reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

Hej!Byłam dziś na podglądzie jajników. W ósmy dzień cyklu w prawym obecny jest 14 mm pęcholek.:-) To dobrze rokuje. W lewym 5mm. Podglądania ciąg dalszy nastąpi w czwartek.

Dana no to super:tak:

Ja mam w piątek iść do tego ginka, ale jak sobie pomyślę, że dalej nie mam @ to maskara jakaś ja na serio nie wiem co to będzie z tego ehh...

reklama

Ja mam w piątek iść do tego ginka, ale jak sobie pomyślę, że dalej nie mam @ to maskara jakaś ja na serio nie wiem co to będzie z tego ehh...

nie myśl za duzo - zostaw to lekarzowi :tak:uszy do góry
Nie zaszkodzi trzymanie kciuków, trzymajcie i to mocno. Może wreszcie będzie porządna owulacja:-)

pewnie , że bedzie!!

Danao - jasne, ze musi być super owulacja! Trzymam kciuki! :-)

Martolinka
- trzymam kciuki, żebyś jednak nie musiała dotrwać do tego 26 - niech mała królewna zrobi się ciekawska jak rasowa dziewucha i zechce zobaczyć szybko jak wygląda świat poza brzuszkiem mamusi! :-) Ważne, że KTG prawidłowe - przynajmniej płodowa jego częsć - bo Twoja macica mogłaby jeszcze współpracowac jakimiś skurczami ;-)

Qcz - no to zyczę Ci, zeby maluch pojawuił się na świecie wtedy kiedy Ty będziesz chciała - niestety czasem te chęci bywają rozbieżne :-D Co do tego co piszesz o oksytocynie przy porodzie to tylo częściowo prawda - nie podaje się oksytocyny jednorazowo w dużej dawce, natomiast podanie we wlewie kroplowym (gdzie manewruje się ilością kropel, a oksytocyna jest rozpuszczona w 500ml płynu) nie daje takich skutkow ubocznych o jakich piszesz. Co do rozszerzania szyjki palcami - w celu wywołania porobu w szyjkę macicy wkłada sie obecnie balonik cewnika (nie jest to standardowa procedura). Czasem ze skutkiem, czasem nie ;-) No i przede wszytskim: wszystkie procedury przyspieszające poród można robic dopiero jak szyjka jest gotowa! Inaczej może być jatka - sama miałam forsowany poród oksytocyną (zbyt intensywnie), szyjka nie nadążyła i mi pękła :angry: No ale teraz to juz o tym nie pamiętam :-D

Kwiatuszeq - i słaba armia może rade dać, tylko trezba walczyć :-D (trzymam kciuki)

Calogera - no cóż, dzieci czasem mają fazy "nielubienia" przedszkola - wiem po moim Stasiu- trzeba przeczekać :tak: Staszko co prawda siedzi tylko od 7:15 do 12:45, ale i tak czasem robi wielką afarę, ż enie chce iść ... no i dzień w dzień podobno od 12:30 siedzi juz na krzesełku przed wyjściem i czeka ;-)

Jeszcze trochę i długi weekend! :-D Mój M pracuje co prawda i w poniedziałek i w środe i w piatek, ale i tak wtorek i czwartek wolne, więc jestem wielce zadowolona - ja wywalczyłam wolny poniedziałek więc w ogóle Eldorado! Byle do piątku!

hej :)

Martolinka
i jak??? Dalej cisza w eterze?? Znosisz to jakoś?? CZy raczej kiepsko?

Rozczochrana,
po raz kolejny: Ślicznie śpiewasz :)

Dana :-):-):-):-):-) &&&&&&& i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sowinka ,
słuchaj Martolinki :) DObrze prawi :)

ja się zastanawiam co z Liv?? Bardzo dawno jej nie było.......

Rozczochrana - super wykonanie :-D

Wika - Livastrid pewnie przy dwójce swoich Bąbli ma tyle na głowie, że gdzież tam Jej na głowie BabyBoom! :-) (No, Livastrid, korzystając z okazji ślę pozdrowienia dla całej Waszej czwórki :-D)

Wika - Livastrid pewnie przy dwójce swoich Bąbli ma tyle na głowie, że gdzież tam Jej na głowie BabyBoom! :-) (No, Livastrid, korzystając z okazji ślę pozdrowienia dla całej Waszej czwórki :-D)

pewnie tak, ale zawsze co kilka dni dawała znak, ze zyje i ma się dobrze:sorry::sorry:

Wika nic się nie zanosi niestety;-)także , aby do czwartku - choć podejrzewam , że może coś w piatek dopiero zadziałają:sorry:

Phoenix dobrze Ci z tym wolnym!!! tylko posłusznie prosze się lenić i nie pracować;-)weekend to weekend

Maron też juz ponad miesiac nie widziała (tzn.nie czytałam ), Liv się obija jak nic;-)

ojjj ta Ala:-D:-D za dobrze jej u CIebie:-D:-D

no właśnie Maron:sorry: ciekawe co u niej, u Ady?? a w ogóle to pojawia sie na bb?

Igor sie właśnie budzi po ponad 3h drzemki:szok:

reklama
Do góry