reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie w 2012

reklama
Wika u nas parę osób oburzonych "jak to alkoholu nie bedzie?" , ale szczerze mam to w nosie. Na wódeczkę zapraszam przy okazji innych uroczystości;-)
Bunny właśnie masz telefon do kogoś?

Witajcie!

Ja dziś biorę się za mycie okien
yes2.gif
Mąż wypielił cały ogród więc pewnie w weekend będziemy mieli gości,pogoda piękna więc będziemy grillować:)...a i może na zamek pojedziemy:)

Miłego...

Doczołgałam się do urządzenia komputerowego by szybkim rzutem oka sprawdzić najnowsze informacje.

Aguś widziałam Twoje poczynania za kierownicą na fb :-D
Bunny któryś z ginekologów już był prorokiem nie wiem czy to czasem nie sowinkowy? szczerz się :-p

Boże jak mnie uda i podbrzusze rozpierają, chodzę jak babcinka wlokąc nogami. Najpierw myślałam że to ból jak przed miesiączką ale teraz ma taką intensywność że uniemożliwia mi swobodne przemieszczanie.

Wika jeśli powolisz to wezmę od Ciebie numer tel.??? Mam numer do Lelek i Syneczki ale one to od święta są na BB.

Trina co tam u Was?

Martolinka u nas też nie ma szans na imprezę bez alko. U nas w tej chwili pewni ze będą 6 dorosłych (ze mną i P) i 6 dzieci ( w tym moje skarby).

Syneczki Ty mi tu nie kracz wróżko bo ja mam plan by dzidzia była z pierwszego września pewnie nie wypali ale nadzieja jest

Ostatnie ciuszki dla dzidzi wyprane. Jutro wypiorę pościel, leżaczek i pokrowiec na nosidlo i prawie koniec.
Lecę robić cukinie.

Syneczki :-D:-D i co można się pośmiać co?:-DMuszę zapisać się na kurs prawa jazdy ale jakoś odwagi mi brak.Mąż powiedział że zapisze mnie i opłaci za moimi plecami a wtedy nie będę miała już odwrotu :-D

Dziewczyny a Ja z innej beczki...coś na polepszenie humoru
laugh.gif

Poważna Dyskusja [Napisy PL] - YouTube
...i koniecznie oglądając czytajcie tekst
yes2.gif
ubaw po pachy
laugh.gif

hej :)

Bunny spoko :) Bierz :tak: jeszcze nie skończyłaś tych słoikow?? jestem pod mega wrażeniem:tak::tak:ze mnie to jednak leń patentowany jest:eek::crazy::crazy:

Martolinka, u mnie to nawet M. byłby oburzony:angry: no bo niby jak to nie wypić za zdrowie dziecka... ehhh walka z wiatrakami:no::no:

Syneczki , takie uroki końcówki... niestety... mnie bardzo bolało spojenie łonowe...

Agnieszka,
mąż wypielił ogródek:szok::szok::szok: o jaaaaa, gdzie Ty takiego męża znalazłaś???:-D:-D:-p:-p:rofl2::rofl2:

z Igusiem od rana robiliśmy ciasteczka. nie mam zbytnich zdolności dekoracyjnych:eek::crazy::rofl2::rofl2: wygląd nie ważny, ważne że wyszły pyszne :)

Proszę sie częstować :)

003.jpg

Wika - sliczne!
Aga - zazdroszcze meza. U nas to moj M ani razu nie skosil nawet trawy w tym naszym wynajmowanym mieszkaniu. 2x ojciec kosil, a ostatnio sasiad z gory z rozpedu swoj i nasz skosil i jeszcze zywoplot przycial :szok: Ale on to takie dorosle adhd ma. Trawe w swoim ogrodku co 2 dzien kosi, a od paru dni plot wymienia i sztachetki przybija. A mnie strzela, moj M to wiecznie mu sie nic nie chce, a tamten chrurg, w 2 szpitalach pracuje i wiecznie cos kolo domu robi. Bo on to czas ma, a moj M nie :wściekła/y:
Martolinka. - u nas chyba tez nic nie bylo alkoholu. Nie przypominam sobie. Ale ja to niewiele pamietam, bo kilometry z mloda dookola restauracji robilam
Bunny - u nas jutro pakowanie, bo M zawozi wieksze rzeczy w weekend do Wawy i na dzialke. A poza tym za 2 tyg sie urlopujemy.

Edit:
u nas dziś przełomowy dzień:
1. młoda się tak wkurzyłą na matkę, że nie chce jej przewrócić na plecy, tylko na brzuchu trzyma, że się zawzięła i sama przewróciła teraz matka ma problem, bo córa za Chiny na brzuchu nie chce leżeć, myk i sie odwraca na plecy. W drugą stronę jej nie ciągnie
2. ZĄB!!! czuć pod palcem, jeszcze nie widać. Lewa dolna jedynka
3. po 4 dniach przerwy młoda dostała ponownie słoiczek marchewa z ziemniakiem. I zjadła ponad jedną dużą łychę i nawet jej się podobało, tak wywijała na leżaczku, że marchewa na czole zamiast w buzi lądowała. Widać nie przymuszanie i lizanie bananków i nektarynek na coś się zdało. Młoda stwierdziła, że poznawanie nowych smaków i konsystencji nie jest takie bleeee 8-)
Tak więc 3 duże kroki na przód!

Ostatnia edycja:
Hej.

Ja znow o sobie, a wlasciwie Olence. Jeszcze nie mamy posiewu, jutro idziemy do lekarza, będą wyniki. Póki co porobilismy usg główki i brzuszka. Torbielka w główce sie wchlania i wszystko ok, ale miedniczki nerkowe są powiekszone do 8mm. ;( Mała wygląda jak okaz zdrowia.. niewiarygodne że jest chora.. Prawdopodobnie czeka nas cystografia czy cuś takiego, nie wiem.. Jutro mamy wizyte u lekarza, cos sie moze dowiemy. Olusia konczy jutro miesiac :)

Ja od 3 dni spoglądam na numer telefonu pani psycholog, mysle ze bede potrzebowala rozmowy, wsparcia.. Mąż i rodzina bardzo mnie wspiera, ale to mało.. Potrzebny mi jakis impuls bo gadanie "nie martw sie" bokiem mi wychodzi. Jak sie do cholery nie martwic jak Twoje dziecko cierpi a Ty nic nie mozesz na to poradzic. Okropna bezsilnosc. Nikomu nie zycze, nawet najgorszemu wrogowi.

A, dziewczyny, jeżeli cokolwiek wiecie o dbrych lekarzach (pediatra nefrolog) z okolic oświęcimia, no, może krakowa, bielska, katowic, o dajcie znać. Wszystko, szpitale, lekarze, badania, cystografie, usg.

No i jakieś przykłady z historii bakterii w moczu u niemowlaka (2 kolonie bakterii), coś o antybiotykoterapii, coś o tym czy ja moge cos jesc zeby to szło z mlekiem matki, i cos o tych miedniczkach (8mm).

Z góry dziękuje ;**

reklama
Dziewczynki osa mnie ugryzła! Nic niby dziwnego ale teraz siedzieć nie moge :-o. Tak tak ucelowala mnie w pupe :-D:-D:-D. A ja głupia jak sie zaczęłam śmiać to chyba mnie pół osiedla słyszało. Moja biedna pupa aaaaa he he

Wika to zaraz sobie spisze Twój numer. Obiecuje nie nękać w nocy :p
Ciasteczka wyglądają ślicznie pewnie jeszcze lepiej smakują.
Co do przetworow to w tym tygodniu zrobiłam tylko sałatkę z kalafiora no i dzis cukinie pokroiłam na leczo. Nygus ze mnie straszny. W przyszłym tygodniu sie bedzie działo bo i korniszony i kiszone ogórki ze dwie sałatki a potem strajk leniucha.

Agnieszka zazdroszczę męża. Mój to ogródek tylko przez okno widział

Trina ale Lila miala przełomowy dzień.
To kiedy wracacie do Warszawy? No i gdzie na urlop wybywacie?

Iza niestety nie pomogę ale moze napisz na watku regionalnym ze szukasz specjalistow to mamy Ci pomogą. Zdrówka dziewczynki duzo życzę
A jak Oliwka reaguje na siostrzyczkę? Nie jest zazdrosna?

Do góry