reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

reklama
Isana - co do badań to jeszcze przed ciążą warto zrobić TOXO, cytomegalię, różyczkę - bo jak by sie okazało, że chorujesz (a na przykład cytomegalia przechodzi bezobjawowo) to powinnaś wstrzymać się z zachodzeniem w ciążę i zacząć starać sie dopiero po obniżeniu IgM, a nawet później. No a odpowiadając na Twoje pytanie - dzis rozmawiałam ze Staszkiem (nawet było to na granicy ostrej wymiany zdań ;-)) i ja chciałabym zaczac starać się zaraz po otrzymaniu wyników badań (w końcu wiadomo, ze nie zawsze udaje się zajsć w ciąze za pierwszym podejściem..), ale Mąż mówi, że nie wczesniej niż kwiecień-maj [żeby nasza sytuacja była bardzo stabilna] - ja takich obiekcji nie mam. Będziemy jeszcze rozmawiali. Ale wstępnie początek starań określam na kwiecień - choć z potencjałem na wczesniej :-D

Ostatnia edycja:
Phoenix- no właśnie nigdy nie wiadomo ile te starania potrwają, wg mnie niema co odkładać. A z tego, co widzę na twoim suwaczku to planujesz staranka już za 2tyg?? Chyba, że jest nieaktualny?:confused:
Ja nie mam zamiaru już więcej przesuwać terminu pocz. staranek, jak to robiłam przez ostni rok- bo cały czas coś było nie tak: a to praca niepewna, a to brak własnego mieszkania...itp Na szczęście udało mi się zrealizować te 2 główne warunki, tzn. znalazłam nową pracę (i chociaż mam na czas określony do końca sierpnia- bo pracuję w szkole, to i tak kicham na to, nie będę czekać aż dostanę umowę na stałe) i kupiliśmy mieszkanie- ale jestem happy!:-) A ty może brałaś tabletki anty?
Aha, dopiero zauważyłam, że masz już jednego synka (szczęściara!!!), a ja to tym bardziejnie powinnam zwlekać, bo to będzie nasze pierwsze, a latka lecą (mam 30!:zawstydzona/y:, a ty?)

Ostatnia edycja:
Witam, witam wszystkie panie!;-)
Agnieszka.kk- ja cię pamiętam z nieśmiałych początków tego wątku, widzę, że się przeprowadziłaś- jak tam, wszystko już urządzone? My z moim M też kupiliśmy mieszkanie, co prawda niewielkie bo 2 pokoje ale najważniejsze, że własne i już nam teściowa nie będzie siedziała na głowie. Teraz kupujemy co potrzeba, meble...itp., zamierzamy się wprowadzić koniec stycznia/początek lutego- już nie mogę się doczekać!:-):-):-)
Czy któraś jeszcze planuje staranka w pierwszych miesiącach tego roku? Czy tylko ja???

Isana witaj:)
Pamiętam Ciebie również,fajnie że jesteś ponownie:)
My nie kupiliśmy mieszkania,ciągle wynajmujemy ale planujemy kupić gniazdko za około 2 lata.

Co do staranek to Ja zaczynam na urlopie w Hiszpanii:)

A tak ogólnie to się witam ze wszystkimi:)
Nie dawno skończyłam przemeblowywanie i ogarnęłam wszystko tak jak trzeba.
A co u was?

Isana - jeśli o mnie chodzi to suwaczek aktualny, myslę, że Mąż tez sie zgodzi - teraz tylko muszę zrobić badania i modlić się, żeby cytomegalia była (-) w IgM i (+) w IgG ;-) No i różyczka i TOXO tez (-) w IgM - wtedy zaczynamy starac sie od razu :-D Aha, jeszcze ginekolog ma mi powiedziec co dalej z moją nadżerką - niestety niewykluczone, że będę musiała wymrozić po raz kolejny - wtedy najwczesniej staranka od marca-kwietnia :-)
Tabletek anty nie brałam nigdy, bo wiem, ze mam problemy z regularnością ;-) No a lat to mam 26 - choć już wkrótce 27 ;-) Bardzo dobrze, ze podjęliście decyzję o starankach juz zaraz! Z własnego doswiadczenia wiem, ze nigdy nie jest to zła decyzja! Narodziny naszego Synusia zmieniły nasze zycie, nie zawsze było łatwo (ale tez nigdy nie było bardzo ciężko) ale nigdy nie wrócilibysmy do tego co było zanim pojawił się w naszym życiu - nasz maleńki Skarbik!

Lecimy 20go kwietnia i z moich wyliczeń powinnam być pięknie po @ więc może trafię na dni płodne a jak nie to dokończymy jak wrócimy choć bardzo liczymy że przywieziemy niespodziankę:)

A czy jest ktoś kto zaczyna także w kwietniu i będzie testował w maju ?

A Ty kama kiedy zaczynasz?

Isana- Misia zaciążyła za pierwszym razem :)) Teraz jest już chyba na półmetku :)) Ale dawno jej tu u nas nie było...
Agnieszka- już zaciskam &&&& za niespodziankę :))) Co tam dzisiaj przemeblowałaś???

Ja u ginki już byłam, kazała przyjść bliżej staranek to mnie wyśle na ogólne badanie krwi i moczu. Więcej badań chyba nie będę robiła. No i mam łykać kwas foliowy

Wika dzięki za kciukasy:)

Dziś przemeblowywałam pokój dziecka i sypialnie bo zamienialiśmy się pokojami i jestem zadowolona ze zmian,nowe firanki,zasłonki i gadżety na ścianę dały uroku całemu otoczeniu:)
Jestem padnięta bo zajęło mi to cały dzień ale warto było.
I oczywiście dziś testujemy z M naszą nową sypialnię:)

Fajnie Wika że zaliczyłaś wizytę,teraz na spokojnie proszę łykać kwas foliowy i przygotowywać się do staranek aaa pro po staranek i listy to właśnie szukam darmowej strony na której będzie można założyć taką listę :)

reklama
Agnieszka- to fajne uczucie jak się coś urządza albo chociaż przemeblowuje, ja właśnie jestem na etapie urządzania swojego m- i sprawia mi to duuuużo radości:-)
Phoenix- trzymam kciukasy za dobre wyniki badań w takim razie &&&&&&
Wiki- dzięki za info o Misi- tak myślałam, że jest w połowie ciąży już

A wy trzymajcie kciuki, żebym dostała @ (najwcześniej spodziewam się 17. w pon.), bo to da mi "zielone światło"do staranek! Staram się o tym za bardzo nie myśleć, ale jestem pełna obaw, czy wróci wszystko do normy po 7 latach brania tabsów

Do góry