reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

Lelek ale smakołyki nam tu zapodajesz:-) Może tez przy okazji kiedyś wykorzystam Twój przepis:-) Też widzisz się miałam zapytać jak tam spisywanie wstępu postępuje:-)

Wika taki pamiętnik z czasu ciążu to musi być świetna pamiątka. Zainspirowałaś mnie:-) Jak uda mi się wreszcie zajść w ciążę spróbuję coś takiego poprowadzić:-)

Też już powolutku uciekam. Oczy mi się już zaczynają same zamykać. Dobranoc:-) Do jutra:-)

reklama
Co do pamiętników to też kiedyś pisywałam, a teraz jedyny jaki piszę (tak raz na 1-3 miesiące wpis ;-)) to pamiętnik Stasiowy - będzie miał prezent jak Mu się urodzi pierwsze dziecko :-D A torty ... no UWIELBIAM! Pod warunkiem, ze nie czekoladowe - obrzydza mnie wszystko co ma smak czekoladowy (budynie, lody, torty i cała reszta paskudztwa), ale czekoladę lubię ;-)

Danao, Lelek - Heh, no ja też rocznik '84 ;-) No ale póki co jeszcze na liczniku 26 latek ;-) I dobrze mi z tym :-D

Maron - no to rzeczywiście "dzień pełen wrażeń" - dobrze, że w jednym kawałku dotrwałaś do północy - teraz juz kolejny dzień i na pewno będzie lepszy :-D O matko, ależ ja nienawidzę być niesłusznie opieprzana - niestety jestem na tyle wybuchowa, ze nawet szefowi potrafię odszczeknąć, a wręcz się nawet pokłócić ;-)

Livastrid - oj późno spać chodzi Twoja mała Kobietka! :szok: No ale jak tak ładnie się zgrałyście to nic tylko pozazdrościć :-) Nasz Staś usypia nie póxniej niż o 20 (tak do pół roku w sumie też nie usypiał wczesniej niz o 22 ;)), no a wstaje między 8 a 10 :-D Plus 2 godzinki w dzień - dzieciate kobiety z mojej Rodziny mówią, ze nie wiem co znaczy mieć dziecko :-D

Witam z rana!

Wstep niby jako tako juz mam, ale wiem ze jak juz napisze caly pamietnik to go zmienie, bo wstep zazwyczaj pisze sie na koncu:-p

A jesli chodzi o pamietnik o ktorym wspomina wika, to ja przy Miloszu jakos malo rozgarnieta bylam i nie wiedzialam o takowych, jednak przy drugim juz bede pisac. Zas jak Milosz mial pol roku zaczelam spisywac wszystkie wazniejsze wydarzenia, ale w zwyklym zeszycie= mam krotka pamiec a chcialabym pozniej robic porownania- ktore dziecko kiedy co zaczelo robic.

Dana to rob ta sałatke i mi wyslij bo wczoraj zezarlam cała, no dobra brat mi pomogl:-p

phoenix
! co Ty mowisz, czekolada najlepsza:-p

Moj wariatuńcio obudzil sie o 5.30:szok::no:

A i byl u nas mroz! pewnie mi wszystko pomarzlo na dzialce:-(

Witam serdecznie
laugh.gif

Ja jak zwykle zabiegana -> wczoraj jechałam odebrać zdjęcia Bartusia do paszportu i opłatę zrobić, przy okazji podjechałam do sióstr, bo przyszedł portfel, który dostanę z pracy na urodziny i 2 sukienki, które zamówiłam na allegro z Chin
p.gif
jak za taką cenę nawet nie są złe i w sam raz na lato
laugh.gif
wkręciłam się i licytuję jeszcze pare innych sukienek, bo w sklepie to bym musiała majątek wydać
shocked.gif

Dziś po pracy jedziemy złożyć wniosek o paszport i na zakupy, a potem muszę upiec ciacho, żebym miała co jutro do pracy zabrać i jeszcze siostra mi do tego muffinki zrobi
laugh.gif

W piątek oczywiście basen, a w sobotę siostry przyjadą na urodzinowego grilla:-) anastazja co fajnego szykujesz na urodzinki??? Bo ja do kiełbaski z grilla zrobię 2 sałatki -> 1 makaronowa, a 2 kebabowa, młode ziemniaczki gotowane z sosem czosnkowym, oczywiście jakieś ciacho i może lody podam:-) w niedzielę Wacek już wyjeżdża na Węgry i się okaże ile tam posiedzi
sorry2.gif

Buziaczki i miłego dzionka:-)

Ja też się witam:-)

phoenix ja póki co tez jeszcze liczę się na 26, ale już niestety niedługo, do końca czerwca. Zresztą urodziny obchodzę prawie z lazurowe:-D

Lelek zrobię, zrobię, ale nie dzisiaj. Dzisiaj mi się nie chce za bardzo gotować. Ciągle jeszcze mam mega lenia:-)

W nocy pies dobrał mi się do nici. Tak to obgryzł, że wyglądały one jak jakieś kosmate zwierzę:szok: Mój Demon to istny demon:szok:

Oddam dni płodne w dobre ręce:-D:-D:-D:-D:-D
Cześć kobitki

maron - dzisiaj już lepsiejszy masz dzień ?
mama sówka - to tak jak Ja , też się wkręciłam w licytację , tanio - ale nie wiem jeszcze jaka jakość bo jeszcze nie dostałam przesyłki. Ja mam takiego lenia na te moje urodziny, chyba nic nie będę robić , zamówiłam malutkiego torcika , znajomi na winko wpadną i tyle , może sałatkę śledziową zrobię - ale to dlatego że mąż lubi :-)

Siedzę w pracy , pogoda kiepska , nastrój jeszcze gorszy - ale to wszystko przez pogodę :tak::tak::tak:

Anastazja dawaj te dni, ja biorę w każdej ilości :)

Mamo Sówko sobota widzę się szykuje imprezowa. A powiedz wasze staranka za półtora miesiąca. Jaki jest powód tak dokładnych wyliczeń? Bo ja, wiadomo musiałam znowu swoje odczekać :-( a Wy?
Co do sukienki, to ja też potrzebuję jakąś na sierpień, bo mamy zaproszenie na obiadek ślubny i była by okazja cosik nowego sobie kupić. Boję się tylko, że bez przymiarki może się okazać, że nie będzie pasowało, albo materiał nieciekawy. Miałam już takie przypadki, że jak zamawiałam wysyłkowo, to niestety musiałam odsyłać.
Ostatnio zamówiłam tak ciuchy na motor i nie są niestety idealne. da się wytrzymać ale w przyszłości będę jednak je sprzedawać i zaopatrzę się w coś innego.

Dziewczyny a wy znowu o jedzeniu :szok: No, to ja też się pochwalę, że za 15 minut będę jadła pycha tort z owocami i bitą śmietanką i do tego kawusia
To taki mały prezencik od naszej uczestniczki dla instruktorów z okazji świąt. pochorowała się nam na nie bidulka i teraz przywiozła się z ciastem własnej roboty. Ja na ogół słodkiego nie lubię ale te jej torty, to istny majstersztyk!

Mamo Sówko A powiedz wasze staranka za półtora miesiąca. Jaki jest powód tak dokładnych wyliczeń? Bo ja, wiadomo musiałam znowu swoje odczekać :-( a Wy?

Zjola u nas jest tak, że chcemy, żeby między dziećmi było około 2 lat różnicy:tak: dokładnie za miesiąc i 12 dni (a może 11 jak się uda:-p) wyjeżdżamy na wakacje do Chorwacji i postanowiliśmy, że tam zaczynamy konkretne starania:-D może i chciałabym wcześniej, ale nauczona doświadczeniem ciąży z Bartusiem wiem, że różnie może być i różnie mogę się czuć, więc nie mam zamiaru na wakacje jechać obolała, rzygając i jeszcze nie wiadomo co:szok: wiem, że kolejna ciąża może być zupełnie inna, ale jakoś wolę nie ryzykować -> Bartusia przywieźliśmy już w brzuszku z podróży poślubnej na Krecie, więc może kolejne maleństwo uda się przywieźć z Chorwacji:-D

reklama
ja pitole chwile Was zostawic same i musze tyle czytac:-p:-p:-p

heja w poludnie

Lelek
Twoja salatka apetyczna tylko te curry nieteges, po ostatnim zajsciu w ciaze nie moge spojrzec na curry:-pTrzeba bylo pamietnik schowac gdzie oko maza nie siega;-)

Ja myszy dziennik prowadze od chwili zobaczenia plusa

dana
Tobie pies sie dobral do nici a mi moja cora nagminnie dobiera sie do wloczek, gorzej niz kot:sorry2:

Mama Sowka u mnie w chalupie maz zajmuje sie mufinkami i goframi

maron
100 lat:-D

wika
gdy pisze, ze zrobie rundke to oznacza, ze gram w diablo 2, gdy pisze, ze gram to oznacza albo settlers 6 albo gry typu hidden object

odebralam dzis na policji moj najcenniejszy papierek, chyba go zaraz w ramke wsadze:-D:-D:-D w aptece jest promocja na 30 procent na testy chyba jutro kupie na zapas:-D

no lazurowe wlasnie w srode mialas zajechac na de, bys cos fajnego napisala;-)

Do góry