reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

reklama
nooo pięknie:confused::confused: wczoraj ostatnia, dzisiaj pierwsza:szok::szok:

Anastazja, śniłaś mi się dzisiaj:-):-):-):-) przyjechałaś rowerem do mnie... siedziałyśmy w kuchni, piłyśmy herbatkę i rozmawiałyśmy:-D:-D:-D

Martolinka,
wpadnij chociaż na chwilkę powiedzieć co i jak u Ali........

Witajcie,

Antoniusz mi się pochorował .. i mnie coś gardło drapie. Zostały dla niego syropki po ostatnim razie i się kuruje . Mi pozostaje syrop z cebuli;-)

Mała Alusia wazy 2600 g.
wink2.gif
wisi głową w dół już i miejmy nadzieję , że nic się do porodu nie zmieni. Z USG wychodzi na starszą - termin na około 10 kwietnia , ale mam się zupełnie tym nie sugerować. Blizna po cięciu w super stanie , nic się nie dzieje. Wyniki moczu , krwi ok. Ciśnienie w normie , obrzeki delikatne . Wciąż wysokie AFI =21 , ale nie zwiększa się i na usg nic niepokojącego nie widać. Mam tylko przykazanie żeby w przypadku pierwszych skurczy, czy odejścia wód jechać od razu na porodówkę, bo gdy AFI wysokie trzeba być od razu pod kontrola.
Kolejna wizyta za 3 tygodnie- mocz, krew do badania i posiew

Rozczochrana, Calogera i inne mamy aniołków- macie takie super wsparcie od Waszych nienarodzonych dzieciątek. Wierzę , że nad WAmi czuwają i nie pozwolą zrobić krzywdy

Hej :)

Wpadam poczęstować serniczkiem:-):-)

Rozczochrana :-:)-:)-:)-:)-(
[*] dla Oliwierka
Martolinka, nooo wspaniałe wieści :-):-) Szykujesz się teraz na SN czy CC??

a mnie masakrycznie boli od rana głowa.... apap nie daje rady:no::no:

witajcie:-)
przepraszam ale nie nadrobie wszytkiego ehh
dziewczyny piekne macie brzuszki az mi teskno do mojego :-D
martolinka duza juz Aluska :-) Ada wazyla na tym etapie prawie tyle samo :-)wiesz mi na ostatnim USG wyskoczyl termin porodu na 5 lutego i tak tez sie stalo :-p heh a na tym najbardziej miarodajnym usg miedzy 12-14 tc wyszedl mi termin 4 lutego

Martolinka, nooo wspaniałe wieści :-):-) Szykujesz się teraz na SN czy CC??

Mam szanse na SN I CC takie same. Wolałabym uniknąć cesarki. Mam związane z nią nieprzyjemne wspomnienia. Liczę na poród z M;-)Z Antkiem na tym etapie już zaczynało się zatrucie ciążowe a teraz cisza wiec może może
martolinka duza juz Aluska :-) Ada wazyla na tym etapie prawie tyle samo :-)wiesz mi na ostatnim USG wyskoczyl termin porodu na 5 lutego i tak tez sie stalo :-p heh a na tym najbardziej miarodajnym usg miedzy 12-14 tc wyszedl mi termin 4 lutego

Maron to jeżeli termin z ostatniego usg pokryje mi się z rzeczywistym porodem święta spędzę w szpitalu;-) jakos przeżyję- byle nie przenosić;-)Muszę poszukać mojego pierwszego usg

Antonio cały wekend chorował i gorączkował. Miałam juz dość.. dziś już lepiej , ale za to ja kaszlę jak stary gruźlik. Jeżeli do jutra nie przejdzie idę do lekarza, bo urodzę od samego kaszlu

reklama
Calogera Stodal mogę brać? Próbowałam syrop dla cieżarnych *spam* , ale połączenie czosnku , cebuli , miodu i innych specyfików jest dla mnie smakowo nie do przyjęcia;-)

Do góry