reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

reklama
No to ja w sumie czasami coś lubię (kurcze, bardziej na miejscu jest "lubiłam" ;-)) wypić - tak na imprezie :-) Ale odkąd zaszłam w ciażę ze Stasiem (no dowiedziałam się o Nim dokładnie 2 lata temu, 15 stycznia) to łącznie wypiłam może butelkę wina :-D I to jeszcze rozłożoną w czasie na 2 lata - w końcu nadal karmię.. Jednorazowo wypadało to tak z 20-30ml wina/szampana albo piwa - nigdy nic mocniejszego :) I to jeszcze przy jakichś większych okazjach (chrzciny, Sylwester, wesele itp.)..

Witam się z wami dziwczyny wieczorowo-imprezowo!:-) Nie wiem, czy mnie któraś tu pamięta, udzielałam się na forum (na tym wątku) parę miesięcy temu, wtedy mówiłam wstępnie o starniach, planach na dzidzię, a teraz to już tuż tuż... W grudniu odstawiłam tabletki anty (po 7 latach) i teraz czekam na pierwszą @ normalną- mam nadzieję, że przyjdzie i to w terminie (spodziewam się 17 lub ewent. kilka dni później, bo na anty to miałam co 28 dni jak w zegarku, a wcześniej zwykle 30-31 dni). Trzymajcie kciukasy, żeby @ przyszła!!! Po raz pierwszy chyba tak bardzo na nią czekam!:tak: Bo jeśli wszystko wróci do normy to chcę jeszcze odczekać następny cykl i... zacząć staranka (druga połowa lutego/ początek marca), a więc z tego co widzę nieco wcześniej niż większość z was. Jeśli więc zaskoczymy od razu to może będę już mamą na koniec 2011 roku, a jeśli później, to już 2012.
Ale wam przynudziłam, co? A wy tu macie imprezkę.... To ja też się przyłączę i napiję się winka (Carlo Rossi ale białe) komu polać?:-D

Wika jedyne co mogę Ci w tej sytuacji zaproponować to soczek :-D bo wszystkie % napoje szumią w główce.

Dawaj %%%, maiałam ciężki tydzień, muszę odreagować. DZISIAJ SIE SCHLAM!!!!!!!! Tak wirtualnie :))

wlasnie, czasami mam wrazenie ze mam dwojke dzieci..

No, ja też tak mam i nawet przedrzeźniam mojego M., że więcej dzieci nie palnuję-- dwójka mi wystarczy :))

Witam się z wami dziwczyny wieczorowo-imprezowo!:-) Nie wiem, czy mnie któraś tu pamięta, udzielałam się na forum (na tym wątku) parę miesięcy temu, wtedy mówiłam wstępnie o starniach, planach na dzidzię, a teraz to już tuż tuż... W grudniu odstawiłam tabletki anty (po 7 latach) i teraz czekam na pierwszą @ normalną- mam nadzieję, że przyjdzie i to w terminie (spodziewam się 17 lub ewent. kilka dni później, bo na anty to miałam co 28 dni jak w zegarku, a wcześniej zwykle 30-31 dni). Trzymajcie kciukasy, żeby @ przyszła!!! Po raz pierwszy chyba tak bardzo na nią czekam!:tak: Bo jeśli wszystko wróci do normy to chcę jeszcze odczekać następny cykl i... zacząć staranka (druga połowa lutego/ początek marca), a więc z tego co widzę nieco wcześniej niż większość z was. Jeśli więc zaskoczymy od razu to może będę już mamą na koniec 2011 roku, a jeśli później, to już 2012.
Ale wam przynudziłam, co? A wy tu macie imprezkę.... To ja też się przyłączę i napiję się winka (Carlo Rossi ale białe) komu polać?:-D

Hej Isana, ja Cię nie pamiętam, ale miło, że wpadlaś :)

dziewczyny wybaczcie ale ja urywam sie z imprezy bo na 1 leci za chwile druga czesc fajnego filmu:-)

mi i tak juz w glowie szumi:-)

bawcie sie dobrze papa

Jak nikt nie polewa to może ja tym razem poleję :-) Dobre musujące słodkie wino :-D Pychota!

A tak w ogóle Lelek, to ja (wbrew suwaczkowi ;-)) takie prawdziwie prawdziwe staranka zaczynak kwiecień-maj, a suwaczek mówi tyle, że teraz to juz mam droge wolną, że jak by nam się dziecię wczesniej przytrafiło to tylko będziemy z radosci skakać :-D Jakoś w przyszłym tygodniu wybieram sie zrobić "przedciazowe badania" - TORCH (IgG i IgM na toksoplazmozę, różyczkę, cytomegalię, poza tym HIV-COMBO, kiłę, HCV i HBV), lipidogram, mocznik, kreatyninę, pełną morfologię, TSH, mocz - troszkę pieniazków na to pójdzie, więc rozważam czy nie zaczekać do końca stycznia, wtedy może zrobię to na NFZ.. A teraz zrobiłabym tylko to co konieczne w moim wypadku (TSH, morfologię i cytomegalię) - no i może jeszcze cytologię. Jeju, az przypomniałam sobie ile badań różnorakich wiązało mi się z moja poprzednia ciazą i aż mi się łezka w oku zakręciła :-D

reklama
Cześć dziewczyny :)
Widzę imprezka była super...szkoda że mnie nie było ehhh praca :eek:

Witam także nowe staraczki,fajnie że jest nas coraz więcej :tak:
Czy ktoś robi listę staraczek 2012? bo chce się dopisać :happy2:

Pozdrawiam was wszystkie i wybaczcie ze nie odpiszę każdej z osobna ale zasypiam na laptopie także lecę pod prysznic i spać bo rano czeka mnie wielkie przemeblowywanie,muszę umyć okna,powiesić nowe zasłonki,firanki i ogólnie urządzić pokoje :-)

Dobranoc

Do góry