reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

Isana, wika wiem bo mierze temperature :-) mam kilka cykli obserwowac i pozniej mojej ginekolog zdac relacje, jesli bedzie duzo takich bezowulacyjnych to bedziemy sie leczyc :tak:dzis lekko skoczyla, ale czy to ten skok to trudno powiedziec ;-) dowiemy sie jutro.
Livastrid ale my sie nie staramy jeszcze :-p a juz na pewno nie w tym miesiacu.
Isana jesli mialas ostatnia @ 20 marca, a Twoje cykle sa 29-dniowe to wychodzi Ci termin na 28 grudnia :-)

reklama
Czesc,
troche mnie nie bylo, a tu takie nowiny:-)
Isana, Gratuluje:-) Strasznie sie ciesze!:tak:
Widze, ze juz pierwsze ziarenka pozasiewane, pewnie niedlugo i reszta dolaczy:-D
U nas caly czas piekna pogoda, ze caly czas zazywamy swiezego powietrza. I wreszcie mam wolne. U nas juz piatek jest dniem wolnym, wiec troche wiecej niz w pl. Juz sie nie moglam doczekac.

witajcie!
lazurowe- a widzisz co ci umknęło?;-) Dlatego lepiej zawsze wszystko doczytać, bo się nie spodziewasz a tu już na forum fasolka! Nigdy nie znasz dnia i godziny kiedy która wyskoczy z taką nowiną...:szok::tak::-). Wypoczywajcie tam beztrosko, a nami się nie przejmuj jak niemasz czasu to potem nadrobisz a teraz korzystaj z urlopu. Ale miło będzie jak do nas czasem zajrzysz.
maron- ojej, mam nadzieję, że jednak wszystko okaże się ok, że jednak masz tą owulkę i nie będą potrzebne leki. Trzymam za to kciuki!:-) A termin porodu na różnych serwisach wychodzi mi różnie, ale tak waha się między 25-28 grudnia. Także trochę wyszłam przed szereg...:zawstydzona/y::tak::-p, ale może to wróży, że wszystkim nam na tym wąteczku pójdzie szybciej niż się spodziewamy.:tak:
aga29- hej, dawno cię nie było. Fajnie, że też masz już wolne. A ty pracujesz w szkole? Bo już się zupełnie pogubiłam:zawstydzona/y:. Jak przygotowanias do świąt?
Siostra już pojechała so siebie i znowu jestem sama, buuuuuu....:-( no ale dobrze, że jest bb, no i TV:-) ocipiałabym gdybym miała siedzieć w ciszy,:no: serio, musichociaż w tle coś "grać":tak:
A gdzie reszta babek? Gdzie się podziewa lelek, livastrid, anastazja, kama, wika i inne? Pewnie dunga dunga teraz odchodzi, każda chce za mnie wziąć przykład, co?:-D No i bardzo dobrze! Czekam na następną fasolkę.

Isana ja jestem ale jakos nie chce mi sie pisac:-(
tez jestem sama.. Łukasz dopiero jutro po poludniu przyjedzie

A ja z rana jade 70km do proktologa, trzymajcie kciuki zeby wizyta byla owocna tzn zeby mi cos ten lekarz doradzil, przebadal, bo jak tylko wywiad przeprowadzi, wypisze jakas recepte to walne go w łeb, nie po to jade tyle km zeby mi nie ulzyl, hi hi ale to zabrzmialo:-D

ja dopiero teraz mam chwilę czasu.... po południu pojechaliśmy do teściów, wieczorem po kąpaniu Igora farbnęłam sobie włoski, dokończyłam prasowanie z wczoraj i zaczęłam robić porządek w zdjeciach Igora, bo wywołałam jakiś czas temu 200 zdjęć i tak sobei lezaly do tej pory odłogiem... wiec sie za nie wzięłam, muszę poukładać zgodnie z miesiącami i powkładać w album...

Lazurowe jak tam w Bułgarii??

Aga ja już dzisiaj miałam wolne i tak aaż do srody!!! W takich chwilach uwielbiam być nauczycielką:-D

Lelek &&& zaciśnięte ;-)

lelek- ale się ukrywasz po kątach, no no... ;-) ja też czasem nie mam weny do pisania tylko podczytuję, widocznie taka nasza natura leniwa...:tak::-D powodzenia na wizycie jutro! Oby pomógł, bo się bidulko z tym męczysz tyle czasu... nie zazdrościć:no:. Dobrze, że jusz jutro zobaczysz swojego, ja muszę czekać do niedzieli:-( już dawno nie rozstawaliśmy się na tak długo. A tak a propo: masz jakiś pomysł jak mu powiedzieć o fasolce?:blink::happy2::-) Bo to mój debiut.:tak:
wika- no ja też doceniam ten zawód w takicvh chwilach, bo poza tym to nie jest już tak różowo...:no: trochę się teraz obawiam wracać do tych rozbrykanych dzieciaków po świętach jak już wiem o ciąży, czasem trudno się przy nich nie denerwować, no i jak mówię podniesionym głosem (tzn. nie tyle ze złości tylko głośniej niż normalnie bo inaczej mnie nie usłyszą dobrze) to zawsze napinam tak mimowolnie brzuch i teraz boję się, że to może zaszkodzić dzidzi..???

Isana, nie nie pracuje juz w szkole, ale miala ta watpliwa przyjemnosc czynic to bedac w pl:-D Wtedy w sensie dorobienia troche kasy:-p. W sumie, gdyby los zechcial inaczej, to wykladalabym dzisiaj dla tych troche starszych i wydawaloby sie madrzejszych:-p
Wika, rzeczywiscie, w takich momentach fajnie jest wykonywac ten zawod:-D Te wszystkie ferie to cos pieknego:-p
Lelek, trzymaj sie:-)

Witajcie! Jestem i ja:-)
Ostatnio mam mało do zrobienia w pracy, a dzisiaj to już w ogóle nudy:-) Mogę więc sobie spokojnie posiedzieć przy kompie, bez stresu, że komukolwiek będzie to przeszkadzało:-) No i chyba szybko do domku wrócę. Chodzi mi po głowie by tak iść do fryzjera dzisiaj, ale tylko podciąć końcówki. Chociaż nie wiem, ja mam zawsze tak, że obcinają mi o wiele więcej niż chcę i potem mam za krótkie włosy.:-( A chcę sobie zapuścić. Że też mi odbiło obciąć włosy po ślubie... A miałam takie fajne, długie... ehhh

Pobyt nad morzem czerwonym oficjalnie zakończony:-)

Co do pracy w szkole: ja tam się cieszę, że ze szkołą mam niewiele wspólnego:-) Chociaż ta ilość ferii... super:-) No ale coś za coś:-D

danao- witaj!:-) To powiedz u fryzjera ile dokładnie mają ci skrócić np 2-3 cm, zobacz sobie ile najlepiej chcesz, ja tam zawsze robię i mam skrócone tyle ile chcę. Ja z kolei byłam u fryzjera w zeszłą sobotę, fasrbowałam włosy bo miałam już straszne odrostry (po ok. 4 miesiącach!) i okazuje się, że byłam już wtedy w ciąży- trochę się obawiam czy nie zaszkodziłam tym fasolce?:-( Bo po raz pierwszy nie miałam tylko pasemek ale kładzioną farbę na skórę głowy... Pewnie gdybym wiedziała o fasolce to poprosiłabym tylko o pasemka jak zawsze.:wściekła/y: Czy któraś z was farbowała włoski w ciąży?
Ale dzisiaj cieplutko jak w lecie:-) u nas chyba nie ma już prawdziwej wiosny tylko zima jesień i... lato (lub pora "latopodobna";-)).
Aha, a nie wiecie czy tipsy mogę nadal robić?

reklama
Witajcie kobitki jak sie troszke z pracą ,,odrobię,,to chciałabym dołączyć do Was, no a teraz tak szybciutko życze Wam Zdrowych Wesołych Świat.:-)

Do góry