reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie w 2012

nooo pięknie:confused::confused: wczoraj ostatnia, dzisiaj pierwsza:szok::szok:

Anastazja, śniłaś mi się dzisiaj:-):-):-):-) przyjechałaś rowerem do mnie... siedziałyśmy w kuchni, piłyśmy herbatkę i rozmawiałyśmy:-D:-D:-D

Martolinka,
wpadnij chociaż na chwilkę powiedzieć co i jak u Ali........

to musiałaś mieć horror w nocy :-D a rower chociaż ładny ? :-p na włosach wałków nie miałam?:-D

witajcie

To moje dziewczyny (sorki, ale coś mąż w aparacie przestawił i jakość zdjęcia jest nie bardzo).
śliczne dziewczyny , starsza to już niedługo sama będzie sie starała o potomstwo :-p
Dziękuję Martolinka, zdrowiejcie szybciutko
Anastazja, ja mam normalnie tętno tak minimum 90, a jak się stresuję to bez wysiłku mam ponad 130. Nie martw się, może to stresy, jeśli czujesz potrzebę podpytaj lekarza, nie krępuj się, oni od tego są
Ja przez cały weekend miałam tak jakby mi tchu brakowało, i to jest tak że jak coś robię fizycznie - idę , sprzątam itd to nie odczuwam, ale jak usiądę z książką, przed laptopem to zaczyna się.
Jak Wam minął weekend? Ja w sobotę mega sprzątania urządziłam, a wczoraj mnie wzięło na kwiaty - kupiłam ziemie, cebulki kwiatów i bawiłam się - szkoda że tylko balkon mam :-(
martolinka - zdrowiej! a może kanapki z czosnkiem, wiem że na gardło - miód to nie bardzo, bo ponoć jeszcze bardziej podrażnia. A na kaszel to sama nie wiem , więc nie doradzam :no:

reklama
Martolinka, mnie *spam* zawsze pomaga :) A Stodal jest lekiem homeopatycznym, ale przeczytałam teraz na ulotce zeby skonsultować z lekarzem w razie ciaży :) Zdrówka dla Ciebie i Antka :))

Anastazja, noo właśnie chyba przez te wałki mi sie śniłaś:-D:-D ale w moim śnie nie miałaś wałków tylko piękne rozpuszczone blond włosy :) a jeżeli chodzi o rower, to nie widziałam go, bo tylko mi powiedziałaś, ze przyjechałaś na rowerze:-D:-D

Calogera
, serniczek zwykły, tradycyjny :)

Chyba proroczy miałaś sen - bo właśnie w piątek kupiłam sobie rozjaśniacz do włosów - coby bardziej blond były, bo mam taki trochę mysi ten kolor po zimie, a że słońca jest tyle ile jest to trzeba się wspomagać :tak:
mmmmm serniczek - zjadłabym.
Dziewczyny tak z innej beczki - kupiłam wafle takie tortowe - macie jakiś fajny przepis na krem do tych wafelków?
Powiem po co kupiłam , ugotowałam piure ziemniaczane - wyłożyłam na wafel i zawinęłam w roladę , co prawda nie wyszło mi to tak ładnie jak teściowej od której mam ten pomysł , niestety musiałam się wspomóc wodą, żeby zmoczyć wafle, wsadza się tę roladę do lodówki, później się kroi - w jajku, bułce tartej się moczy i na patelnie - coś innego zamiast zwykłych ziemniaczków:-)

witam po weekendowo
w weekendzik mala sprzeczka z mezusiem bo kurna klucimy sie o takie glupoty i w koncu przyszedl czas na rozmowe a pozniej godzenie :) to najprzyjemniejsze
kurna ale mam nisko szyjke ze masakra a wczoraj mialam 18dc normalnie jakby miala zaraz wyleciec
m gadal ze wczoraj az go draznila i bylo mega ciasno ale on se moze gadac

by nie bylo, ze jestem wstretna napisze i tu

brzuszki sliczne, martolinka taki szpiczasty zawsze mi sie marzyl:-D dzidzi coraz wieksze a to najwazniejsze. Nie wiem co na kaszel dobre w ciazy, ale zycze dla Ws zdrowia

Qcz kolderka na pewno bedzie milusia dla dzidzi. Fajnie na maszynie szyjesz, ja tej umiejetnosci jeszcze nie nabylam, moze za pare lat znajde motywacje...

wafelki, serniczki o czym Wy piszecie:-D zjadlabym serniczek na zimno mamusi:blink:

Podczytuje ale jakoś nie mam weny do pisania :(Martolinka - ja rodzilam przeziebiona i kaszlaca. Że 3 tyg z tym lazilam. Po porodzie jak reka odjal. W kazdym razie mi gin powiedzial, że mogę flegamine wziasc i faktycznie pomagalo, kaszel mniej duszacy byl, wiec moze sprobuj

witajcie

Anastazja - właśnie pytałam ją czy mam po tym maluchu jakieś rzeczy zostawiać, ale stwierdziła, że ma w planach potomstwo, ale nie wcześniej niż za 5-10 lat, więc spokojnie, bez szaleństw, mogę to oddać albo sprzedać.

Witam poweekendowo :-)
Wciągnęło mnie szycie i zrobiłam wieszak na pieluchy (nappy stacker - jakkolwiek to ładnie przetłumaczyć na Polski) oraz matę do przenośną matę do przewijania.

Anastazja, ja zawsze robię tradycyjne z czekoladowym kremem (masło, mleko, mleko w proszku, kakao i cukier). Częściej robię samą masę bez wafli i wyjadam ;-)

Katrina fajne masz dziewczyny. Może teraz trafi Ci się rodzynek chłopak?:)

Martolinka dużo zdrowia. PODOBNO można brać preparaty dla dzieci, ale upewnij się. Jak ostatnio byłam z mocnym przeziębieniem u lekarza, pani mnie odesłała do naturalnych metod i nie pozwoliła mi nic brać. Także tylko Vic Vaporum i inhalacje.

Podczytuje ale jakoś nie mam weny do pisania :(Martolinka - ja rodzilam przeziebiona i kaszlaca. Że 3 tyg z tym lazilam. Po porodzie jak reka odjal. W kazdym razie mi gin powiedzial, że mogę flegamine wziasc i faktycznie pomagalo, kaszel mniej duszacy byl, wiec moze sprobuj

cześć słoneczko, napisz jak będziesz miała ochotę i siłę jak się miewacie. Musisz być teraz dzielna, masz 2 wspaniałe skarbeczki :happy2:
witajcie

Anastazja - właśnie pytałam ją czy mam po tym maluchu jakieś rzeczy zostawiać, ale stwierdziła, że ma w planach potomstwo, ale nie wcześniej niż za 5-10 lat, więc spokojnie, bez szaleństw, mogę to oddać albo sprzedać.

a ma chłopaka? ;-) oj jestem ciekawa jaką Ja będę mama nastoletniej córki :-)
Qcz- no właśnie wyczytałam przepis na taki krem jak piszesz, a że nie mam potrzebnych składników to zjedliśmy te wafle z miodem :-D
liv - to za trzecim razem będzie brzuszek spiczasty :-p no chyba że bliźniaki będą :rofl2::-D

reklama
siema :)
dopiero dzisiaj bo po imprezie nie miałam siły pisać...
chyba wystarczy ze skonczylo sie kostka skreconą :-D
striptizera jak zesmy zobaczly zamknelysmy mu drzwi przed nosem. oblech jakich mało :-) nie wiem kto takich w agencji zatrudnia haha :-D
dzisiaj 32 dc i cisza ale popiłam wiec moze sie cos rozregulowac... dwa razy tak porzadnie zabolal mnie jajnik ... az mnie zgielo ... narazie cisza...
jak po weekendzie? ja w ciazy tylko *spam* bralam... niby mozna paracetamol na przeziebienie ale wolalam nie ryzykowac... herbata z sokiem z malin i miodem z maju i maslo czosnkowe i do lozka... termoforek i wygrzewamy sie dziewczyny :-)

Do góry