reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

Hej dziewczyny:)

Lazurek
- ciesze sie, że juz z tobą i z maleństwem lepiej:) Sprawdzałaś płeć w kalendarzu chińskim? Mnie sie sprawdziło. Pamiętam mój poczatek ciązy jak o 20 już spałam, bo było mi niedobrze, albo jak nie umiałam patrzec na wędliny, jadałam tylko serek topiony i zółty ser:-D

martolinka -dobrze, że ząbki już wyszły. Moja Madzia marudziła tylko w nocy. Wsumie 3 noce miałam nieprzespane bo budziala sie co pół godziny,15 minut. Mój M miał akurat nocki więc mu się upiekło:-)

Sowinka - z doświadczenia wiem ze w tym szpitalu są naprawde dobrzy lekarze:) Zdrówka dla Babci.

Wika pytałaś o Madzię. Nie mam na co narzekać jak narazie (odpukać) :-D Nie marudzi przy jedzeniu, je wszystko co jej damy. W niedziele sie usmiałam, jadła sobie swój obiadek razem z nami. Jak tylko pochyliałam sie nad swoim talerzem to ona na cały głos "DA" - czyt. mama daj mi jeść. Odkąd skonczyła 4 miesiące przesypia całe noce. Jest wesołym i pogodnym dzieckiem. Czasem mamy tylko problem z drzemkami w ciągu dnia. Bo jak spi 2 razu to ok, a jak 1 raz to wieczorkiem troszke pomarudzi:) Nachwaliłam się oby jej sie nie odmieniło.

Madzia oczywiście to córusia tatusia - i woła ciągle tata i tata, do mamy jej nie spieszno:-(
Poniżej przedstawiam moją Madzię:)
Bunny - co z Dominikiem?

Jak wasze plany na pozostałą część tygodnia? Mamy pracujące macie piątek wolny? Szykuje się wam długi weekend?
Ja jeszcze nie wiem wszystko zależy od tego czy sie kontrola z US pojawi.

Miłego dnia :-):-)

Załączniki

• 28d1b6a3db.jpg
    28d1b6a3db.jpg
    21,2 KB · Wyświetleń: 40
  • 28d1b6a3db.jpeg
    28d1b6a3db.jpeg
    44,7 KB · Wyświetleń: 41
reklama
mmona pewnie, ze sprawdzalam plec i wychodzi, ze dziewczynka :-) Gdyby tak bylo, tez by byla coreczka tatusia :-D Ja szczerze nie mam zadnego przeczucia co do plci, ale mam za to juz brzuszek wieeeeekszy i piersi tez sie juz powiekszyly :tak: Co do brzuszka to chyba bede miala ogromny skoro juz widac, ze mnie troche wywalilo :szok: U mnie jeszcze miesiac taki przelomowy i mam nadzieje, ze potem bede sie lepiej czula :tak: Coreczke masz sliczniutka i super, ze juz Ci tak ladnie spi w nocy :-)

Wlasnie, gdzie jest Bunny ???? :confused:

Ostatnia edycja:
Witajcie,
lazurku wypiłam sobie żubrówkę z sokiem jabłkowym;-)mmm pychota , ale nie będę Cię szczuć!!!
Calogera zdrówka więc dla WAszej dwójki!! Antek też coś pokasłuje więc od jutr do poniedziałku będzie w domu
Kwiatuszek nieustannie trzymam kciuki za 2 kreski dla Was...;-)
MMona , ale super mała sobie stoi :) szok :tak:

U mnie nic nowego. M w piątek do pracy więc jako takiego długiego weekendu nie będzie;-)

Czesc kobietki :) Cos cichutko sie zrobilo. Ja juz po sniadanku, leze w lozeczku i staram sie zebrac, zeby pojsc pod prysznic :) Dzis od 15:00 Wojtek ma juz weekend az do poniedzialkowego popoludnia i ciesze sie , ze ten weekend bedziemy mogli spedzic razem, a nie jak poprzedni... Teraz juz dobrze sie czuje, chociaz rano czasem mnie zbiera na wymioty, ale jak narazie cisza :) Piszcie jak u Was dlugi weekend sie zapowiada :)

Lazurko, bardzo się cieszę, że u Ciebie ok. Oby tak dalej.
Martolinka, nam własnie wychodzi ząb - dolna prawa dwójka najprawdopodobniej. Już widać jej koronę:) Mały strasznie niespokojny przez to.

Ech, a mi sie wirus przyplatal i chyba mam zapalenie krtani, bo zaniemowilam. Nie musze chyba piisac, ze chlopaki zadowolone, bo nikt im nie truje, ze maja sprzatac itp

hej :)

Sowinka, dobrze, ze babcia ma dobry humor:tak: już pewnie po zabiegu?? W. na długo zjechał do domu??

Martolinka,
gratki dla Ali:tak: Skończyłaś karmić z dnia na dzień, czy wcześniej ograniczałaś karmienia?? jak przygotowania do maratonu??

Mmona, Madzia jest śliczna

Calogera
, dobrze, ze pojechałaś to sprawdzić :) Zdrówka dla Michałka :) Jak Mały reaguje na brzuszek??
Poprosimy o zdjęcie brzuszka!!!!

Qcz, wyszedł już ząbek Kubusiowi??
Trina, zdrówka dla CIebie i oby reszty rodziny nie dopadło....

Bunny
, jak z Dominikiem??? Pytałaś lekarki o ten ząbek>???

u mnie dzisaij dzień lenia.... nie poszlam z dziećmi na spacer, nie posprzątałam, obiad z wczoraj:-p:-p:zawstydzona/y::zawstydzona/y: nic mi się nie chce......

od 21.12 idę na wychowawczy i muszę podjechać do US po zaświadczenie o dochodach, zeby sprawdzić czy łapiemy się na zasiłek....

reklama
Witajcie dziewczyny
biggrin.gif

Przepraszam że ostatnio mało jestem z wami ale przestawiłam się na zupełnie inny tryb życia i mało czasu na komputer teraz mam lecz myślę o was cały czas i staram się podczytywać i napisać od czasu do czasu
yes2.gif

Ogólnie wszystko jest super.Zmieniłam wygląd pokoju gościnnego na zupełnie inny niż pisałam wam wcześniej.
Jeśli chodzi o staranka to zdecydowaliśmy z mężem że nie będziemy ustalać jakieś tam daty rozpoczęcia bo tak na prawdę zawsze coś na drodze może stać więc ustaliliśmy że jak będzie to będzie a jak nie to trudno.Jak nie teraz to za rok,dwa czy trzy...Jestem spokojna,zajmuję się teraz Alankiem.Potrzebuje on mnóstwo uwagi bo w szkole nauki co raz to więcej.
Jesień za oknem już na całego,mało wychodzimy z domu bo zimno na dworze ale spędzamy czas ze znajomymi u nas i na wyjazdach u innych.
A ostatniego listopada bawimy się halloweenowo-andrzejkowej imprezie u znajomych
biggrin.gif
Stroje są więc teraz czekamy:)

Pozdrawiam was wszystkie.
Będę zaglądała w miarę możliwości.Buziaki

Do góry