reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie w 2012

reklama
Qcz kochana spójrz na spodnie, ewidentnie ciążówki, mają pas no i są w kategorii ciąża i macierzyństwo :-D
Anastazja nam czegoś nie powiedziała :-D

Nic nie ukrywam :no: jestem jak na dłoni :-p kupiłam na zaś - bo za 8 złotych takie fajne to gdzie ja znajdę?:dry: inna sprawa że myślałam że szybko zaskoczę - a tu widać jest tak że jak się chce to się nie ma , więc póki co leżą :tak:
calogera - Ja już po śniadanku mega fajnym - już w pracy siedzę, szkoda że na weekend pogoda sie zepsuła :angry: Ja o 15:40 mam USG żył wraz z konsulatacji lekarską , kupiłam pół roku temu na grouponie - ale nie miałam czasu żeby się umówić a że ważne tylko do 12 marca to dzisiaj się zmobilizowałam - mam problem z pajączkami. Zastanawiam sie nad wizytą u rodzinnego - bo mi dalej te plecy bolą , ale wiem że to nerw uciska- więc pewnie mi da skierowanie do neurologa - do którego znowu czekania pół roku - to już mi przestanie boleć :-D:-D

a propos służby zdrowia - moja przyjaciółka od lat chyba 3 czy 4 stara się o dziecko. Wiadomo było, że jej mąż może nie być w stanie, bo chłopak miał raka w wieku 21 lat, ale ona nie chciała go wysyłać na badania. W końcu w zeszłym roku zdecydowali się i niestety wyszło, że biedak nie ma zupełnie niczego żywego. Natomiast chcieliby spróbować in vitro, ale przyjaciółka ma problemy z cyklami. Nachodziła się już tyle po lekarzach, że ma dość. W każdym razie, w zeszłym roku w końcu stwierdził lekarz, że trzeba jej zrobić HSG. Dostała skierowanie, ale gdzie, to już musiała sobie sama zorganizować. Okazało się, że SwissMed robi na NFZ. Niestety w posiewie jej za każdym razem coś wychodziło. Nareszcie po chyba 6 miesiącach, wyszedł czysty posiew i kazali jej przyjść na gębę wczoraj do szpitala. Wczoraj poszła, położyli ją na oddziale, zrobili jej najpierw usg, kazali czekać. Po dwóch godzinach pojawił się lekarz i powiedział, że nie zrobią jej badania, bo "nie ma sprzętu". Więc teraz dawaj, zabawa od nowa, musi znów się umówić z ordynatorem, a zabawa jest o tyle ciekawa, że nieregularne cykle. Także to było jej 4te podejście do HSG i za każdym razem coś nie tak. Już ma dziewczyna serdecznie dość.

kwiatuszek - Ja mam jeszcze z 1 ciąży rzeczy, leżą już 2 lata :-(
dziewczyny nie wiem co robić sama, od wczoraj mam tętno 100 ud/min , i takie falami mi nachodzi coś - to nie ból , tylko aż mi tchu brakuje.
Opowiem Wam kto pracuje na recepcji w przychodni - Pani wszechwiedząca, stawiająca diagnozy:szok:
Poszłam do przychodni gdzie do endo chodzę i mówię jaka jest sprawa, że mam dopiero na czerwiec wizytę no ale tutaj taka rzecz że wynik spadł, ona patrzy na ten wynik i mówi do mnie - No ale widzi Pani, tu są normy napisane i wynik się mieści w tym przedziale więc jest Pani zdrowa :szok::szok: Dopiero jak "udowodniłam" jej że jest głupia -powiedziałam że wiem że po 1 w moim wieku i po 2 podczas starań o dziecko powinno być tak i tak , łaskawie powiedziała żebym przyszła we wtorek do gabinetu lekarki i się jej spytała czy mnie przyjmie, no cholera jasna - no łaskę robi że tam pracuje :angry::angry: a na korytarzu jak zwykle średnia wieku - zdecydowanie powyżej tych co się starają o dzieci :baffled:
Qcz - jak może nie być w szpitalu sprzętu??? wywieźli? ukradli???jakaś ściema !!!!! biedna dziewczyna , dużo siły i wytrwałości jej życzę.
Zapomniałam Wam powiedzieć - jak byłam w poniedziałek u gina , to w kolejce przede mną stała para - w ciąży - na oko powyżej 32 tyg. ( nie liczą się chudzielce jak syneczki, qcz i lelek :-p) on na oko lat ponad 60, i ona tyle samo :-) ale dziewczyny - jacy zadowoleni i szczęśliwi - tatuś to się doczekać nie mógł kiedy zobaczy dziecko na usg - aż miło popatrzeć na takie pary :tak:

reklama
Kobitki od wczoraj była u mnie moja przyjaciółka. Dziś na 18 mam wizytę i postaram się WAm powiedzieć co i jak;-) jutro przyjada kolejni znajomi do niedzieli i nie wiem jak z czasem bedzie wiec uprzedzam;-)
wybaczcie , ze tylko o sobie

Do góry