reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie w 2012

reklama
Agnieszka jak wakacje? Udały sie?
Bunny ​wróciliśmy w niedzielę,wakacje ojjj tak udane bardzo.Jesteśmy mega zadowoleni.Piękne miejsce wybraliśmy,wspaniałe widoki,pogoda cudna cały czas około 30 stopni,zero deszczu ahhh mogła bym pisać i pisać :-D
Jak jesteście zainteresowane to na fb i nk mam zdjęcia z urlopu,piszcie pw to dam namiary :tak:

Wika szybkiego i bezbolesnego porodu życzę :tak: będzie dobrze :)

hej :)

Piszę z rańca, bo potem znowu mogę nie mieć czasu:zawstydzona/y: coś doba za krótka jest ostatnio dla mnie:szok::szok:

Qcz
, jak Kubuś??? Pewnie teraz nie masz czasu na bb, bo rodzice już są u Ciebie:tak:

Trina
, współczuję skoku Malutkiej... ale szybko minie i wszystko wróci na swoje miejsce:tak:

Bunny,
kącik niby jest, ale M. musi jeszcze załozyć stelaż na baldachim na łóżeczko, ja muszę wyprać moskitierę i ochraniacz i założyć i będzie już wsio:tak::tak:
Zrobiłam ostatnie zakupy Maluszkowe i jestem praktycznie gotowa:tak:

Trochę sie martwie jak to będzie z Igorem jak ja będę w szpitalu, bo on praktycznie całe dnie ze mną, a tu nagle ja zniknę na kilka dni:-:)-:)-( serce mi się kraje na samą myśl:-:)-:)-(

Też muszę pomyśleć o jakimś zabezpieczeniu po porodzie, bo na razie 3 bobaska nie planuję, moze za 4-5 lat:tak:

Sowinka, a planujesz iść na L4?? Czy będziesz pracować??? a co do wczorajszej histerii Bartka to też myślę, ze to pogoda:tak::tak: Igor zawsze jest rozdrażniony jak jest taka angielska pogoda:tak:

Agnieszka, fajnie, ze wakacje udane:tak:pamiętam jak w tamtym roku jechaliście też na wczasy, a tu już kolejny roczek za naki... ale ten czas leci:cool2:

Witajcie,

Bunny skutreczność spirali jest niemal taka jak sterylizacji. Lekarz pokazał mi dane , że na 100 kobiet stosujących spiralę 0,7 zachodzi w ciąże. Są 2 spirale- miedziana i hormonalna. Koszt tej pierwszej to około 400 zł a drugiej 1000. Ja chcę założyć te drugą. Zakładam ją na 5 lat;-)czekamy na napływ gotówki i do dzieła. Jestem ostatnią osobą , która zdecydowałaby się na antykoncepcję wątpliwej skuteczności- dzieci dość;-)
Trina i jak malutka trochę lepiej?

Wika i ja z opóźnieniem dołącze się do życzeń- przede wszystkim rychłego rozwiązania:happy2:

edit. Bunny a tu całkiem sporo info na temat spirali http://www.pfm.pl/u235/navi/199181

Ostatnia edycja:
wika - spóźnione STO LAT ! :-) szybkiego i łatwego porodu życzę i znalezienia dobrej pracy :tak:
bunny - test zrobiłam , niestety wynik nie okazał się tak łaskawy jak mecz Polska- Rosja , remisu nie zobaczyłam. Wczoraj mnie już i brzuch bolał i krocze myślałam że dzisiaj rano przybędzie @, ale póki co nie ma , nadzieja maluteńka gdzieś w konciku serca się tli ale nie wiem czy to nie jest niepotrzebne nakręcanie się.....

reklama
wika rzeczywiscie, rodzice u nas wiec spedzamy prawie kazdy dzien poza domem. Maly nigdy nie byl tyle na dworze co teraz, ale spisuje sie swietnie.

Jesli chodzi o zabezpieczenia, to ja myslalam o spirali, ale wystraszylo mnie ryzyko ciazy pozamacicznej (choc niekoniecznie z hormonalna), a ja jakkolwiek male by to ryzyko nie bylo, juz nie moge sobie na nie pozwolic :/ takze po rozpatrzeniu opcji chyba decyduje sie na implant hormonalny. Starczy na 3 lata, ale mozna wyjac szybciej i plodnosc wraca natychmiast, co dla mnie jest super opcja, bo mysle, ze tak 2-3 lata i zabierzemy sie za kolejne baby:)

Do góry