reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

Dana No to mieszkamy po sąsiedzku :-)
Ja też nie mam pamięci, co do tego, co kto napisał. Włączam stronę w innej karcie i na bieżąco odpisuję. Nie zawsze jednak mam na to czas lub raczej przeważnie nie mam. Wtrącam coś zdawkowo i tyle mnie widzieli :(

reklama
oj tam oj tam :-) łatwo nie jest, choc sama wiesz, wszak prawie 9 kg piechotą nie chodzi :tak:
ja to jeszcza zapuszczenie ciążowo-poporodowe zwalczam. Ale cierp ciało, skoroś chciało :zawstydzona/y: nikt mi tych dodatkowych kg na grzbiet nie wrzucał, sama to sobie zrobiłam, a później nie chciało mi się nic z tym robić :sorry:

A mnie się zdarza pisać jakieś niestworzone historie albo mam takie skróty myślowe, że dziewczyny padają ze śmiechu, bo ktoś niewtajemniczony za Chiny się w tym nie połapie :-D

O matko , zostawić was na chwilę a tu już produkcja pełną parą.
Ja też nie mam pamięci do tego kto co pisał ale...
zjola - zdrówka moja krówko ( tak mi się zrymowało, a Ty to laska jesteś, dziewczyny Cię jeszcze nie widziały , ale mówię Wam - ślicznotka :tak::tak:) dla synka też zdróweczka dużo życzę.
truskawica - fajną robote masz ,aczkolwiek może być niebezpieczna. a do kiedy macie licencje ? bo ja wiem że to mają zamykać , Ci co jeszcze mają to mogą pracować. A ten test/wróżba to na FB , masz tam konto ?
natalia - witaj, wszystkie tu będziemy miały swoje , nie ma innego wyjścia, ciąża jest zaraźliwa :-D:-D
andzia - Ja też niby planuje ,ale czasami tak sobie myśli a może w tym miesiącu jednak wpadnę :-D:-D:-D
maron - zapraszam serdecznie , na kawkę , mam w biurze chłodniutko :-):-)strasznie dużo wydałaś na zakupy, Ja może z 50 zł w tym mies. wydałam , dzisiaj przyszły ale jeszcze ich nie widziałam, mąż mówi że badziew, najwyżej w domu będę chodziła :-D:-D
trina - jakąś dietkę stosujesz? Ja Wam powiem że 3 razy podchodziłąm do Dukana, i co ? ładnie schudłam kilka kg ale jak przestałam to po każdej próbie + 1 kg :-:)-:)-:)wściekła/y:
mmona - dobrze że Ci tak mówi, bo mój to już przestał tak mówić, tylko powtarza że od dzisiaj biegamy ( dobrze chociaż że mówi że MY powinniśmy schudnąć :-))
dana - cześć , wywróżyłaś sobie coś jeszcze ?:-D:-D:-D:-D

Czesc babeczki ;-)

No tak, teraz to ja nic juz nie pamietam ktorej co odpisac :-D:-D

U mnie z rana znow cos pobolewalo po prawej stronie :dry: W przyszlym tygodniu zamierzam znow

isc na kontrol do gina,musze byc pewna, ze wsio jest ok przed nastepna owulka. Denerwuje sie troche

tym nastepnym cyklem. Tzn. moze bardziej ekscytuje :tak:

hej kobitki

życzę powodzenia na wizytach u gina ;) oby wszystko działało jak trzeba ;)

piszecie o odchudzaniu, dodatkowych kg itd. oj ja się trochę bałam, że w ciąży nabiorę ciałka, a tu tylko 13 kg, 2 tygodnie po porodzie miałam jakieś 5 kg na plusie. teraz jestem o jakieś 5 kg do tyłu w porównaniu do wagi sprzed ciąży! karmię cycem, do tego nieprzespane noce, dzwiganie mojego 11 kg klocuszka, i masa innych spraw do robienia...lepsze niż karnet na siłownię :p a ciuchy? wszystko ze mnie leci :/ co nieszczególnie mnie cieszy, no ale na szczęście trochę doopki jeszcze mi zostało, bo mąż nie lubi kości :p

ehh...a ja już się tak na tą dzidzię nastawiłam, już wiedziałam jak ustawimy łóżka w sypialni, co ewentualnie dokupić :p nawet dodatkowo witaminki i kwas foliowy zaczęłam łykać...ehhh
ale tak a prawdę cała staraczkowa akcja opóźni się o jakieś 1,5 roku, wiec to nie dużo. czas leci jak szalony, tym bardziej przy dzieciaczku i to takim małym urwisie jak mój Gabulec...najwyżej Gabryś zostanie starszym bratem mając 3,5 roku a nie 2 latka. może to i lepiej ? zdąży nacieszyć się mamą i tatą na wyłączność :p

Witajcie!!!
Antek pewnie zaraz wstanie:tak: powiem Wam , ze teraz zaczął się etap , ze jest bardzo absorbujący.. Potrafi z sekundy an sekunde przemieścić sie tak, ze ledwo nadążam . Tęsknie za niemowlaczkiem:-p
Ja na Dukanie schudłąm 17 kg:tak: i tak przy wzroscie 180 cm waze 69-70 kg:tak: troche mnie to kosztowało , ale sie zawziełam i poszło. Teraz z mezem cwicze ABS. Juz zapomniałam , ze mam miesnie brzucha a tu niespodzianka0 daja o sobie znac:tak:

Dołączam do grona staraczek ;) czekamy teraz tylko aż po laparo mi się wszystko pogoi i za jakieś 2 tygodnie zaczynamy starania ;) mamy wyzwanie - co 2 lata jedno dziecko :) czyli trójka w ciągu sześciu lat :D hihi - dlatego nam się budowa domu przeciąga :D

WITAJ!!!!

Anastazja taaaak, wróżyłam:-D Ale nie napiszę, co mi wyszło, bo mnie już całkiem za wariatkę uznacie:-D
Nie widzialam zdjęć Zjoli, ale widziałam Twoje. Tez laska z Ciebie pierwsza klasa.:-) Ale kurczę, ja nie wiem jak , ale w wyobraźni mojej byłaś brunetką:-D:-D:-D

Co do nadliczbowych kg... hmmm... walczę z nimi pół życia. Raz jest więcej, raz mniej. Przestałam się już tym przejmować:-D Ale cóż... fajnie by bylo mieć trochę mniej ciałka.;-) Ale większe odchudzanko jakby co to dopiero w 2013;-)

Miałam chyba cos jeszcze napisać, ale zapomniałam:-D

reklama
A ja przy wzroscie 165cm waze 58kg. Tak srednio. Nie mam obecnie wagi w domu, ale chyba sobie kupie.

Czasem lepiej jak mnie nastrasza troche te cyferki :-D:-D

Do góry