reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

To fajnego masz lekarza,odpoczywaj teraz ile sie da
Wiecie co jakby cycki miały by byc u mnie objawem ciazy to w tym cyklu spodziewalabym sie chyba trojaczków tak mi urosły ale niestety zasze rosna mi przed @:)

reklama
Hej kobietki!

Mam problem..

Chce powoli kończyć kamić cycem, ale..no właśnie.. Olusia nie chce opuścić cycusia :) Już mam 3 rodzaje butelek, i 2 rodzaje mleka (NAN i HIPP).

Prosze, doradźcie mi, jakie są sposoby na to by Olusia nauczyła sie jeść z butelki..

Jak była całkiem mała, i byłyśmy w szpitalu, to jadła.. A teraz uparciuszek nie chce.. Już nie wiem co robić.. Musze iść od stycznia do pracy, bo u męża w pracy sie straszliwe dziadostwo porobiło, a malutka nie chce przejsc na butelke.. chcialam na poczatek chociaz raz dziennie próbowac, ale ona ani łyka zrobic nie chce.

Dodam że mała ma prawie 4 miesiace.

Może jakieś inne mleko? Jakieś kaszki? Kleiki? Cokolwiek.. Tak żeby sie chociaz nauczyła częściowo.. No pomóżcie! :) Może dodam, że nie chce całkiem skonczyc karmić piersia, ale przyzwyczaic ją do tego ze np na dniu pare razy dostanie mieszanke lub cos innego...

Ostatnia edycja:
Czesc wszystkim :-) U mnie troche pada, a mam ochote pojsc na miasto cos sobie kupic ladnego :tak: W sobote i tak ide razem z W. na zakupy, ale wiecie jak to jest faceta ciagac po sklepach, bedzie sie denerwowac jak bede za dlugo ogladac, a ja sie bede tylko wkurzac, wiec wole sama dzis kupic sobie wiekszosc rzeczy :tak:

kwiatuszek powiem Ci, ze mnie tez tak urosly, ze ide sobie wieksze biustonosze kupic, bo te co mam sa zdecydowanie za male :laugh2: Co to bedzie jak jeszcze bardziej urosna... ;-)

Iza w Twojej sprawie odstawienia malej od cyca to nie pomoge Ci. Miejmy nadzieje, ze bardziej doswiadczone mamy napisza jak sobie z tym mozna poradzic, bo szczerze tez jestem zainteresowana tym tematem :tak:

Witajcie,
jest szansa , że Antek w piątek pójdzie do przedszkola . cieszę się , bo już w domu wariuje , ale trochę kaszel jeszcze ma więc dziś i jutro jeszcze zostanie:tak:
Lazurek co Ty kobieto będziesz robić?:-pwiem , wiem. Wyprawka dla malucha itp:tak:
Syneczki z czasem się ogarniesz i będzie o niebo lepiej!! na pewno;-)
Iza z mojego doświadczenia powiem Ci , że z mojego doswiadczenia każde dziecko jest inne. Antek za nic nie chciał butelki i zaraz po skończeniu karmienia przeszedł na kubek. Ala po kilku próbach załapałabutelkę TT.Myślę , że to kwestia dziecka. Próbuj różne butelki- może się uda

martolinka dla dziecka zaczne kupowac dopiero po Nowym Roku, moze juz bedziemy znali plec :-) A teraz to my sobie musimy kupic pare rzeczy, ja potrzebuje jakies dresiki, cieplejsze sweterki, kurtke, W. potrzebuje buty, spodnie itd... Wiec jest co kupowac :tak:

Powiem Wam kobietki, ze zastanawia mnie jeden fakt. Mam umowe do 21.12. Zaczelam prace w lipcu i dostalam umowe na pol roku od razu. Dalam zwolnienie do 1 maja i nie mam pojecia czy oni mi przedluza ta umowe czy nie. Jedni mi mowia, ze tak, ze musza, a inni ze niby nie. Ja juz sama nie wiem...

Iza a jakie masz butelki? Tommee Tippee sa super i dzieci je lubią. Kuba nie miał z nimi problemu, Martolinka też małą swoją przestawiła na te butle. Może póki chcesz ją tylko przyzwyczaić do smoczka, odciągaj pokarm (chyba że teraz tak robisz?), więc najpierw przyzwyczai się do butli, a potem zamienisz mleko. Wydaje mi się, ze kleiki chyba nic nie zmienią?

od kilku dni nie jem słodyczy i od wczoraj ćwiczę treningi Ewy Chodakowskiej... dzisaij dałam radę ćwiczyć 20 min i PADAM!!!!! Zero kondycji u mnie, zero!!!! Ale sie zawzięłam i będę ćwiczyć codziennie:tak:

Wika super, że się zmobilizowałaś do ćwiczeń:tak: ja co prawda dużo nie przytyłam, ale po porodzie na pewno zostanie mi brzuszek, więc też będę musiała się zmobilizować na wiosnę:eek:

W czasie gdy mała śpi mam tyle rzeczy do ogarnięcia że nie wiem za co się zabrać w pierwszej kolejności a że młoda dama postanowiła ostatnimi czasy drastycznie skrócić długość swych drzemek, biegam wówczas jak kot z pełnym pęcherzem.

Z trójką ubaw po pachy, pełno miłości a momentami i złości. Chłopcy postanowili pokazać siostrze jak się walczy :eek: nie musze wspominac że skończyło się to wielkim rykiem, guzami i krzykami? Mają momentami dziwne pomysły choć w ich mniemaniu to dla dobra i edukacji siostry :-p Dnie mijają nie wiem kiedy nawet, a o 22 jestem totalnie wykończona choć jeszcze niedawno byłam 100% nocnym markiem.
Syneczki super, że dajesz sobie radę i jakoś to ogarniasz:tak: a milości na pewno jest masa:-D
Sowinka super, ze weekend sie udal :tak: My dopiero po Nowym Roku bedziemy kupowac rzeczy dla bobaska, bo u nas jest tez tak, ze szukamy wiekszego mieszkania i mam nadzieje, ze znajdziemy w miare szybko :tak: Meble do pokoju dzieciecego juz tesciowa oznajmila, ze nam kupi :-)
Lazurku no dla nas po Nowym Roku to troszkeczkę za późno:-p:-p:-p fajnie, że teściowa kupi meble, ale mam nadzieję, że takie jak Wy będziecie chcieli, a nie takie jak ona:-p

Prosze, doradźcie mi, jakie są sposoby na to by Olusia nauczyła sie jeść z butelki..

Iza nie wiem co Ci poradzić, bo Barta od początku karmiłam butlą, ale może musisz próbować nie tyle różne butelki, co smoczki -> może w końcu, któryś się Olusi spodoba:tak:

Wrocilam z miasta. Wylowilam z roznych okazji tylko dluga kurtke, w sam raz na zimowe mrozne dni :tak: Akurat byla przecena z 90 na 60 euro w New Yorker :-) Potem poszlam sobie na milkshake'a i do domku. Jestem zmeczona. Ide zaraz pod prysznic i do lozeczka :tak:

Sowinka w sklepie gdzie ostatnio kupowalismy lozko pani powiedziala, ze beda mieli w styczniu meble do pokoju dzieciecego. Maja byc biale, takie jak chcemy, ale jeszcze na pewno bede je ogladac zanim tesciowa zaplaci :-D

Kobietki, ja spadam juz. Zycze kolorowych snow i do juterka ;-)

witam laski gdybym wczoraj nie miala brudzenia to naprawde pomyslalabym ze jestem w ciazy
popcorn o 21 i mandarynki ,czekolada pozniej lizak duzy masakra jakas i te cycki a dzis na obiad sledzika robie w smietanie

reklama
Iza a jakie masz butelki? Tommee Tippee sa super i dzieci je lubią. Kuba nie miał z nimi problemu, Martolinka też małą swoją przestawiła na te butle. Może póki chcesz ją tylko przyzwyczaić do smoczka, odciągaj pokarm (chyba że teraz tak robisz?), więc najpierw przyzwyczai się do butli, a potem zamienisz mleko. Wydaje mi się, ze kleiki chyba nic nie zmienią?

Mam Tommy Tippe, Avent i najzwyklejszą z miękkim smoczkiem.. I co? Wode pije z Aventu. Mleko (moje) piła z Tommy Tippe. Ale żadnej mieszanki się nie chyci! Spryciara.. :) I nie wiem.. A grysika nie moge ugotowac?? Za mała jeszcze, no nie? Mleko ze sklepu krowie nie jest zbyt odpowiednie.. Nie wiem co jej dać zeby jej smakowało.. Nan i Hipp nie chce..

Do góry