reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

Livastrid – ooo to Ci współczuję :-( zwłaszcza teraz wiosną alergicy mają… przekichane ;-) wierzę, że szybko Ci przejdzie :-)

Trina – więc widzę, że mamy kolejną nastolatkę wśród Nas ;-) Oooo czyli testować (w razie co) będziemy razem :-D faaaajnie :-) widać, że u Ciebie życie wre :-D

Dana – Ty też alerkiczka??? To również współczuję, mam nadzieję, że ten rok będzie łaskawszy i nie będziesz cierpieć :-)

reklama
livastrid bardzo mi sie podoba to okreslenie slodkiej bulki w piekarniku :-):-D

Ja z mama troche na skype pogadalam. Pochwalila moje wloski i jak zwykle namawiala na powrot do Polski :evil: Ehh... Ona chyba nigdy sie nie pogodzi, ze ja tam juz nie wroce :blink:

Livastrid - no ja właśnie też sie nie widzę w rudym i dlatgo nie mogę się na niego jakoś zdecydować, a w blondzie dobrze sie czułam:tak: Mówisz, 13. II świetujesz Dzień Matki;-) Igorek urodził sie 13 II :tak: Śliczny prezent na Dzień Matki :-D

Lazurowe- a cos kiedyś wspominałaś o domku w Polsce?? Wiesz, mama pewnie chciałaby mieć córeczkę przy sobie:tak:

Trina - trzymam kciuki, aby wsztystko jutro poszło git :tak:

wika dzialke kupujemy w czerwcu :-) A potem powolutku cosik tam powstanie. Ale jak tylko zafasolkuje to wracamy do Anglii. Tam bedzimy na to zarabiac. A mama ma druga corke przy sobie w sumie, niecale 3 km od niej :-) Ja tam na wioche nie bede wracac :-p Nie to zebym miala cos przeciwko mieszkancom wsi, ale ja juz sie odzwyczailam od tego klimatu.

Ostatnia edycja:
hej kobitki

ja mam dzisiaj dzien leniucha. moj tata ma dzisiaj imieninki, ale impreza była wczoraj. mały miał wczoraj dużo wrażen i dzisiaj jest maruda niestety :/ ha! a swoją drogą dokładnie miesiac temu zdałam prawko :D

lazurowe - nigdy nie mów nigdy ;) może kiedyś wrócisz do PL

jejku...też bym już chciała działkę...ale niestety, kredyt na samochód musimy najpierw spłacić, żeby mieć za co spłacać działkę :( jeszcze kilkanaście rat :/ ale kiedyś będę miała swój wymarzony domek z ogródkiem...a mąż garaż z kanałem :p

mama Stacha :-) u mnie właśnie z ta temp. strasznie różnie jest i dlatego pytałam czy to reguła czy zdarza się różnie :-) dlatego właśnie wcześniej nie mierzyłam temp. bo i tak była mało adekwatna ;-)

a swoją drogą w moim przypadku mierzenie temp. to chyba też pic na wodę :-D bo raz mam wyższa a raz niższa,a później znów wyższa... I kalkulacje szlag trafia ;-)

Andzia – ale tak jak pisałam- co jeśli raz jest wyższa, później niższa i znów wyższa? :-) jeśli o mnie chodzi to chyba temp. nic wiedzy nie daje ;-)

Lazurku – z wiekiem podobnie jest jak z tą temp., tak naprawdę jest indywidualny a jednak wiedzy o człowieku nie daje ;-)

Andzia – właśnie, trzeba mierzyć przez kilka cykli :-) a ja (głupia) mierzę dopiero od ostatniej owulacji (bo wiem mniej więcej kiedy mogła być :-) ) i niestety nie mam możliwości mierzyć o jednej i stałej godzinie :-( dlatego myślę, że nie powinnam jej brać sobie do serca :-) wiem, mój błąd, ale do tych starań jakoś tak szybko i spontanicznie przeszliśmy z moim kochaniem, że nawet nie miałam czasu wszystkiego przeanalizować ;-) ale dziękuję za informacje :-D

A pytałam o temp. bo od dwóch dni bolą mnie piersi (a do dopiero 19/20 dc) więc do okresu mam jeszcze ponad tydzień, poza tym od dobrych kilku dni pobolewa mnie brzuch, a nigdy w życiu nie bolał mnie w tych dniach cyklu, jeśli już to na dwa, trzy dni przed @ a nie z 10 dni przed :-) więc troszkę mnie to martwi i zastanawia :-)
Truskawciu, ja stosowałam się do metody naturalne planowanie rodziny i to działa, faktycznie trzeba być systematycznym, niektóre "akcje" mogą zaburzać wynik, by je dobrze czytać musisz poznać swoje ciało, oczywiście na podstawie przynajmniej kilku m-cy obserwacji. Objawy, które opisujesz ja miałam w ciąży, ale nie tak szybko, no chyba, że owulka ci się przesunęła na wcześniej. A badasz sobie szyjkę macicy? Ja swojej przed pierwszym porodem nigdy nie mogłam wymacać, a jak zaszłam to była bardzo nisko i nie miałam żadnych problemów. Sprawdź. Trzymam kciuki.

Mama Stacha jej ale ja się od Was dowiem to ho ho :-) o niektórych rzeczach nawet nie słyszałam :-) tak jak o tej szyjce- nawet nie umiem sobie wyobrazić jak to czuć? :-D

Witajcie po weekendzie:-D

Livastrid ogromne gratulacje:-D spokojnej ciąży:-D

anastazja jak tam urodzinki???:-D

Wacek już wczoraj na Węgry pojechał i ciekawe kiedy wróci:confused: śniło mi się, że już po jednym dniu wrócił, ale to był tylko sen:sorry2:

reklama
czesc
a Wy gdzie?:-p

kurcze w srode lecimy a ja nie mam sily nas pakowac:no: i to juz nie jest len tylko naprawde nie mam sily. Ladny poczatek.

lazurowe mnie mama "wyrzucala" jak uslyszala, ze chce za granice z cyklu jedz i nie wracaj, bo tu nic nigdy nie bedzie:blink:

Mama Sówka
po jednym dniu na pewno nie wroci, ale byc moze stanie sie to szybciej niz myslisz:tak:

Lelek chlop pewnie juz pojechal gdzie Ty jestes:-p

anastazja a Ty kaca masz jeszcze czy co?:-p

Do góry