reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

Ale jestem szczęśliwa :-) przed chwila uslyszalam "mama moa je" co znaczy mama moja jest! Kurcze jak ja kocham tego mojego łobuza.

Gosia a co tam u Ciebie?

Martolinka ja nie wiem co to jest za lekarz :-( więcej czasu poświecil by złapać mola niż na całą moja wizytę. Ehh jeszcze tylko może 4 wizyty i nie będę musiała go więcej oglądać.

reklama
melduje, że żyję.
Młoda ma kryzys rozwojowy chyba, od 3 dni nie umie zasnąć. Świat zbyt ciekawy czy co.... Wczoraj w ciągu dnia 3x po 10 min zaliczyła. Wieczorem foch i się wozimy 3 godz :dry: z cyckiem w paszczy nie pasi, lulać nie pasi, huśtawka nie pasi, chusta nie pasi. Choć dzięki temu ostatniemu pospała dziś w dzień. Niestety na mnie, a że oprócz tego ma faze na noszenie i pół dnia dzis w chuście spędziła, to kręgosłup mi daje znać, że istnieje. Poza tym mama jest najlepsza na wszystko a inni be. I najlepiej to okazać płacząc jak ktoś się pochyli, zagada czy nie daj Boże na ręce weźmie. Żeby się to już skończyło i żebym z powrotem moją córcię (i trochę przestrzeni życiowej) odzyskała :sorry2:

No właśnie strasznie tu pusto ostatnio. Wszystkie zaglądają ale napisać sie juz nikomu nie chce.

Dziewczyny zaraz łapie za szczote i do pisania Was wszystkie zagonie.

Anaztazja ktoś miał testa dzis robić. Zrobił?

Syneczki jak synek? No i jak Ty sie czujesz?

Sowinka do kiedy pracujesz?

Wika prace nad kącikiem dla maluszka skończone?

Martolinka jak sobie radzisz z dziećmi? Pokaz nam Ale! Zmieniła sie bardzo?

Trina to wesoło masz.. Ala też coraz mniej śpi i trzeba się nagimnastykować żeby była zadowolona:tak:
Bunny jakoś z moją dwójką ogarniam sie. CZasem po prostu któreś musi dłużej popłakać , bo się nie rozdwoję;-)

Byłam dziś na kontroli poporodowej i umówiłam się wstępnie na połowę lipca- lekarz ma mi założyć spiralę. koniec z dziećmi;-)

Wikuś 100 lat :-)

Bunny u mnie każdego dnia inaczej. Jednego rewelacja tylko że ogólne zmęczenie, drugiego walka z bólem pleców, trzeciego brzuch jak kamień i ogromny uciska z każdej możliwej strony. Wczoraj zastanawiałam się co się dzieje, czułam małą tak nisko, tak napierała na wylot, dosłownie wrażenie przepijania ze mnie. Nie wspomnę już o odwiedzających mnie skurczach... ale najważniejsze że zdrowo rośnie. Ostatnie usg miałam 2 tygodnie temu i ponoć była wówczas na etapie 22 tygodnia zatem wychodzi na to że w tej chwili leci nam 24 tydzień. I bądź tu mądrym, czy kierować się suwaczkiem i jednocześnie terminem z om który również pokrywa się z terminem zapłodnienia i monitoringu czy usg.

Na poniedziałkowej wizycie zasięgłam opinii mojego ginekologa w sprawie wyników Oliwierka. Opisałam mu jak to wygląda z tymi węzłami, że się przesuwają, że jest ich o połowę mniej, i co najważniejsze zmniejszyły się od ostatnich 3 m-cy, że już na dzień dzisiejszy trzeba pomacać by je znaleźć, że gołym okiem już ich nie widać. Pokazałam wyniki. Powiedział ze na ob mam nie patrzeć, że jego podwyższony poziom choć i tak nieznacznie może mieć nawet podłoże stresowe przed samym badaniem, gorszą kondycję danego dnia i tysiące innych powodów. Najważniejsze są leukocyty i rozmaz krwi które wyszły rewelacyjnie a do tego struktura węzłów która ponoć wg opinii naszej zaufanej pediatry wyklucza wszelakie niebezpieczeństwa to wszystko wg dwóch lekarzy daje pewność że mały jest zdrowy. Te węzły to ponoć może byc pozostałość po ospie. Co więcej, po ospie węzły nie zawsze wracają do swoich pierwotnych rozmiarów a mimo to wszystko jest dobrze.

Dobry wieczór:tak:

Dziś 13-ty, więc kolejny miesiączek Bartusia i jak zwykle diabełek musiał z niego wyjść:/ Jak wróciłam z pracy o 16:00 to od tej pory do 17:30 co chwilę o byle co się darł i nic mu nie pasowało, zasnął z tego płaczu i ryku na 1,5h, potem zaś z płaczem się obudził i pół godziny płakał i nic nie dało się z niego wyciągnąć o co mu chodzi i zaś zasnął i śpi wygięty jak paragraf na narożniku:/ mam dość -> pogadam z Wackiem na gg i spadam spać:/

Sowinka do kiedy pracujesz?

Bunny rzeczywiście troszkę się opuściłam, ale w pracy mam zapierdziel, a ogólnie zmęczona jestem:baffled:

Qcz super, że rodzice przyjechali:tak:

Wika sto lat babeczko:-)

Iza
jak tam???

Ostatnia edycja:
Hej :)

Zaniedbuję Was ostatnio, ale jakoś czasu na pisanie brak
:-:)-(

Dzisiaj miałam wizyte:

Najpierw pośmiałyśmy sie z ginką, bo na wejście zapowiedziałam, ze to moja ostatnia wizyta u niej, a następna dopiero po połogu i bez wieści, ze zaraz będe rodzić nie wychodzę
laugh.gif
laugh.gif

co do szybszego porodu to na dwoje babka wróżyła, bo:

Najpierw badanie na samolocie, rozwarcie na 1 cm, szyjka zaczyna iść do przodu, czyli przygotowuje się do porodu
yes2.gif
yes2.gif
yes2.gif

Potem usg. Mały waży 3400 i FIKNĄŁ GŁÓWKĄ W DÓŁ
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
ślicznie siedzi juz sobie w kanale rodnym
biggrin.gif
biggrin.gif
yes2.gif
yes2.gif
Wszystkie wymiary ok. Łożysko nie wykazuje oznak "starości", trzyma sie dobrze, wody płodowe w normie , nie sączą sie...

czyli rozwarcie na 1 palec, szyjka sie skraca, ale łożysko ma się całkiem nieźle
baffled5wh.gif
baffled5wh.gif

Wg powinnam urodzic przed terminem z OM, czyli przed 30.06. No ale zobaczymy
confused.gif

Profilaktycznie zapisała mnie jeszcze na wizytę 29.06 i jak do tej pory nie urodzę, to będziemy kombinować
laugh2.gif
laugh2.gif

L4 wystawione do 8 lipca, czyli tym już się matrwić nie musze
wink2.gif

Pytałam się o gaz rozweselający i mają go w standardzie :) Dla każdej chcącej
laugh.gif
tak wiec ja chcąca jestem na to cudo
laugh.gif

reklama
Wika 100 latek ! No i bezbolesnego porodu!
No to czekamy aż sie zacznie. Jeszcze trochę i maluszek bedzie na świecie:-).

Sowinka może to winna pogody ze takie Bartus ma humory?

Syneczki no to kamień z serca. Fajnego masz ginekologa ze nawet zobaczy na wyniki dziecka mój to by mnie wysmial. A Ty kochana trochę połóż sie odpoczni świat sie nie zawali.

Martolinka cudne zdjęcie. Jestem zachwycona Twoimi dziećmi. Ja sie naczytałam ze spirala nie do końca jest skuteczna i sie jej bym bała założyć. Duży jest koszt założenie jej?

Lelek a Ty co sie nie odezwiesz? Daj znać ze Cię dzieci nie wykończyły!

A Liv? Gdzie ona sie zapodziala?

Iza co u Ciebie?

Agnieszka jak wakacje? Udały sie?

Do góry