reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie w 2012

Livastrid wydaje mi sie , ze takie prawo dzieci jest . Swoje musze nabroic , nakrzyczec itp. Poza tym nie wyobrazaam sobie "korygować" dwuletniego dziecka. Tu tylko mega cierpliwosc i wytrwałosc w tłumaczeniu :)

reklama
piszac starsze dzieci mam na mysli doroslych,
dzieci sa rozne niektore sa zawsze spokojne inne zawsze nieznosne a jeszcze inne i takie i takie a reszta zalezy od rodzicow. Dzieci maja prawo do wszystkiego w okreslonych granicach rozsadku, a nie, ze rodzic nie nauczy, a potem dzieciak przychodzi do kogos i wszystko wywala z szafek, albo rozhisteryzowane kladzie sie na chodniku bo nie dostalo misia z wystawy sklepowej

dlugo dochodzilas do siebie po cesarce, w sensie aktywnosci fizycznej?

Liva ja miałam cesarke o 13.33 . 12 godzin nie można podnosić głowy. Potem im szybciej usoadziesz , wstaniesz tym bedzie dla Ciebie lepiej. Ja usiadłam dopiero po około 20 godzinach a potem przy pomocy studentów fizjoterapii udało mi sie wstac. Jak juz chodziłam było ok . Najgorzej jak znowu usiadziesz i położysz sie a tu trzeba wstac. Potem jest juz tylko lepiej :)
najbardziej bolało jak podali mega dawke oksytocyny na obkurczenie macicy..

Liv- no i dobrze, że mąż chciał :-D dzięki temu masz swoje cudowne dziecko :-)
Ja też uważam, że to jakie dzieci są to w dużej mierze zasługa rodziców :-D w końcu rodzice są po to żeby wychować :-D w domku wiele się wynosi :-)

Dana- wróżko co w tym miesiącu wywróżysz?? :-D

Stosowała któraś z Was testy ow.? :-)

Livastrid aż musiałam się pomacać i nie czuję , ze jest martwo, bo mnie zagilało :p Bardzo długo nie mogłam robić brzuszków- dopiero niedawno zaczęłam. Starałam się uważac poki miałam szwy , bo bałam sie , ze sie rozpruje :p potem to jzu zakupy , maluch bujany i noszony
CC nie odbiło sie ani na ilosci spacerów , basenu itp

reklama
to w sumie mialas lepiej niz ja, bo nic podnosic nie moglam, nie wolno mi bylo dlugo i szybko chodzic itd przez 3 miesiace, nie wspominajac tu o mysleniu czy zaraz mi wszystko nie wyleci:-p moze zbyt czarno widze cesarke;-)

Do góry