reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

Fleur- to napisz co nieco o tym domku, please...!!!:-) Jak wygląda? Jak duży? Może masz jakieś zdjęcia, to prześlij na pw? A byliście już w ogóle pytać czy dostaniecie kredyt na ten właśnie dom? Pytam, bo my jesteśmy trochę zieloni w tym temacie, ja wyszukuję mieszkania, umawiam nas na ogladanie, ale nie wiem jak to wszystko w czasie wyglada? No bo od tego jak już się na jakieś mieszkanko zdecydujemy, a potem idziemy się starać o kredyt, to trochę to trwa, a jeśli w tym czasie ktoś inny już kupi nasze upatrzone mieszkanie? Jak się przed tym zabezpieczyć? Mam nadzieję, że nie nagmatwałam za bardzo i rozumiesz o co mi chodzi...?;-)

Misia- no, właśnie, może ty już zafasolkowałaś?????????? Musisz koniecznie to sprawdzić! Jak @ nie przyjdzie, to zrób test. A to jest pierwszy cykl po odstawieniu tabletek?

Dziewczyny, ja już spadam, zaraz wraca mój P. bo był u kumpla oglądać mecz.:-p
Dobranoc i pchełki na noc!!!!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D

reklama
A Ja myślę że Misia ma po prostu rozregulowany cykl i tyle...to normalne po odstawieniu tabletek a co najgorsze cyklu będą się teraz wydłużać i skracać i robić psikusy tak długo aż wszystko się w końcu unormuje:-)

Ale oczywiście jeżeli będzie testować to 3mam kciuki:))Oby było po jej myśli...:)

Witam! :-) I ja dopiszę się do Was :-D Nasz Synuś ma 9 miesięcy, a my juz planujemy towarzystwo dla Niego - niestety nie możemy pójsć na żywioł bo są tysiące obwarowań (ginekolog zabrania jeszcze przez 3 miesiace zachodzić w ciążę, cała masa kilogramów do zrzucenia po pierwszej ciazy - wstyd przyznać, ale w ciązy nie przytyłam, za to po niej gdzieś tak 10kg na plusie :zawstydzona/y: - no i jeszcze finanse - żeby móc wziąć pełnopłatny macierzyński najwczesniej mogę rodzić w listopadzie, a to z kolei mi sie nie podoba ponieważ ... maleństwo byoby stratne z dzieciństwem, ponieważ wczesniej by poszło do szkoły ;-)) - no i efekt jest taki, że rodzić chcę na poczatku roku 2012 ;-D Super widzieć, że jest nas więcej! Oby się nam wszystkim udało :-D Aaaa - jeszcze muszę wstrzymać sie z ciążą tak, żeby pierwszy trymestr wypadł tak jak będę miała "wakacje" - ponieważ mam ujemne IgG na cytomegalie i wolałabym się nie zarazić w ciąży..

Misia89 - Hashimoto w ciąży nie jest dramatem - jak tylko masz nieźle dobraną dawke tyroksyny to kilka wizyt w czasie ciązy u endokrynologa w celach kontroli (pewnie trochę Ci podniesie dawkę, bo w ciązy raczej dazymy do tego, żeby TSH było w przedziale 1-2, a w ciaży ma tenedncję do lekkiego wzrostu) i nie ma żadnego problemu :-) No i jeszcze do innego wątku - ja też raczej mówie nie tatuażom, w sumie nie raczej mówię nie, a na pewno..

ewula00 - widzę, że będziemy "starać się" mniej więcej w tym samym okresie - kto wie, może nawet na jakimś podforum miesięcznym się spotkamy ;-)

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny,
dopiero co udalo mi sie usiasc na tylku. Glowa mi peka po dzisiejszym pierwszym dniu w pracy. Nowe informacje o obsludze wszystkiego, systemie itd. Spamietalam moze jedna trzecia. Jutro czeka mnie nastepna tura. Ogolnie jednak pierwszy dzien uplynal fajnie i przyjemnie.
Isana, odkad mieszkam w Niemczech nie pracuje w szkole, choc tu sie bardzo oplaca w niej pracowac. Wprawdzie uznano mi cale wyksztalcenie zrobione w Pl, ale trudno bylo sie gdzies dostac, wiec odpuscilam na rzecz pracy w kancelarii. W Polsce pracowalam na uczelni i w szkolach roznych, w tym i lingwistycznych. Bylam krotko przed rozpeczeciem studiow doktoranckich, jednak moje zycie potoczylo sie inaczej, jak widac:-). Zycze Ci, by sie powiodlo ze znalezieniem pracy jak najszybciej.
Misia, dziwne, ze tak dlugo okres Ci sie spoznia i to jeszcze po tabletkach:dry:

Witam, chciałam dołączyć do tematu. Jestem w ciąży, ale niedługo po urodzeniu rozpoczynam staranka na 2012 rok. Chcę, aby różnica wieku moich dzieci była niewielka.

Dziewczyny dostałam @ ;-) Nie było szans zebym zafasolkowala bo caly czas uzywamy gumek i poki co nie bylo zadnej "wpadki" zwiazanej z nimi;-) To wina odstawienia tabletek tylko dziwne, ze to pierwszy cykl bez nich a juz sie spoznia ciekawe co bedzie pozniej....

A o tatuazu mysle takim http://www.mytattoodesignslive.com/wp-content/uploads/2008/02/tattoo4.thumbnail.jpg tylko chcialabym w to wprowadzic jakies kolory i cos dodac jakiegos motylka male serduszka z inicjalami mojego Misia :-) No ale zobaczymy....

reklama
Cześć dziewczyny, od dawna czytam to forum,ale nie mogłam znaleźć odpowiedniego dla mnie tematu.Bardzo chciałabym mieć dziecko, ale mój ukochany chce jeszcze poczekać.Kończę teraz 2 rok studiów, więc za rok mogłabym zacząć staranki:) Podobnie jak Misia89 chcę poczekać aż skończymy z moim 3 rok studiów, bo 4 i 5 pójdzie na pewno łatwiej:)
Pozdrawiam:)

Do góry