie oglądałam jeszcze ale dziś chciałam sobie kupić majtki ciążowe, ale rozmiar s był na hipopotama. Przez ostatnie kilka dni dzidzia była cichytko, prawie się nie ruszała, myślałam że to dlatego że jej tatuś wyjechał, ale wczoraj wrócił i też była cichutko. Dziś jest za to bardziej aktywna, dobrze bo jak się nie rusza to się martwię.

Kupiłam dziś śpioszki w smyku w galerii, było tam sporo ciuszków dla niemowlaczków ale jeszcze nie kupuję, jeszcze troszkę poczekam.

Dziś zapowiedziałam mojemu facetowi, że jak nie kupi mi spodni ciążowych to nawet do sklepu będzie sam chodził a ja nawet nosa z domu nie wytknę ;D a co tam, mały szantażyk mu nie zaszkodzi >:D

pozdrawiam

hej, hej, a ja mam co noc koszmary... brrrr... erotyczne niestety sie skończyły i teraz mam juz tylko koszmary :( ja zakupy zrobiłam w Pandzie, duzy wybór dziecięcych rzeczy, taniej, samoobsługa, ale materacyk i pościel najtaniej jest chyba w Słoniu, bo w Pandzie aż takiego wyboru nie było... to moj pierwszy raz więc troche biegałam jesienia po sklepach żeby zorientowac sie gdzie i co...
Ja na początku kupiłam sobie specjalne majtki ciązowe takie na brzuch, ale w tej chwili juz bylo mi baaaaardzo nie wygodnie i teraz noszę moje stare majtaski pod brzuszek :) a stanik niestety zmieniałam już dwa razy a podobno to jeszcze nie koniec :) pozdrawiam wszystkie brzuszki papatki

reklama
Do góry