reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

no to czekamy na liste :biggrin2:

pewnie nasze mamusie mają już nieco inne odczucia
nom ja tam dopiero teraz jestem podekscytowana. Pierwsza ciaza byla wymuszona i na odczepke dla wszystkich co sie to dopominali od meza rozpoczynawszy, a dalej przez wlasnych rodzicow, znajomych, na lekarzu skonczywszy. Oczywiscie zakochana bylam od chwili zobaczenia mojej mordki na usg, ale do tego momentu tak naprawde to ja mialam kiepski nastroj.

Juliane witam rowniez. Lelek, a moze pomysl o zabawie w kisielu poziomkowym;-)

Wesolej nocki

reklama
Maron- ja nie wierze tym testom owu bo jak dziewczyny na innym wątku sobie robiły to tylko narzekały te kreski są albo słabsze albo ciemniejsze i chyba jak są najciemniejsze to wtedy jest owu ,ale to ciężko wyczuć lepiej sie wyluzować i poprostu mieć frajde z przyjemnośći:tak: nie ma nic gorszego niż robienie dzidziusia na zawołanie bo wtedy trudno o sukces, moja mamuśka tak miała przez rok , my z M też próbowaliśmy przed ślubem już no bo każdy gadał ,że kasy nie ma na wesele, a potem jak odpuściliśmy sobie i stosowaliśmy metodę przerywaną (no bo gdyby jednak to by źle nie było;-)) to od razu zaskoczyłam :tak:

Królowa Fal- trzymam kciuki za testowanie z dwoma kreseczkami

Nie, to nie tak :-p jak juz pisalam kupilam te testy tak przy okazji, bo kupowalam ciazowe u tego samego sprzedawcy ;-) tak tylko z ciekawosci jak to dziala :-) Dzidziusia na zawolanie nie bedzie :-p heh. Chociaz nie twierdze, ze kiedys, kiedy by zaszla potrzeba, nie bede ich uzywac ;-) Chcesz powiedziec, ze zaszlas w ciaze, stosujac przerywany?? My z mezem od 5 miesiecy jedziemy na kalendarzyku ( bez mierzenia temp. obserwacji sluzu itp. ), a w dni plodne przerywany :happy2: zawsze wydawalo mi sie, ze przy stosowaniu tych ,,metod antykoncepcji'' - jesli w ogole mozna to tak nazwac- o ciaze nie trudno, a jednak...

Tescie mnie doprowadzaja do furii:wściekła/y:jutro na szczescie juz sobie jada.
mnie tylko teściowa:-p:wściekła/y::-)

Witaj Juliana, to jestes w podobnej sytuacji co ja z tym ze my juz mamy jednego bobasa:-)

ale zastanawiam sie wciaz skad u mnie takie odrzuty;-)
nie jesteś sama Kochana;-)

witajcie w niedzielę:tak:
M poszedł na mecz, odkąd nie gra to kibicuje, zobaczymy jak długo ten stan potrwa:sorry2:
u nas za oknem znów biało bo od rana sypie:crazy:
Przemko wczoraj cały dzień gorączkował i posypiał, a dziś wydaje się być lepiej-oby:tak:

Witam :))

Nie wyspałam się :((( Idę sie chyba kimnąć na chwilkę póki Igor śpi :)

Miłej niedzieli

Juliana- to jesteśmy w bardzo podobnej sytuacji, z tym, że ja już mam skończone 30 lat i bardzo chciałabym zajść w ciążę jeszcze przed 31 urodzinami- a to już za niecałe pół roku- więc nie powinno was dziwić, że tak mi spieszno do staranek:tak:
Dziewczyny, tak się zastanawiam, czy nie pójść już w tym miesiącu "na żywioł" i zobaczyć co z tego będzie? Planowałam co prawda zacząć staranka za jeszcze 1 cykl (teraz czekam aż skończy mi się @), czyli koniec lutego/ pocz. marca- ale nigdy przezcież nie wiadomo ile to może potrwać. W zasadzie tochciałam odczekać te 2 cykle tylko po to, żeby zobaczyć czy mi organizm wraca do normy po tabetkach, dostałam już pierwszą normalną @ (nie z odstawienia), więc może nie ma na co czekać? Zwłaszcza, że mój gin. nie kazał mi w ogóle czekać. No i przeczytałam, że w pierwszych cuklach po odstawieniu anty jest najłatwiej zajść w ciążę- ale nie wiem na ile to prawda??? Może jednak warto spróbować tej teorii na sobie, a nóż się uda? Co wy na to? Czekać jeszcze na następną @ czy działać już w tym cyklu?

Będę wdzięczna za wasze rady i sugestie w tym temacie, bo sama już nie wiem, jak będzie lepiej. Chciałam jeszcze przed starankami zrobić podst. badania krwi i moczu i pójść do dentysty na kontrolę i usuwanie kamienia, ale teraz nie wiem czy to ma sens, no i jakoś tak dłuży mi się czas do tych staranek, a wam? Robicie jakieś badania, przygotowania teraz?

Ostatnia edycja:
Witam się niedzielnie:)

Isana Ja mimo wszystko zrobiłabym na Twoim miejscu podstawowe badania krwi,cytologię i jak masz możliwość to odwiedź dentystę.
Myślę że dobrze robisz zaczynając wcześniej starania bo faktycznie nie wiesz jak długo będziesz musiała czekać.

Wika odespałam imprezę?

Juiana Ty staruszko,żartuje :-D jesteś w kwiecie wieku i jeszcze wiele przed Tobą :tak:

Aniu witaj:)zdrówka dla synka.

Isana, ja też słyszałam, że po odstawieniu tabletek jest łatwiej, a gdy zajdziesz w ciążę w pierwszym cyklu to często zdarzają się bliźnięta :-)
Powodzenia :-) Ja bym zaczęła brać kwas foliowy i starać się :-)

reklama
Isana, ja też słyszałam, że po odstawieniu tabletek jest łatwiej, a gdy zajdziesz w ciążę w pierwszym cyklu to często zdarzają się bliźnięta :-)
Powodzenia :-) Ja bym zaczęła brać kwas foliowy i starać się :-)

Też słyszałam że po odstawieniu antykoncepcji łatwiej jest zajść i są większe szanse na bliźniaków :tak:

Mama Stacha a co u Ciebie?

Do góry