reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z hamburga

Klavell wystarczy wbic w google :-)
Natalia Groudt
Frauenärztin und Geburtshilfe
Möllner Landstraße 26
22111 Hamburg (Billstedt)

Telefon: (040) 7325474
Fax: (040) 7322883

reklama
O dziekuje slicznie musze sie wybrac do niej, ktoras ma moze z nia jakies doswiadczenie? Dobra jest jako lekarka?

Witam wszystkie mamuski z Hamburga i okolic.
mam pytanko czy ktoras z Was wie cos o szpitalu w Wedlu? czy sa tam polskie polozne i jakie sa Wasze opinie?
wiem, ze na Pinnenbergu jest polska polozna, ale z Wedla jednak kawalek jest do PI. prosilabym o jakiekolwiek informacje:)
pozdrowionka dla wszystkich Mam i ich dzieciaczkow:)

witam mamy z Hamburga.. :-)

Potrzebuję pomocy w sprawie zakupu wózka. Mieszkam w Danii, gdzie wózki firmy Emmaljunga są dosyć drogie, a niedawno dowiedziałam się od koleżanki że w Niemczech można kupić je dużo taniej. Ona tak właśnie zrobiła. Podała mi nazwę sklepu (www.baby-walz.de) ale ja na ich stronie nie widzę żadnych modeli tej firmy, a ja chciałabym się upewnić co do ich dostępności w tym sklepie. Stąd moja prośba.. czy któraś z Was bywa może w tym sklepie i mogłaby sprawdzić dla mnie konkretne modele oraz ich ceny?? Będę bardzo wdzięczna za każdą pomoc. Pozdrawiam....

Ostatnia edycja:
Ka-mila-na tej stronie skoro nie ma w firmch wozkow tej danej to z pewnoscia na sklepie tez nie maja...ja kupowalam kilka razy w tym sklepie,ale o tej firmie niestety nie wiem bo nie interesowala mnie nigdy... ale mozesz sobie na niemieckim ebay sprawdzic ...
wlasnie sprawdzilam ebay...tu chyba niezbyt popularna firma... ;) jeden kompletny znalazlam Emmaljunga Mondial Duo* Leatherette weiss*viel Zub. NEU | eBay ten jest nowy...reszta okolo 100 aukcji to uzywane...

Patrycja wielkie dzięki za szybką odpowiedź... niemiecki e-bay sprawdzałam już.. Jednak jeśli miałabym okazję kupić taniej to wolałabym nowy.. dlatego pytam o ten sklep ;)
Dziwi mnie właśnie to, że ta koleżanka twierdzi że kupiła tam, a na stronie nie ma, dlatego chciałam się tu Was poradzić...

Ostatnia edycja:
klavell - to bardzo konkretna babka. prowadzila moja ciaze i ja jestem zadowolona. ma swietny zespol pielegniarek, caly sprzet u siebie, za kazdym razem USG, badanie krwi i moczu. no jak dla mnie wszystko w porzadku :)
kaskaa7 - ja rodzilam w Reinbek i moge baaaaaaaaaaaaardzo polecic :) o Wedlu nigdy nic nie slyszalam. polecam rowniez Marienkrankenhaus, Eppendorf, Wandsbek
ka-mila - tu lista sklepow, ktore sprzedaja w Niemczech emmaljunge
Emmaljunga

hej dziewczyny my mieszkamy w Hittbergen ,mamy do Hamburga ok 79km a dokladnie do jego dworca ,do grancy troche mniej . Ja jestem w DE dopiero od czerwca razem z 4 mce coreczkom i menzem . powoli sie przyzwyczajam i ucze sie jenzyka bo niemieckiego nie umialam . bardzo podoba mi sie tu przyroda i te konie ktorych tutaj jest bardzooooo duzo .

witam,
my planujemy przyjazd do Hamburga w czerwcu.
Możecie mi powiedzieć jak wygląda przeniesienie dziecka
ze szkoły w pl do szkoły w niemczech (chodzi o język).
Jeśli chodzi o załatwianie to nie ma problemu bo mam teścia Niemca a teściowa mieszka na stałe w Hamburgu już 15 lat, ale nie wiem jak dzieci mają przeskoczyć tą barierę??

reklama
Dagma, pisze troche pozno, ale moze kiedys zajzysz. O ile nic sie nie zmienilo, to po przeprowadzce, powinnas pojsc z dziecmi do SIS (Schule Info System) to jest na Hamburgerstr. gdzie jest MIELE EZ i tam ci wyznacza szkole. A jezeli twoj tesc jest niemcem, to zrob wywiad srodowiskowy w okolicy gdzie bedziecie mieszkali - wybierzcze szkole podstawowa i od razu do dyrektora szkoly, zeby przyjeli dzieci. Dzieci starsze takie juz 10 letnie w pierwszej kolejnosci wysylane so do klasy przygotowawczej (Vorbereitunklasse), ale twoje maluchy na moje oko, niepotrzebuja sie przygotowywac. Tak wiec powodzonka.

Do góry