reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie w 2012

andzia - ja właśnie długo nie karmiłam, bo młody jakos nie załapał o co chodzi, ja mało pokarmu miałam i tak w końcu obraził sie na mnie po 3 mies. A mój organizm zamagazynował troche prowiantu dla niego :-)
martolinka - czapki z głów :szok: gratuluje serdecznie :tak: i jeszcze ćwiczysz :szok:
anastazja - ja zaczynałam też od Dukana, ale wytrwałam miesiąc :zawstydzona/y: później jadłam to co można na Dukanie, ale nie robiłam dni białkowych, tylko cały czas jadłam warzywa, bo mi ich brakowało. Później zatęskniłam za owocami i teraz codziennie jem jabłka. W ogóle teraz to już grzeszę, ale staram się też wybierać raczej niskokaloryczne rzeczy, nie jem smażonego, no i wegle ograniczam - tylko od czasu do czasu jem makaron w zupie i chrupkie pieczywko. Zaczęłam razem z małżem od lutego z wizją schudniecia na wyjazd wakacyjny (już za tydzień :cool2:). On miał bardziej z czego zrzucać i schudł już 15 kg. Ale się pilnuje bardziej niz ja, jedyne jego grzeszki to piwo :dry:.
a propos grzeszków to uciekam, bo kolega odchodzi do innego departamentu i robi nam lodowe pożegnanie. Tak wiec pędzę na lody :-D

reklama
dana - że człowiek potrafi "dorobić" innym kolor włosów, wiek , wagę itd tylko po głosie lub sposobie pisania :-D:-D:-D A Ja myślę że blond Ci bardziej do twarzy:tak::tak: zjola na odskoczni dodawała kiedyś , może się pochwali jak tu wpadnie :-)
lazurowe - spokojnie, to ma być przyjemność w następnym cyklu i nie tylko "robienie":-):-)
Ja się nie pochwalę ile ważę przy jakim wzroście powiem tylko że o co najmniej 10 kg za dużo :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

hej :)

Ja w ciąży przytyłam 18 kg... po porodzie waga szybko osiągnęła tą wyjściową i się w sumie zatrzymała. Chcyałabym zrzucić jeszcze jakieś 5 kg, ale ciężko mi to idzie... wszędzie sami wrogowie (czyt. słodycze:wściekła/y:) czyhają:-D

Martolinka ja czasami tez tęsknię za leżącym na brzuszku niemowlaczkiem zapatrzonym w zabawkę przez pół godz! Teraz to awykonalne jeżeli chodzi o mojego syna:-D

Andzia, pewnie, ze zleci:tak: ani się nie obejrzysz a już zaczniecie staranka :tak:

Dana- zapodaj co to sobie jeszcze wywrożyłaś??

Anastazja bo się zawstydzę A ty podobno laska jesteś a ja Twoich zdjęć nie widziałam :(

Lazurowe wybrzeże to my tak podobnie gabarytowo jesteśmy.

Ostatnia edycja:
trina ja jeszcze mama nie jestem, ale slyszalam, ze jak dlugo, np. rok karmi sie dziecko piersia, to potem te piersi strasznie wygladaja (czyt.opadaja). Gdzies tam wyczytalam, ze, aby tak sie nie stalo, mamusie karmia jakies 3 miesiace i przestaja. Wtedy podobno z piersiami nic sie nie dzieje zlego. Co o tym myslicie??? :eek:

anastazja ja mam tak samo jak dana ze w wyobrazni "dorabiam" wyglad osob z ktorymi np. pisze :-D

wika mnie akurat ostatnio tacy wrogowie nie groza. Nie mam jakos weny na slodycze :no: Za to jogurty (puddingi) bym jadla non stop :-)

zjola no ja zbyt gruba ani zbyt chuda raczej nie jestem, ale jakies 3-4 kg zgubic by sie przydalo. Aczkolwiek zamierzam poczekac na fasolke i po ciazy sie rozprawic ze zbednymi kg. Ciekawe jak bedzie mi szlo... Hmm...

Ostatnia edycja:
Babki ja też sobie wyobrażam osobę z którą piszę. Chyba wszyscy tak mają?

Lazurowe wybrzeże no ja to bym chciała warzyć 50 kg ale jakoś samozaparcia brak :( a poza tym jaki jest sens skoro się staramy? Jeszcze się coś poknoci. na razie dbam o to, żeby nie było więcej.

Ostatnia edycja:
zjola - no co Ty , nie wstydź się:-):-):-) a dana mnie na FB widziała , zaraz poszukam jakąś fotę to wstawię , swoje ...... a no właśnie ciekawe ile mi dacie kg :-D:-D:-D:-D

Dziewczyny Ja też sobie dorabiam obraz osoby z którą rozmawiam, i kilka razy w pracy się "nacięłam" , rozmawiam z gościem , miły głos , na moje ucho ok .30 lat przystojniak, a przychodzi jakiś 60 lat i brzydal:-D:-D:-D:-D:-D

Lazurowe podobno tak jest przy karmieniu cycem. Ja narazie karmię więc i cycusie okrąglutkie i nieopadające:-D.. ale jak będzie później?? to nie wiem... ale szczerze?? jakoś się nad tym nie zastanawiam:no:

mama kubulki - nie stresuję się za bardzo - zacznę się stresować jak już zajdę w ciąże :)

Mmona2 studiuję na Śląskim, ale mam zamiar robić magisterke na Ekonomicznym od przyszłego roku. Zobaczymy. Jak ze staranek wyjdzie wszystko tak jak ma być, to narazie ograniczę się do jednej magisterki

A co do odchudzania - staranka o dzidziusia spalają sporo kalorii :D więc nic tylko się starać :D

reklama
No ja mam własnie tak, że wyobrażam sobie jak może wygladać osoba, z którą rozmawiam:-) A mam bardzo wybujałą wyobraźnię, więc moze mnie ona czasem zaskoczyć:-)
Anastazja mówisz, że w blondzie mi bardziej do twarzy? A wszyscy w około mi mówią, że jak mam ciemne to lepiej wygladam:-D Ale ja chyba wrócę jeszcze do blondu, bo dobrze się w nim czułam:-D
No ja tak z 10 kg bym chętnie zeszła.:-) Dobrze, ze w miarę wysoka jestem, mam 173 cm.

Eeeee, nie, wstydzę się:zawstydzona/y: zresztą takie glupoty, że hej:tak:

Do góry