reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

reklama
mam jeszcze jedno pytanko do Was wobec tego;)
skad mam wiedziec kiedy sa te plodne dni jezeli nie mam okresu..... :)

najlepiej i najbezpieczniej będzie jak skonsultujesz się z specjalista ginekologiem,może da Ci coś na wywołanie,przywrócenie...
a jak @ będą się pojawiać to dni płodne można poznać po śluzie.

czesc dziewczyny,
widze juz liste, fajnie, dzieki Agnieszka
no, co kwietniowki chcecie miec goracy Nowy Rok na porodowce:-p

Isana, ja bym tam juz na Twoim miejscu zaczela. Zadbaj o zabki. Ja mialam nieciekawa sytuacje na poczatku ciazy jak sie okazalo, ze mam zle wyleczony rok wczesniej kanal. Zaden stomatolog nie chcial mi go zrobic jak uslyszal, ze w ciazy jestem. Na szczescie obylo sie bez rwania.

Aldo, wiesz ja ledwo z pologu wyszlam i weszlam od razu w @ - 1,5 -2 miesiace po porodzie. Tyle sobie od niej odpoczelam co w ciazy. Na kontroli lekarz powiedzial mi, ze co z tego, ze czesto karmie (czyli uzywam laktatora), zajsc w ciaze i tak moge. Nie widzial przeciwskazan na kolejne dzieciatko mimo laktacji. Pierwszej owulacji nie pamietam, bo nie myslalam, ze to tak wczesnie nastapi. Nastepne juz pamietam, poznaje je po sluzie, a wlasciwie po potopie i tym, ze czuje jajnik juz nie mowiac o apogeum libido, lampka sie zapala i wtedy to ja bym prawie z kazdym mogla. Dobrze ze m tego nie czyta:laugh2:

Fajne taki klops od poczatku. Moja mala jest lzejsza od tego noworodka o caly rozkoszny kilogram. Wez wykarm takiego pulpeta:-p

Witajcie :)
Agnieszka dziękuję za listę.:)
Aldo a Ty juz myslisz o nastepnym? Twoje dzieciatko ma 4 miesiace . Ja bym tego nie ogarneła, ale trzymam kciuki !!!! :)
Młody śpi , aj zrobiłąm obiad i zaraz zabieram go na basen. Kurcze u nas sa ferie i mam przerwe w korepetycjach ;/ zawsze kasa wpadłą a tu jeszcze tydzień posuchy :)

Agnieszka świetna lista :-) Dziękuję.

Kurcze od ponad dwóch tygodni, non stop mnie mdli, 27 mam dostać @, zobaczymy czy przyjdzie...

Czyżby jakaś fasolinka?? :)))

Hej kobietki, wybaczcie ze sie nie odzywalam, jestem zawalona praca no i opieka nad małym ;)
Agnieszka super pomysl z lista, zaraz wysyam do Ciebie PW :)
Ja bym chciała zacząć się starać JUZ :) Ale myślę, że odłożymy to do lipca 2011:) Bądź nawet sierpnia. Mieszkam w UK, jestem sama z synkiem, boje sie, ze jak zajde w ciaze, a bede np. go podnosila, to cos zrobie malenstwu w brzuszku.

A w ogole to mam do Was kilka pytan: jak to jest z karmieniem piersią w ciąży? I czy miałyście lub znałyście taką sytuację, że mama ma kilkumiesięczne dziecko, a sama jest w ciązy? Jak sobie takie osoby radzą?

No i najważniejsze pytanie;))) Nie dostalam jeszcze po porodzie okresu, wciąż karmię piersią - kiedy prezważnie przychodzi okres i czy to prawda, ze laktacja wstrzymuje płodność? Słyszałam że to mit, ale kto wie? ;)
dzieki !!!!!!!
Ja jeszcze karmię i jak byłam niedawno u ginki i powiedziałam jej o zbliżających się starankach to kazała odstawić Małego, bo to jest zbyt duże obciążenie dla organizmu, kiedy jest się w ciąży i karmi inne dziecko. Chociaż powiedziała, że zna takie przypadki. Ale mnie radziłaby odstawić. Co do okresu to ja już dostałam. Pierwszą @ miałam w lipcu, czyli 5 miesiecy po porodzie. I laktacja nie wstrzymuje płodności, znam przypadek dziewczyny, któa karmiła i zaszła w ciąże.

Witajcie :)
Agnieszka dziękuję za listę.:)
Aldo a Ty juz myslisz o nastepnym? Twoje dzieciatko ma 4 miesiace . Ja bym tego nie ogarneła, ale trzymam kciuki !!!! :)
Młody śpi , aj zrobiłąm obiad i zaraz zabieram go na basen. Kurcze u nas sa ferie i mam przerwe w korepetycjach ;/ zawsze kasa wpadłą a tu jeszcze tydzień posuchy :)

Od dawna chodzisz z synkiem na basen?? Ja też się wybieram, ale jakoś tak mi nie po drodze. Zawsze coś wyskakuje.... Też jesteś n-lką?? Czego uczysz??
Cześć Dziewczynki,

Chciałam się przywitać, ponieważ dołączam do Waszego grona planujących Dziecko na rok 2012, najchętniej marzec kwiecień :)

Czytam sobie o Waszych przygotowaniach do starań i się załamuje..... Jak wiele jest rzeczy, których nie wiem.... I już na wstępie dopadły mnie wątpliwości czy podjęliśmy słuszną decyzję...
W każdym razie zrobiłam pierwszy i chyba najwazniejszy krok - odstawiłam plastry antykoncepcyjne :)

Witaj :) Decyzja o dziecku zawsze jest słuszną decyzją :) Głowa do góry :) Z nami nie zginiesz :)))

Ps. To trochę głupie pytanie, ale nie bardzo wiem, jak wkleić sobie zdjęcie/obrazek pod nickiem, tak jak wy macie? Proszę o jakieś proste wskazówki- nie jestem w tych sprawach za bardzo oblatana.

1.ustawienia/panel kontrolny Twojego profilu-u gory
2.edytuj avatar - po lewej
3.dalej masz do wyboru, wybierasz co chcesz i gotowe;-)

Arcala, witaj w naszym rozwijajacym sie gronie:blink:I sie nie zalamuj, o czym nie wiesz to sie dowiesz, plastry wsio, wiec luz. Jak bejbe chcesz to bedzie wszystko ok;-)

Martolinka
, ja tez mam posuche a dopiero co wyplata byla:-D Ty masz fajnie ja tam boje sie wody, nie umiem plywac :-(Ostatni moj styk z szeroka woda byl w brzuchu mamy:-p

reklama
1

Martolinka
, ja tez mam posuche a dopiero co wyplata byla:-D Ty masz fajnie ja tam boje sie wody, nie umiem plywac :-(Ostatni moj styk z szeroka woda byl w brzuchu mamy:-p
u mnie też posucha, ale w piątek wypłata:-p:-):-):-)
Wika my na basen pierwszy raz poszliśmy jak Przemko miał koło roku:tak:
on kocha basen, wogóle jeziora, wodę, pewnie jak większość dzieci;-)
witam nowe i stare mamuśki:-)
u nas minus siedem,aż się nie chce tyłka wystawiać na dwór:-p
ja pierwszy@ miałam niestety już jakiś miesiąc po porodzie

Do góry