reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie w 2012

Dana No to mieszkamy po sąsiedzku :-)
Ja też nie mam pamięci, co do tego, co kto napisał. Włączam stronę w innej karcie i na bieżąco odpisuję. Nie zawsze jednak mam na to czas lub raczej przeważnie nie mam. Wtrącam coś zdawkowo i tyle mnie widzieli :(

reklama
oj tam oj tam :-) łatwo nie jest, choc sama wiesz, wszak prawie 9 kg piechotą nie chodzi :tak:
ja to jeszcza zapuszczenie ciążowo-poporodowe zwalczam. Ale cierp ciało, skoroś chciało :zawstydzona/y: nikt mi tych dodatkowych kg na grzbiet nie wrzucał, sama to sobie zrobiłam, a później nie chciało mi się nic z tym robić :sorry:

A mnie się zdarza pisać jakieś niestworzone historie albo mam takie skróty myślowe, że dziewczyny padają ze śmiechu, bo ktoś niewtajemniczony za Chiny się w tym nie połapie :-D

O matko , zostawić was na chwilę a tu już produkcja pełną parą.
Ja też nie mam pamięci do tego kto co pisał ale...
zjola - zdrówka moja krówko ( tak mi się zrymowało, a Ty to laska jesteś, dziewczyny Cię jeszcze nie widziały , ale mówię Wam - ślicznotka :tak::tak:) dla synka też zdróweczka dużo życzę.
truskawica - fajną robote masz ,aczkolwiek może być niebezpieczna. a do kiedy macie licencje ? bo ja wiem że to mają zamykać , Ci co jeszcze mają to mogą pracować. A ten test/wróżba to na FB , masz tam konto ?
natalia - witaj, wszystkie tu będziemy miały swoje , nie ma innego wyjścia, ciąża jest zaraźliwa :-D:-D
andzia - Ja też niby planuje ,ale czasami tak sobie myśli a może w tym miesiącu jednak wpadnę :-D:-D:-D
maron - zapraszam serdecznie , na kawkę , mam w biurze chłodniutko :-):-)strasznie dużo wydałaś na zakupy, Ja może z 50 zł w tym mies. wydałam , dzisiaj przyszły ale jeszcze ich nie widziałam, mąż mówi że badziew, najwyżej w domu będę chodziła :-D:-D
trina - jakąś dietkę stosujesz? Ja Wam powiem że 3 razy podchodziłąm do Dukana, i co ? ładnie schudłam kilka kg ale jak przestałam to po każdej próbie + 1 kg :-:)-:)-:)wściekła/y:
mmona - dobrze że Ci tak mówi, bo mój to już przestał tak mówić, tylko powtarza że od dzisiaj biegamy ( dobrze chociaż że mówi że MY powinniśmy schudnąć :-))
dana - cześć , wywróżyłaś sobie coś jeszcze ?:-D:-D:-D:-D

Czesc babeczki ;-)

No tak, teraz to ja nic juz nie pamietam ktorej co odpisac :-D:-D

U mnie z rana znow cos pobolewalo po prawej stronie :dry: W przyszlym tygodniu zamierzam znow

isc na kontrol do gina,musze byc pewna, ze wsio jest ok przed nastepna owulka. Denerwuje sie troche

tym nastepnym cyklem. Tzn. moze bardziej ekscytuje :tak:

hej kobitki

życzę powodzenia na wizytach u gina ;) oby wszystko działało jak trzeba ;)

piszecie o odchudzaniu, dodatkowych kg itd. oj ja się trochę bałam, że w ciąży nabiorę ciałka, a tu tylko 13 kg, 2 tygodnie po porodzie miałam jakieś 5 kg na plusie. teraz jestem o jakieś 5 kg do tyłu w porównaniu do wagi sprzed ciąży! karmię cycem, do tego nieprzespane noce, dzwiganie mojego 11 kg klocuszka, i masa innych spraw do robienia...lepsze niż karnet na siłownię :p a ciuchy? wszystko ze mnie leci :/ co nieszczególnie mnie cieszy, no ale na szczęście trochę doopki jeszcze mi zostało, bo mąż nie lubi kości :p

ehh...a ja już się tak na tą dzidzię nastawiłam, już wiedziałam jak ustawimy łóżka w sypialni, co ewentualnie dokupić :p nawet dodatkowo witaminki i kwas foliowy zaczęłam łykać...ehhh
ale tak a prawdę cała staraczkowa akcja opóźni się o jakieś 1,5 roku, wiec to nie dużo. czas leci jak szalony, tym bardziej przy dzieciaczku i to takim małym urwisie jak mój Gabulec...najwyżej Gabryś zostanie starszym bratem mając 3,5 roku a nie 2 latka. może to i lepiej ? zdąży nacieszyć się mamą i tatą na wyłączność :p

Witajcie!!!
Antek pewnie zaraz wstanie:tak: powiem Wam , ze teraz zaczął się etap , ze jest bardzo absorbujący.. Potrafi z sekundy an sekunde przemieścić sie tak, ze ledwo nadążam . Tęsknie za niemowlaczkiem:-p
Ja na Dukanie schudłąm 17 kg:tak: i tak przy wzroscie 180 cm waze 69-70 kg:tak: troche mnie to kosztowało , ale sie zawziełam i poszło. Teraz z mezem cwicze ABS. Juz zapomniałam , ze mam miesnie brzucha a tu niespodzianka0 daja o sobie znac:tak:

Dołączam do grona staraczek ;) czekamy teraz tylko aż po laparo mi się wszystko pogoi i za jakieś 2 tygodnie zaczynamy starania ;) mamy wyzwanie - co 2 lata jedno dziecko :) czyli trójka w ciągu sześciu lat :D hihi - dlatego nam się budowa domu przeciąga :D

WITAJ!!!!

Anastazja taaaak, wróżyłam:-D Ale nie napiszę, co mi wyszło, bo mnie już całkiem za wariatkę uznacie:-D
Nie widzialam zdjęć Zjoli, ale widziałam Twoje. Tez laska z Ciebie pierwsza klasa.:-) Ale kurczę, ja nie wiem jak , ale w wyobraźni mojej byłaś brunetką:-D:-D:-D

Co do nadliczbowych kg... hmmm... walczę z nimi pół życia. Raz jest więcej, raz mniej. Przestałam się już tym przejmować:-D Ale cóż... fajnie by bylo mieć trochę mniej ciałka.;-) Ale większe odchudzanko jakby co to dopiero w 2013;-)

Miałam chyba cos jeszcze napisać, ale zapomniałam:-D

reklama
A ja przy wzroscie 165cm waze 58kg. Tak srednio. Nie mam obecnie wagi w domu, ale chyba sobie kupie.

Czasem lepiej jak mnie nastrasza troche te cyferki :-D:-D

Do góry