reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

Witajcie:)

Aga- nie ma mnie na liście:-(, możesz mnie dopisać? oficjalnie- marzec 2011
Fajna sprawa z tą listą, niby taka mała rzecz, a cieszy...:-), można w każdej chwili sprawdzić co i jak u której, inaczej ciężko by było się orientować. A jak będą potem dokładne info, to będzie jeszcze ciekawiej- będzie można na bieżąco każdej kibicować.
Z tego, co widzę, jak na razie to ja i lelek zaczynamy najszybciej- oby pomyślnie! Może jeszcze jakieś dziewczyny dołączą na nasz wąteczek to zrobi się weselej.
Isana nie ma Ciebie na liście bo nie dałaś mi znać na pw a ogólnego nie zawsze mam czas by czytać więc jakby co ślij zmiany na pw a do listy pewnie że Cię dopiszę :tak::tak:
Fajnie bo jest nas coraz więcej:-)
Widze ze w kwietniu bedzie sie dzialo;-)
ojj tak kwiecień będzie gorący :rofl2:

...a chciałam dodać ze nie dopisywałam dnia bo nie wiadomo jak przypadną nam @ więc tak jak pisałam wcześniej ślijcie mi na pw datę testowania i nr.cyklu bo różnie może być wiadomo.
Wtedy jasno i czysto będzie widać kiedy mamy mocniej zaciskać kciuki za dziewczyny które będą testować:)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej kobietki, wybaczcie ze sie nie odzywalam, jestem zawalona praca no i opieka nad małym ;)
Agnieszka super pomysl z lista, zaraz wysyam do Ciebie PW :)
Ja bym chciała zacząć się starać JUZ :) Ale myślę, że odłożymy to do lipca 2011:) Bądź nawet sierpnia. Mieszkam w UK, jestem sama z synkiem, boje sie, ze jak zajde w ciaze, a bede np. go podnosila, to cos zrobie malenstwu w brzuszku.

A w ogole to mam do Was kilka pytan: jak to jest z karmieniem piersią w ciąży? I czy miałyście lub znałyście taką sytuację, że mama ma kilkumiesięczne dziecko, a sama jest w ciązy? Jak sobie takie osoby radzą?

No i najważniejsze pytanie;))) Nie dostalam jeszcze po porodzie okresu, wciąż karmię piersią - kiedy prezważnie przychodzi okres i czy to prawda, ze laktacja wstrzymuje płodność? Słyszałam że to mit, ale kto wie? ;)
dzieki !!!!!!!

Isana i albo dopisałam was na listę jak wysyłam na serwer to się strasznie muli więc proszę o cierpliwość i nie długo wasze nicki będą gościly także na liście staraczek 2012:)

Fajnie że pomysł z listą wam się spodobał,obiecuję że dołożę wszelkich starań aby lista była czytelna,kolorowa i szybka w odczytywaniu:)

Aldo karmienie w ciąży, jest możliwe jeśli ciąża nie jest zagrożona,ale trzeba to skonsultować z ginekologiem :tak:

Podczas karmienia piersią możesz zajść w ciążę, i to że nie masz okresu to nie znaczy że nie jesteś płodna.

kama no no..... a moze cos jest na rzeczy? a raczej ktos?;-)

aldo ja slyszalam ze lekarze kaza odstawiac dziecko od piersi gdy jest sie w ciazy z nastepnym,pamietam ze bratowa tak miala i jak dobrze pamietam to lekarz tlumaczyl to tym ze kobieta w ciazy zazwyczaj ma niedobor wapnia, zelaza a karmienie jeszcze by to poglebialo co by zle wplywalo na plod,... chyba nie namieszalam

Ja nie wiem jak to jest zajść w ciążę i karmić bo Ja szybko straciłam swój pokarm niestety...:(
...ale coś obiło mi się o uszy że jak zaszło się w ciążę to trzeba odstawić dzieciatko od cyca ale nie wiem do końca jak to jest...

reklama
Do góry