reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie w 2012

Hey kobietki :-) U nas na miescie jest pieeeeeeknie :-) Bylam dzis w urzedzie przedluzyc sobie pozwolenie na pobyt, potem u tesciowej szybka herbatka i teraz robie obiadek, bo Wojtus zaraz bedzie z pracy :tak:

katrina powiem Ci, ze z ta roznica 4 lata bardziej mi sie podoba niz z 2-letnia, chocby dlatego ze wlasnie starsze dziecko samo juz tak o siebie zadba i moze nawet nam jeszcze pomoc :-) Bym chciala tak ;-)
Sowinka Paulinka juz pewnie niedlugo do Was dolaczy :tak: &&&&&&
wika przepiekne pierniczki :tak: My jak juz sobie zmienimy mieszkanie i bede miec duza oddzielna kuchnie to tez takie zrobie :tak::-)
martolinka ja to nie wierze, ze te swieta to juz zaraz :-D Po swietach u nas zajmowanie sie slubem i ani sie obejrzymy jak bobasek juz z nami bedzie :tak::-)

Lece sprawdzic jak tam moje zeberka w coli ;-)

reklama
Dobry wieczorek :-)

Dziś byliśmy na wizycie i wszystko jest w porządku, KTG też ok, malutka waży ok. 3200g i jak w okresie dwóch tygodni nie urodzę, to już mam skierowanie do szpitala na 24 grudnia:szok: oczywiście lekarz zasugerował współżycie, żeby przyspieszyć poród, więc na takie przyzwolenie Wacek zareagował bardzo, ale to bardzo radośnie:-) tak, więc chyba będziemy działać:-p

Trzymajcie się kochane:-) jakby co będę dawać znać:-)

Witajcie,
kupiłam dziś jakieś cudo do dywanów0 vanish powder coś tam.. do prania na sucho. Za jakieś 15 minut mam tylko odkurzyć dywan i ma być jak nowy.. zobaczymy
wink2.gif

muszę jeszcze drzwi pomyć dokładnie.
Pieknie u nas sypie śnieg
wink2.gif
wczoraj wybrałam się z Antkiem na jabłuszka i zjeżdzaliśmy z łysej góry
yes2.gif

Lazurek jak samopoczucie?
Sowinka mam nadzieję , że w Wigilię to już w 4 będziecie w domu:tak:

hej hej zasypało Was?

hej ja tez sie wzielam za porzadki i dzis prawie ogarnelam wszystko została mi tylko lazienka salon i korytarz a przy tak duzym domu to naprawde wyczyn bo mieszkamy w pietrowym domu i pomagałam tez tesciowej bo ona chora

Czesc kobietki :-) My sobie robimy pauze przed swietami i jedziemy w piatek na weekend do Wojtka cioci, ktora mieszka 90km od nas. Pozwiedzam nowe okolice :tak:

Sowinka dzialajcie, dzialajcie, trzymym kciuki, zeby Paulinka juz byla z Wami :tak:

martolinka u mnie wszystko dobrze, bylam u lekarza niedawno znow na chwilke po jeszcze jedno zwolnienie i powiedzial, ze mam dobre wyniki :-) Bardzo sie ucieszylam, to teraz najwazniejsze. Tesciowa mi dzis powiedziala, ze tez juz ma jakies ubranka dla wnusi/wnusia, ale ze pokaze mi dopiero po 6mc :-) Jesli chodzi o snieg to nas nie zasypalo, chociaz pada, ale tylko nocami, a w dzien sie roztapia :dry:

kwiatuszek to rzeczywiscie mialas sporo do ogarniecia. My mamy niewiele metrow jak narazie, ale juz bylismy dopytywac sie o wieksze mieszkania i jutro trzeba zadzwonic w jedno miejsce i umowic sie na obejrzenie :tak:
Mam nadzieje, ze przeprowadzimy sie w miare szybko po Nowym Roku :-)

Ide konczyc obiadek, bo Wojtek zaraz wraca z pracy. Milego popoludnia ;-)

Ostatnia edycja:
hej :)

ja zalatana przed Świetami i czasu brak... okna pomyte, firany poprane.. to najważniejsze! Pierniczki zrobione, schowane, pierogi ulepione! Jeszcze kilka rzeczy zostało, ale to pikuś :) korci mnie żeby ubrać choinkę :) Igor miałby radoche!

Martolinka
, jak dywan?? U mamy ten Vanish nie działa... Co jakiś czas zamawia kobietkę, która przyjeżdza z profesjonalnym sprzętem i czyści dywan :)

Sowinka
, działajcie, działajcie!! && za rozpakowanie przed Wigilią!

Kwiatuszek, u mnie też dom piętrowy i też roboty od cholery!

Lazurek, fajnie, że wyniki ok :) a Świeta jak spędzacie??

Nasze tylko 2 pokoje kuchnia łazienki wspolne,korytarze wspolne ale tesciowa ledwo chodzi to sie zlitowalam bo jej córeczka madra woli tv ogladac albo udawac ze sie uczy trzeba miec tupet

Dzien dobry kobietki :-) Pisze z lozkowa, za oknem bialutko, ale tez slisko. Snila mi sie dzis po raz kolejny coreczka. Miala sliczna rozowiutka bluzeczke, rajstopki i jasne blond wlosy :tak: Juz nie moge sie doczekac kolejnej wizyty kiedy sie dowiem kto tam sobie mieszka :-)

wika ja w efekcie zrezygnowalam ze swiat w Polsce, nie chce ryzykowac i tluc sie autobusem kilkanascie godzin, zostaje z Wojtkiem i jego rodzina tutaj w Lüneburgu :tak: Moja mama pewnie przyjedzie do nas jak beda ferie zimowe w szkole.

Sowinka jak tam u Was? ;-)

kwiatuszek tak to bywa wlasnie niekiedy jak w przypadku Twojej szwagierki, ze inni sie umywaja od wszelkich prac i mysla, ze ktos za nich wszystko zrobi, ach, no comment...

Ja dzis obiadek zrobie, na jutro tez bedzie, w weekend u Cioci, wiec nie musze nic gotowac :-)

reklama
Hej kochane! Przepraszam, nie nadrobie was.. Za duzo napisalyscie a juz pozno.. Titalnie ostatnio nie miałam czasu wejsc na internet bo Olcia mi troche daje popalic he he ;) chyba jej ząbki idą.. Ma coś tam słabe te mięśnie z tendencją do przepuklinki, ale mamy sie nie martwic i obserwowac, no i za pół roku kontrola.
Olivci nóżek nie zbadał bo było na skierowaniu "ortopedia dziecieca", a mi w rejestracji powiedzieli ze to jest to samo i ja zarejestrowali ;/ glupki normalnie.. i zas czekam w kolejce na nastepny termin, który jest po nowym roku dopiero ;/

Kochane, strasznie mnie boli łydka, lewa.. Obie łydki mnie bola, ale lewa bardziej. Co to moze byc? Jem magnez z potasem, ale nie pomaga.. Chwilami nawet kustykam, tak rwie.. W poniedzialek wybieram sie do gina, na kontrole, moze zapytam. No i moje nerki sie odezwaly, a jak sie karmi to ani nic brac nie mozna..

Pozdrawiam i zdrowka :)

Do góry