reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

Czesc babeczki :-)
Jak tam u was? U mnie dzis 15dc. Myslalam, ze owulke juz mialam, a tu taki bol lewego jajnika mnie dopadl, ze szybko zadzwonilam do Borysa, ktory byl na miescie i mowie, zeby szybko przyjezdzal na dunga dunga :-D:-D No i coz chlopina mial robic, szybko przyjechal i zaliczylismy juz numerek :-D Teraz w pelni spokojna lece na zakupy zywieniowe, bo moja lodowka swieci pustkami, a ja jeszcze nawet sniadania nie jadlam :-( Jak wroce to poczytam co zescie naskrobaly ;-)

reklama
Cześć baby,
Musze sobie zrobic przerwę w robocie bo oszaleję :wściekła/y:
Liv - ja to bym chciała, żeby mi cesarke wpisali :-( własnie po ostatnich doswiadczeniach porodowych. Bo na 80% chcę ja mieć i jak się na 100% zdecyduję bede miała, chocbym miała opłacic prywatny szpital.
truskawcia - ja stosowałam. jak widac kiedy już progesteron sie naprostował, to owocnie ;-). przed druga ciążą również stosowałam i efekty też były. Ale ja to bardziej w związku z inżynierią płci :sorry2: podobno przed owu jest większa szansa na dziołche. Zobaczymy, zobaczymy ;-)
dana - trzymam kciuki za ten cykl :tak:
Lazurka - ja tez za złotem nie przepadam, zarówno obraczkę, jak i pierścionek zaręczynowy mam z białego. Wiecej biżu nie noszę :-)
Anastazja - zapytam, bo mnie juz od dawna to ciekawi: znałaś wczesniej polski? Bo mówisz/piszesz lepiej niz niejeden dla którego to powinien byc język ojczysty :dry: Ze mną pracuje dziewczyna z Kazachstanu, też po szkole średniej z całą rodzinką tu sie przeprowadziła, ale jej mama ma polskie pochodzenie i z językiem kontakt miała. Z kolei z inną dziewczyną z Kazachstanu, już bez polskich korzeni, kiedys studia podypolomowe robiłam. Ona za mężem, którego na studiach w Petersburgu poznała tu przyjechała. I też pięknie mówiła. Faktem jest, ze wtedy już ponad 10 lat w Polsce mieszkała. Duzo mi opowiadała jak się tam żyje. Na pewno fajnie byłoby pojechac i zobaczyć to wszystko :-) Syberia tez pewnie jest piekna :tak:

A ja mam dość roboty, zwłaszcza szefa. Jeżeli ciąża sie utrzyma, to walę to, kończę to co mam porozpoczynane i za miesiąc ide na zwolnienie :dry:

Lazurku- widzę, że nie oszczędzasz tego swojego chłopa :-D ale dobrze, wykorzystuj póki siłę ma :-D 15 dc dobry czas na owulkę :-)

Trina- napawasz mnie optymizmem :-) ja w tym miesiącu postanowiłam zastosować testy owu, zobaczymy czy się uda :-D mam taką nadzieję :-) a też słyszałam, że jeśli będzie s przed ow. to na dziewczynkę większa szansa :-D jak napisałaś, zobaczy się :-D

Wrocilam :-) Zabieralam sie 5 razy za napisanie tego posta :sorry2:
Truskawcia Urszulko, tak jak widzialas nie zalatwilam tego co chcialam, ale mam nadzieje, ze w tym tygodniu sie uda :tak: Co do testow owu to mozesz sprobowac. Ja takiego nawet w rekach nigdy nie mialam :-) Mam nadzieje, ze Ci pomoga. A co do plci dziecka to ja patrze sobie na cos takiego Planowanie płci dziecka- kalendarz chiński Ciekawe czy wiarygodne, hmm? :rolleyes2:
mmona tylko pozazdroscic 3-letniego autka :-) I do tego fasolka, kobito, ale masz szczescie :-)
agnieszka witaj :-) Czekamy na Ciebie. Juz po @? Jak samopoczucie?
anastazja ja bobu tez nigdy nie jadlam :no: Jakos mnie nie ciagnie. Moooooze kiedys przy okazji sprobuje ;-)
livastrid ja to dziekuje za takie atrakcje objazdowe :wściekła/y: Jutro pojde na miasto cos jeszcze oblookac, bo dzis nie mam ochoty...A z ta cesarka to Cie zalatwili. Ale moze nie bedzie az tak zle ;-) &&&&&
kwiatuszekq fajnie, ze juz lepiej sie czujesz :tak: Na pewno niebawem fasola sie pojawi :-)
martolinka jak tam u Ciebie slonko? Juz niebawem staranka, cio? :-) &&&&&&
dana skoro ostatni dzien @ to bierz sie do dziela :-)
trina masz racje, idz na zwolnienie. A co, nalezy Ci sie :tak: Musisz wypoczywac duzo i sie nie przemeczac, zeby fasola byla silna :-)
zjola nie potrzebujemy testow owu, a ciazowe to zapewne niedlugo bedziemy potrzebowac :-D

zjola jak nie jak tak :-D Wiesz, w sumie to dana jest tutaj wrozka, ale moja intuicja, ze mmona zaciazy nie zawiodla mnie :-) Wiec mysle, ze w tym miesiacu tez posypia sie fasolki :tak:

Lazurowe staranka według suwaczka tuż tuż... tylko kurcze mój lekarz na urlopie do konca czerwca i dopiero wtedy zrobie cytologie :/

reklama
Hej :)

Dopiero co siadłam na 4 literach!! Rano w pracy, potem Rada Ped., potem popołudnie z Igorem a teraz męczyłyśmy z mamą truskawki na kompot...ehhh padam na twarz!

Do góry