reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

zjola - łap , no Ja właśnie wyszukuję m.in. sukienkę na wesele na 4 czerwca , ale jakąś taką coby można było na co dzień też w niej chodzić. Póki co jest za 9,9 ale jeszcze 7 dni do końca aukcji :-D:-D:-D
mama sówka - to takie międzynarodowe dzieci będą :-D:-D:-D:-D

reklama
Ja właśnie wyszukuję m.in. sukienkę na wesele na 4 czerwca , ale jakąś taką coby można było na co dzień też w niej chodzić. Póki co jest za 9,9 ale jeszcze 7 dni do końca aukcji :-D:-D:-D
mama sówka - to takie międzynarodowe dzieci będą :-D:-D:-D:-D

Anastazja może się pochwalisz co tam licytujesz??? Obiecuję, że nie sprzątnę sprzed nosa:-p hehe no pewnie takie światowe będą od małego:-D

Mama Sowka u mnie w chalupie maz zajmuje sie mufinkami i goframi

Hehe ja to i sama bym mogła zrobić, tylko siostra mnie wspomaga, bo u mnie brak czasu występuję i tylko wieczorem ciasto dam radę zrobić:tak:

ja pitole chwile Was zostawic same i musze tyle czytac:-p:-p:-p

heja w poludnie

Lelek
Twoja salatka apetyczna tylko te curry nieteges, po ostatnim zajsciu w ciaze nie moge spojrzec na curry:-pTrzeba bylo pamietnik schowac gdzie oko maza nie siega;-)

Ja myszy dziennik prowadze od chwili zobaczenia plusa

dana
Tobie pies sie dobral do nici a mi moja cora nagminnie dobiera sie do wloczek, gorzej niz kot:sorry2:

Mama Sowka u mnie w chalupie maz zajmuje sie mufinkami i goframi

maron
100 lat:-D

wika
gdy pisze, ze zrobie rundke to oznacza, ze gram w diablo 2, gdy pisze, ze gram to oznacza albo settlers 6 albo gry typu hidden object

odebralam dzis na policji moj najcenniejszy papierek, chyba go zaraz w ramke wsadze:-D:-D:-D w aptece jest promocja na 30 procent na testy chyba jutro kupie na zapas:-D

no lazurowe wlasnie w srode mialas zajechac na de, bys cos fajnego napisala;-)

A co Ty tak późno dzisiaj ?:-)

mama sówka - pokaże co już kupiłam :-D
01T734* TRENDY BLUZKA / WDZIANKO / WSTAWKA 40/42 (1578416084) - Aukcje internetowe Allegro
09M165* NOWE TRENDY MODNY T-SHIRT / WZÓR 48/50 M/L (1587444313) - Aukcje internetowe Allegro
I819* NOWE TRENDY MODNY SWETER 40/42 (1584861230) - Aukcje internetowe Allegro

a na to czekam 04F272* NOWE TRENDY MODNA SUKIENKA / KRATKA 40/42 (1594889103) - Aukcje internetowe Allegro
i jak ?;-)

anastazja miedzy wypowiedzia do wiki a lazurowej jest przyczyna podana

lubie takie sukienki, ale ich nie moge nosic, bo mam za szerokie ramiona, po co glupia cwiczylam w mlodosci;-)

anastazja miedzy wypowiedzia do wiki a lazurowej jest przyczyna podana

lubie takie sukienki, ale ich nie moge nosic, bo mam za szerokie ramiona, po co glupia cwiczylam w mlodosci;-)

A co to za papierek? rozumiem plastik ?:-) Ja na swoje prawko czekam do lutego , dokładnie 10 lutego złożyłam papiery o wymianę z rosyjskiego na polskie :-(
Ja muszę trochę potrenować ręce - bo juz zaczynają brzydko wyglądać :-:)zawstydzona/y:

mama sówka - zajrzyj sobie na wystrój okien , tanie firanki są - Ja się zastanawiam czy nie kupić , ale na moje okna jest mały wybór, bo Ja mam 240-245 cm.

hej dziewczyny

byłam wczoraj w rossmanie po pieluchowy zapas i przy okazji kupiłam test :p jedna krecha :p qrcze bo przy tym cycaniu to nic nie wiadomo. z małżonem nie uważamy, więc w każdej chwili może się zacząć kolejny cykl i będzie trafiony :p a poza tym mają w ross. fajne nowe kosmetyki, seria Alterra maksymalnie naturalne. pięęęęęknie pachną!Q

poza tym ogranęła mnie ostatnio mania gotowania. obcykałam przepis na fajne ciacha owsiane do których dorzuciłam trochę żurawiny. wczoraj uczyniłam tartę z ricottą i cukinią. a dzisiaj na razie kminię co zrobić na obiad. małżon siedzi do 18 w pracy wiec obiad jem dzis w towarzystwie Gabulca

a to ja już wogóle młoda dooopa jestem :p 87' ;D

livastrid - u nas również jedynka idzie. ehh...męczy się mój szkrabol :/

Mama Sowka - my również chcemy 2 lata róznicy pomiedyz dzieciaczkami. po sasiedzku mieszka moj kuzyn z prawie 3 letnią córą, także mogę czasami sprawdzić jak wygląda zajmowanie się maluchami z taką róznicą wieku. całkiem fajnie. zresztą pamiętam jak emilka czekała na małego kuzyna gdy byłam w ciąży, głaskała brzuchol, gadała do niego. nawet łądnie się razem bawią. emilka robi sobie z mojego synka taką żywą lalę, którą można pogłaskać, dać kubeczek z piciem, zbudować wierzę z klocków ;) maluszki są bardzo opiekuncze.

mam pytanie do mam, które już mają dzieciaczka. nie boicie się drugiej ciąży ? u mnie było praktycznie bez żadnych "rewelacji", ale mimo tego boję się żeby wszystko poszło dobrze...

a no i jestem wariatka, ale najbardziej nie moge doczekac sie kolejnego porodu :D rodziłam SN, bez znieczulenia i to było jedno z najciekawszych wydarzen w moim zyciu :D bólu nie pamietam (nastawiałąm się, na coś o wiele gorszego a było znośnie), tylko ogromną dumę, że potrafię i dałam radę :p

nie, anastazja, akurat nie chodzi o prawko
nie mieszkam w pl, wiec dla mnie cenniejsze sa papierki pobytowe

andzia
ciazy sie nie boje, wolalabym tylko by byla bez takich przyjemniosci jakie mialam ostatnio. Porodu w ogole sie nie boje, tez nie chcialam znieczulenia, bo mi sie wymarzylo zobaczyc jak to jest bez. W sumie jakos, poza pozniejsza sala operacyjna porod wspominam mile, bolec jakos szczegolnie nie bolalo, raczej uczucie bylo dziwne. I bede walczyc o kolejne sn, chyba, ze bedzie zonk i faktycznie machna mi cesarke, bo mam powody ku temu

Ostatnia edycja:
reklama
czesc dziewczyny:)

tak sobie was podczytuje ostatnio i postanowiłam z wami napisac,widze że większosc to juz mamusie planujące kolejne dziecko...ja tez moze i o drugie bym się strała gdyby nie poronienie dwa lata temu ale to juz przeszłosc....

tak wiec mam 27 lat,jestem mezatką od dwóch lat i męzus mnie namówił na starania w tym roku...zrobiłam sobie w lutym badania hormonów i krwi,moczu takich tam pare po ostatnim poronieniu i łykam kwas foliowy.Mielismy zacząc od marca i łudziłam się ze jak dwa lata temu udało się od razu przy jednym strzale co prawda nie planowanym ale dokładnie raz nie uwazalismy i wyszło to teraz bedzie tak samo ale zonk. W marcu podjełam tez decyzje o zmianie pracy bo w poprzedniej się cofałam zamiast rozwijac,szef zmieniał umowy i cudował wiec złozyłam wypowiedzenie i wstrzymalismy starania.Pracowałam do konca kwietnia i teraz aktywnie szukam pracy i przygotowuje organizm do ciązy i zmian....czyli akcja wiosna: zdrowsza dietka bez słodyczy i tłuszczu których chce unikac w ciązy no i wznowiłam jogę i basen zeby móc kontynuowac w ciązy te cwiczenia.
W badaniach wyszło git,gin dał zielone swiatło do stranai czyli wszystko wygląda super.Starania jedna zaczniemy lipiec -sierpien,bo chce znalezc fajną prace i dostac umowe na stałe.Jestem pracocholikiem wiec nie wyobrazam sobie nie pracowac w ciązy i musze cos znalezc:)

trochę się rozpisałam ale mam nadzieje ze mnie przyjmiecie:)

Do góry