reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie w 2012

Hej!Byłam dziś na podglądzie jajników. W ósmy dzień cyklu w prawym obecny jest 14 mm pęcholek.:-) To dobrze rokuje. W lewym 5mm. Podglądania ciąg dalszy nastąpi w czwartek.

Dana no to super:tak:

Ja mam w piątek iść do tego ginka, ale jak sobie pomyślę, że dalej nie mam @ to maskara jakaś ja na serio nie wiem co to będzie z tego ehh...

reklama

Ja mam w piątek iść do tego ginka, ale jak sobie pomyślę, że dalej nie mam @ to maskara jakaś ja na serio nie wiem co to będzie z tego ehh...

nie myśl za duzo - zostaw to lekarzowi :tak:uszy do góry
Nie zaszkodzi trzymanie kciuków, trzymajcie i to mocno. Może wreszcie będzie porządna owulacja:-)

pewnie , że bedzie!!

Danao - jasne, ze musi być super owulacja! Trzymam kciuki! :-)

Martolinka
- trzymam kciuki, żebyś jednak nie musiała dotrwać do tego 26 - niech mała królewna zrobi się ciekawska jak rasowa dziewucha i zechce zobaczyć szybko jak wygląda świat poza brzuszkiem mamusi! :-) Ważne, że KTG prawidłowe - przynajmniej płodowa jego częsć - bo Twoja macica mogłaby jeszcze współpracowac jakimiś skurczami ;-)

Qcz - no to zyczę Ci, zeby maluch pojawuił się na świecie wtedy kiedy Ty będziesz chciała - niestety czasem te chęci bywają rozbieżne :-D Co do tego co piszesz o oksytocynie przy porodzie to tylo częściowo prawda - nie podaje się oksytocyny jednorazowo w dużej dawce, natomiast podanie we wlewie kroplowym (gdzie manewruje się ilością kropel, a oksytocyna jest rozpuszczona w 500ml płynu) nie daje takich skutkow ubocznych o jakich piszesz. Co do rozszerzania szyjki palcami - w celu wywołania porobu w szyjkę macicy wkłada sie obecnie balonik cewnika (nie jest to standardowa procedura). Czasem ze skutkiem, czasem nie ;-) No i przede wszytskim: wszystkie procedury przyspieszające poród można robic dopiero jak szyjka jest gotowa! Inaczej może być jatka - sama miałam forsowany poród oksytocyną (zbyt intensywnie), szyjka nie nadążyła i mi pękła :angry: No ale teraz to juz o tym nie pamiętam :-D

Kwiatuszeq - i słaba armia może rade dać, tylko trezba walczyć :-D (trzymam kciuki)

Calogera - no cóż, dzieci czasem mają fazy "nielubienia" przedszkola - wiem po moim Stasiu- trzeba przeczekać :tak: Staszko co prawda siedzi tylko od 7:15 do 12:45, ale i tak czasem robi wielką afarę, ż enie chce iść ... no i dzień w dzień podobno od 12:30 siedzi juz na krzesełku przed wyjściem i czeka ;-)

Jeszcze trochę i długi weekend! :-D Mój M pracuje co prawda i w poniedziałek i w środe i w piatek, ale i tak wtorek i czwartek wolne, więc jestem wielce zadowolona - ja wywalczyłam wolny poniedziałek więc w ogóle Eldorado! Byle do piątku!

hej :)

Martolinka
i jak??? Dalej cisza w eterze?? Znosisz to jakoś?? CZy raczej kiepsko?

Rozczochrana,
po raz kolejny: Ślicznie śpiewasz :)

Dana :-):-):-):-):-) &&&&&&& i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sowinka ,
słuchaj Martolinki :) DObrze prawi :)

ja się zastanawiam co z Liv?? Bardzo dawno jej nie było.......

Rozczochrana - super wykonanie :-D

Wika - Livastrid pewnie przy dwójce swoich Bąbli ma tyle na głowie, że gdzież tam Jej na głowie BabyBoom! :-) (No, Livastrid, korzystając z okazji ślę pozdrowienia dla całej Waszej czwórki :-D)

Wika - Livastrid pewnie przy dwójce swoich Bąbli ma tyle na głowie, że gdzież tam Jej na głowie BabyBoom! :-) (No, Livastrid, korzystając z okazji ślę pozdrowienia dla całej Waszej czwórki :-D)

pewnie tak, ale zawsze co kilka dni dawała znak, ze zyje i ma się dobrze:sorry::sorry:

Wika nic się nie zanosi niestety;-)także , aby do czwartku - choć podejrzewam , że może coś w piatek dopiero zadziałają:sorry:

Phoenix dobrze Ci z tym wolnym!!! tylko posłusznie prosze się lenić i nie pracować;-)weekend to weekend

Maron też juz ponad miesiac nie widziała (tzn.nie czytałam ), Liv się obija jak nic;-)

ojjj ta Ala:-D:-D za dobrze jej u CIebie:-D:-D

no właśnie Maron:sorry: ciekawe co u niej, u Ady?? a w ogóle to pojawia sie na bb?

Igor sie właśnie budzi po ponad 3h drzemki:szok:

reklama
Do góry