reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie w 2012

City of Edinburgh-20120924-00230.jpg Moje małpiątko kończy dziś 4 miesiące. STrasznie szybko czas leci :(

reklama
Cześć

Lazurowe
niestety kanapy się nie sprzedały :( Zastanawiam się tylko po co Ci ludzi nam dupę zawracali tymi mailami skoro i tak bita nie dali ale spoko już zaakceptowałam tą wiadomość.Wystawiliśmy ponownie ale na kup teraz i obniżyliśmy cenę.Jak już teraz się nie sprzedadzą to oddamy te meble do sklepu z używanymi meblami i trudno tyle ile za nie dostaniemy to dostaniemy i tak jesteśmy stratni mocno więc parę funtów w tą czy w tą to żadna różnica.

Qcz mały śliczny :tak:

Qcz slicznego masz synka :tak:
agnieszka mam nadzieje, ze sprzedadza sie, ja osobiscie zawsze z "Kup Teraz" kupuje, wiec badz dobrej mysli :tak:

Oto moj rower :-)

20120926.jpg

Gdzie reszta Mamusiek?????

Czesc baby
Nie odzywam sie bo czasu brak. Tydzien temu sie przeprowadzilismy a nadal nie wszystko rozpakowane. Tzn kartonow juz nie ma, ale jakos za malo szaf sie zrobilo i nie mam gdzie chowac. Przydaloby sie powyrzucac to i owo, ale z mloda ciezko przeglady robic, bo potrafi sie soba moze z 10 min zajac. Co innego z tata. Ten wystarczy ze na kolana wezmie i dziecie moze siedziec i godz obserwujac otoczenie.
Macius baaardzo przezyl wywrocenie zycia do gory nogami. Jest placzliwy i dokucza Lilce. Rozumiem go, ale kiedy po raz 50 w ciagu 10 min mowie mu, zeby jej czegos nie robil, to mnie cholera strzela.
W ostatniej chwili zrezygnowalismy z przedszkola miejskiego na rzecz prywatnego i oszczedzamy kase. Placimy prawie 3 x wiecej, ale przedszkole specjalizuje sie w terapii logopedycznej, ma tez program dla dzieci cwiczacy motoryke mala (Maciek nie umie rysowac, pozostaje nadal na etapie mazow i bazgrol). Chcialabym, zeby mlody poszedl do szkoly mowiac wyraznie i bedac gotowym do nauki pisania. Teraz czarno to widze.
Jak sie nie bede odzywac, to sorki, ale probuje chalupe do stanu uzywalnosci na raty doprowadzic

W nocy dopadł mnie ból zęba :no:
Nie miałam nic pod ręką prócz pyralginy więc w akcie desperacji połknęłam. Co dziwne ból zmniejszył się dopiero po 2 godzinach. Teraz ponownie zaatakował tym razem mam przy sobie paracetamol. Aż strach kiedy zadziała a już teraz ledwo powstrzymuje się przed rykiem. Mała szaleje w brzuchu zapewne jest pobudzona przez moje fatalne samopoczucie. Od kiedy boli bardzo mocno Marcelka ze wzmożoną siłą wierzga nogami.
Jutro na 13:30 mam umówioną wizytę u stomatologa. Boję się jeszcze większego bólu tuż przed znieczuleniem tym bardziej że ząb wydaje się być zdrowy a pieruńsko boli więc pewni będzie mi go katowała z kazdej strony by dojść dlaczego tak się dzieje a ja nawet językiem nie mogę go teraz dotknąć bez łzy w oku. Kurde też sobie wybrał moment.
I tu moje pytanie ile dawek dziennych paracetamolu jest bezpiecznych w ciąży?

Rety dziewczyny... Ala skończyła 5 mscy i poszła w ślady swojego brata z tego okresu- 3 drzemki po 45 minut. Nic nie mogę odpocząć , zrobić , bo czasu nie ma. Panna wymagająca jest i byle leżenie na podłodze jej nie satysfakcjonuje.
W nagrode wybieram sie do decathlonu po buty i strój do biegania. Wciągneło mnie na maksa
wink2.gif

hej :)

Martolinka, sama biegasz???

Agnieszka, buuuu szkoda że się nie udało sprzedac kanapy za pierwszym razem....

Lazurek, fajowy rower :) M. kupił jeden w te wakacje, dokupil siedzisko dla Igora i jeździli na wycieczki. W przyszłym roku na wiosnę kupujemy jeszcze jeden rower i siedzisko i będziemy już w czwórkę jeździć na wycieczki:tak:

Qcz, Kubuś jest pprzesłodki :) I te złożone rączki:-):-)

Syneczki, jak wizyta u stomatologa??

Bunny co się dzieje????? Dawno CIę nie było:-:)-(

Trina fajnie, że wpadłas :) Maciuś wróci do równowagi, potzreba troszkę czasu:tak: Tobie życzę cierpliwości :)

zapisałam sie dzisiaj na masaże, bo ta noga mnie cały czas boli, czuję drętwienie, kuśtykam.... idę w poniedziałek, najpierw obejrzy mnie lekarz i zdecyduje jakie masaze czy zabiegi mi zlecic:tak:

witajcie piąteczkowo,

Podczytuję Was, ale nie mam kiedy pisać. Kubuś w dzień śpi po 10-15 minut i koniec. Zdążę nieco poczytać i pobudka. A domaga się teraz spędzania z nim dużo czasu i skupienia na nim uwagi - w końcu jest teraz najważniejszy!!

Qcz - nasz Kubula za tydzień skończy 4 m-ce. W czwartek pójdę go zważyć i zmierzyć - zobaczymy ile znowu urósł.

Czesc sobotnio. M w rozjazdach i zostalam sama. Dam rade, dam rade, dam rade.... Jak widze syf w chalupie to chce mi sie wyc. Chcialabym miec tak dwa dni, zeby mi nikt nie przeszkadzal, to bym doprowadzila dom do stanu uzywalnosci. A tak to na syf ogolny naklada sie syf codzienny i kopytka mi opadaja. Przy dzieciakach nic wiekszego zrobic nie moge... Deprecha mnie lapie...
a propos sprzatania. Wlascicielka mieszkania w Gda przy jego zdawaniu stwierdzila, ze je zapuscilismy (!) i ona musi ekipe sprzatajaca wynajac i nas tym obciazy. Ponadto dzieciaki zniszczyly mieszkanie. Mamy poniesc koszt remontu ¥£$%#^* normalnie szczeke z podlogi zbieralam, jak to uslyszalam od M. Chamstwo ludzkie i chciwosc nie zna granic. Pisalam Wam w jakim stanie bylo jak sie wprowadzilismy. Nie wiem na czym stanelo, bo M spraweilotuje, to nie na moje nerwy. Chalupe na blysk wyszorowalismy, jak sie wyprowadzalismy. Dzieciaki - jedno niemobilne, drugie nieniszczace. Ludzie maja problemy finansowe, bo buduja nowa siedzibe firmy, to probuja ugrac ile sie da. W kazdym razie nie polecam robic z tym panstwem interesow, bo to hieny chciwe na kase i nic wiecej. A dla informacji trojmiejskich mam, to wlasciciele hurtowni z art. Dzieciecymi we Wrzeszczu.

calogera - a za Toba polowinki :)

reklama
Trina, masakra, ale zdarza się. Kiedyś przez moment wynajmowaliśmy z rodzicami mieszkanie między przeprowadzkami. Mieszkaliśmy tam 6 miesięcy max. Tak samo właściciel powiedział, że kaucji nie odda, bo grzyb pojawił się w łazience w czasie naszego pobytu (g prawda, bo grzyb tam był jeszcze przed nami. Pomijam, że nie musi to być kwestią złego użytkowania, tylko wentylacji mieszkania). Ale w UK tak samo. Za każdym razem jak wyprowadzam się z mieszkania, sprzątam je super dokładnie. Każdy zakamarek wymyty itd. Przenosząc się z Leeds do Edynburga razem sprzątaliśmy kilka dni z M, a i tak zabrali nam kasę na ekipę sprzątającą. Ale remont?

Do góry