reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

Hey kobietki :-) U nas na miescie jest pieeeeeeknie :-) Bylam dzis w urzedzie przedluzyc sobie pozwolenie na pobyt, potem u tesciowej szybka herbatka i teraz robie obiadek, bo Wojtus zaraz bedzie z pracy :tak:

katrina powiem Ci, ze z ta roznica 4 lata bardziej mi sie podoba niz z 2-letnia, chocby dlatego ze wlasnie starsze dziecko samo juz tak o siebie zadba i moze nawet nam jeszcze pomoc :-) Bym chciala tak ;-)
Sowinka Paulinka juz pewnie niedlugo do Was dolaczy :tak: &&&&&&
wika przepiekne pierniczki :tak: My jak juz sobie zmienimy mieszkanie i bede miec duza oddzielna kuchnie to tez takie zrobie :tak::-)
martolinka ja to nie wierze, ze te swieta to juz zaraz :-D Po swietach u nas zajmowanie sie slubem i ani sie obejrzymy jak bobasek juz z nami bedzie :tak::-)

Lece sprawdzic jak tam moje zeberka w coli ;-)

reklama
Dobry wieczorek :-)

Dziś byliśmy na wizycie i wszystko jest w porządku, KTG też ok, malutka waży ok. 3200g i jak w okresie dwóch tygodni nie urodzę, to już mam skierowanie do szpitala na 24 grudnia:szok: oczywiście lekarz zasugerował współżycie, żeby przyspieszyć poród, więc na takie przyzwolenie Wacek zareagował bardzo, ale to bardzo radośnie:-) tak, więc chyba będziemy działać:-p

Trzymajcie się kochane:-) jakby co będę dawać znać:-)

Witajcie,
kupiłam dziś jakieś cudo do dywanów0 vanish powder coś tam.. do prania na sucho. Za jakieś 15 minut mam tylko odkurzyć dywan i ma być jak nowy.. zobaczymy
wink2.gif

muszę jeszcze drzwi pomyć dokładnie.
Pieknie u nas sypie śnieg
wink2.gif
wczoraj wybrałam się z Antkiem na jabłuszka i zjeżdzaliśmy z łysej góry
yes2.gif

Lazurek jak samopoczucie?
Sowinka mam nadzieję , że w Wigilię to już w 4 będziecie w domu:tak:

hej hej zasypało Was?

hej ja tez sie wzielam za porzadki i dzis prawie ogarnelam wszystko została mi tylko lazienka salon i korytarz a przy tak duzym domu to naprawde wyczyn bo mieszkamy w pietrowym domu i pomagałam tez tesciowej bo ona chora

Czesc kobietki :-) My sobie robimy pauze przed swietami i jedziemy w piatek na weekend do Wojtka cioci, ktora mieszka 90km od nas. Pozwiedzam nowe okolice :tak:

Sowinka dzialajcie, dzialajcie, trzymym kciuki, zeby Paulinka juz byla z Wami :tak:

martolinka u mnie wszystko dobrze, bylam u lekarza niedawno znow na chwilke po jeszcze jedno zwolnienie i powiedzial, ze mam dobre wyniki :-) Bardzo sie ucieszylam, to teraz najwazniejsze. Tesciowa mi dzis powiedziala, ze tez juz ma jakies ubranka dla wnusi/wnusia, ale ze pokaze mi dopiero po 6mc :-) Jesli chodzi o snieg to nas nie zasypalo, chociaz pada, ale tylko nocami, a w dzien sie roztapia :dry:

kwiatuszek to rzeczywiscie mialas sporo do ogarniecia. My mamy niewiele metrow jak narazie, ale juz bylismy dopytywac sie o wieksze mieszkania i jutro trzeba zadzwonic w jedno miejsce i umowic sie na obejrzenie :tak:
Mam nadzieje, ze przeprowadzimy sie w miare szybko po Nowym Roku :-)

Ide konczyc obiadek, bo Wojtek zaraz wraca z pracy. Milego popoludnia ;-)

Ostatnia edycja:
hej :)

ja zalatana przed Świetami i czasu brak... okna pomyte, firany poprane.. to najważniejsze! Pierniczki zrobione, schowane, pierogi ulepione! Jeszcze kilka rzeczy zostało, ale to pikuś :) korci mnie żeby ubrać choinkę :) Igor miałby radoche!

Martolinka
, jak dywan?? U mamy ten Vanish nie działa... Co jakiś czas zamawia kobietkę, która przyjeżdza z profesjonalnym sprzętem i czyści dywan :)

Sowinka
, działajcie, działajcie!! && za rozpakowanie przed Wigilią!

Kwiatuszek, u mnie też dom piętrowy i też roboty od cholery!

Lazurek, fajnie, że wyniki ok :) a Świeta jak spędzacie??

Nasze tylko 2 pokoje kuchnia łazienki wspolne,korytarze wspolne ale tesciowa ledwo chodzi to sie zlitowalam bo jej córeczka madra woli tv ogladac albo udawac ze sie uczy trzeba miec tupet

Dzien dobry kobietki :-) Pisze z lozkowa, za oknem bialutko, ale tez slisko. Snila mi sie dzis po raz kolejny coreczka. Miala sliczna rozowiutka bluzeczke, rajstopki i jasne blond wlosy :tak: Juz nie moge sie doczekac kolejnej wizyty kiedy sie dowiem kto tam sobie mieszka :-)

wika ja w efekcie zrezygnowalam ze swiat w Polsce, nie chce ryzykowac i tluc sie autobusem kilkanascie godzin, zostaje z Wojtkiem i jego rodzina tutaj w Lüneburgu :tak: Moja mama pewnie przyjedzie do nas jak beda ferie zimowe w szkole.

Sowinka jak tam u Was? ;-)

kwiatuszek tak to bywa wlasnie niekiedy jak w przypadku Twojej szwagierki, ze inni sie umywaja od wszelkich prac i mysla, ze ktos za nich wszystko zrobi, ach, no comment...

Ja dzis obiadek zrobie, na jutro tez bedzie, w weekend u Cioci, wiec nie musze nic gotowac :-)

reklama
Hej kochane! Przepraszam, nie nadrobie was.. Za duzo napisalyscie a juz pozno.. Titalnie ostatnio nie miałam czasu wejsc na internet bo Olcia mi troche daje popalic he he ;) chyba jej ząbki idą.. Ma coś tam słabe te mięśnie z tendencją do przepuklinki, ale mamy sie nie martwic i obserwowac, no i za pół roku kontrola.
Olivci nóżek nie zbadał bo było na skierowaniu "ortopedia dziecieca", a mi w rejestracji powiedzieli ze to jest to samo i ja zarejestrowali ;/ glupki normalnie.. i zas czekam w kolejce na nastepny termin, który jest po nowym roku dopiero ;/

Kochane, strasznie mnie boli łydka, lewa.. Obie łydki mnie bola, ale lewa bardziej. Co to moze byc? Jem magnez z potasem, ale nie pomaga.. Chwilami nawet kustykam, tak rwie.. W poniedzialek wybieram sie do gina, na kontrole, moze zapytam. No i moje nerki sie odezwaly, a jak sie karmi to ani nic brac nie mozna..

Pozdrawiam i zdrowka :)

Do góry