reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

Wika u nas Armageddon. Mała dusi kupkę od kilku dni i cierpi bardzo a my z nią. Jak nie zrobi do wieczora to muszę jej pomóc czopkiem albo termometrem. Momentami już wysiadam , bo niczym jej nie można uspokoic

reklama
Martolinka - bidulka. Mojemu synkowi coś się grzeczność odwidziała. Taki był grzeczny, spał dobrze, a teraz się budzi w środku drzemki, a jak się obudzi to już koniec - płacze bo zmęczony, a do paszy jeszcze 2h.

Specjalnie weszłam na temat "przyszłe i obecne mamy " i i i i i i KATRINA MA SYNKA!!! Jest drugi KUBUS.
Moje GRATULACJE!

Wika jesteś następna!
Jak sie czujesz?

Qcz co ile h Kubus je? W nocy dobrze śpi?

Martolinka biedna Ala. Ukochaj ja od ciotki.

Sowinka szkoda ze wypad sie nie udał ale super ze dzidzia zdrowa.

Kwiatuszek masz problemy z sercem? Padaj przepis na mufiny jak możesz

Anaztazja jak sie mają Twoje pęcherzyki?

U wrześniowek mamy pierwsze maleństwo. Chłopiec ma 890 gram.

Jutro mam wizytę proszę o kciuki. Zaliczę też pierwsze zakupy dla dzidzi

Ooo SYNECZKI pochwal sie zakupami

Martolinka :-:)-:)-( biedna Alicja:-:)-(kurcze, nie bardzo wiem jak pomóc, bo nie miałam takich problemów z Igorem.... uważaj na te czopki i termometr co by nie rozleniwić za bardzo jelitek....

Bunny, &&& za jutro :) Co zamierzasz kupić ?? Już pierwsze Maleństwo?? :szok::szok: o kurcze!!!!!!!!
Ja czuję sie średnio... już końcówka i jak pewnie wiekszość na finiszu chciałabym mieć to już za sobą.... chociaz czasami tak mam, ze chciałabym a boję się:-D:-Djak kobieta w ciązy;-):-D:-D:-D
Katrina GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jeszcze jest Iza z terminem na lipiec:tak:

Hej :)

Qcz, bardzo mnie podniosłaś na duchu, mądre to co piszesz. Dziękuje Ci bardzo :*

Katrina, gratuluje! :)

Agnieszka bezpiecznej podróży i udanego urlopu

Sowinka czemu nic nie pieszesz po wizycie? Napisz coś bo sie zaczynam denerwować!

Dana miło ze sie odezwałaś! Nie znikaj

Calogera zakochałam sie z twoim poście. Taka fajna "sraczka" myśli Ci wyszła. Proszę o jeszcze

Iza co do męża to dziewczyny juz wszystko powiedziały. Babci powiedz żeby takie sprawy załatwiała z Twoim mężem i ucinaj temat.
Jak sie czujesz?

Qcz żaden debil wrrr nie wiedziałaś chciałaś dobrze a wyszło inaczej. Idź jak najszybciej do lekarza!

Wika a Ty czemu nie chcesz Boryska? Tylko dlatego ze to imię rosyjskie?

Katrina jesteś jeszcze w dwupaku? Jak sie czujesz?

A my z Patim jesteśmy sami w domu. Piotrek rano pojechał po resztę części zawiózł mojemu bratu i sie załamał bo nie dość ze zepsuło sie więcej rzeczy to brat mało zrobił. Musiał zostać i robić. Wielka szkoda bo tak sie za nim stęskniliśmy. Pati chodzi i go szuka. Każde puknięcie to u niego od razu krzyk bo tata idzie a potem płacz bo to tylko ja. Żal mi tego mojego promyczka.

A widzisz kochana, ale czuje sie jako tako..

Mam skurcze co 5 do 10 minut, są bolesne, trwają około minuty, i wylazło dzis ze mnie troche sluzu lekko brązowego.. Mała sie rusza ale mniej niz zwykle.. I strasznie mnie glowa boli.. Na skurcze wzielam magnez i no spe i czekam az przejdzie. Jak nie przejdzie i wybiore sie do szpitala to jeszcze napisze, a jak przjdzie to pojde spac :) Nie mam sil na rodzenie wiec lepiej zeby przeszlo.. Poza tym za wczesnie jeszcze.. Ale boli jak cholera ;/ az mi na kregoslup idzie.. A najlepsze to ze maz w pracy i troche sie o transport do szpitala martwie jak cos.. Bo moj tata zanim by dojechal to bym mogla urodzic.. ;)

Oj Iza, moze czop Ci poszedl? Tez nie siedz na upartego w domu ze skurczami, bo moga nie przejsc i wtedy bedzie nieciekawie.

Katrina! Gratuluje syneczka! Kubus do pary:)))))

Bunny, maly je co 3-4 godziny po 90ml. Generalnie sam budzi sie na butle. Do pewnego momentu spal super, a teraz nie wiem co mu sie stalo. Nagle cos mu sie przestawilo i czesto budzi sie w pol drzemki i wtedy jest potwornie marudny i placze, ale placze ze zmeczenia. Nie jest glodny, bo albo odmawia butli albo wymiotuje to, co mu dam i to w bardzo spektakularny sposob. Jesli nie zasnie w ciagu 20 minut od karmienia, to juz koniec. Jest tak pobudzony, ze zacznie marudzic i plakac. Druga sprawa jest taka, ze chyba przyzwyczail sie mocno do spania na rekach.

Ostatnia edycja:
No niestety Wika maluszek urodził sie w 26 tygodniu. Mam nadzieję ze będzie wszystko dobrze bo jego mama dzielnie walczyła by jak najdłużej został w brzuszku

Jutro mam zamiar kupić przewijak, rozek i prześcieradło do łóżeczka i nie wiem co jeszcze.

Wika juz Ci tak mało zostało ze masz prawo sie bać. Ale staraj sie o tym nie myśleć tylko jak? Do bezpiecznego terminu zostało Ci jeszcze 2 tygodnie więc niech maluszek jeszcze posiedzi. Z Patim idąc na porodowke w ogóle sie nie bałam bo nie wiedziałam co mnie czeka a teraz juz trzese pordkami . Nie boję sie bólu ale boję sie o dzidzie Patryka prawie straciłam przy porodzie.

Izunia weź kąpiel i zrelaksuj sie może pomoże to plus leki. Miejmy nadzieję ze to skurcze przepowiadawcze i mała posiedzi jeszcze w brzuszku.
A w razie "W" ma kto zostać z Oliwia?
Pisz koniecznie co tam z Tobą sie dzieje!

reklama
Heło, ale dzisiaj pogoda jest do :crazy::crazy: zresztą taka jest od kilku dni:baffled:
Wybywamy dzisiaj na długi weekend , a jak wrócimy to od razu mamy gości - oby była ładna pogoda to do parku pójdziemy z gośćmi a nie będziemy siedzieć w domu :-)
Parę tygodni temu byłam zarejestrować się na dawcę szpiku - i krew mi pobierała studentka - Ja mam strasznie cieńkie żyły i zawsze mi siniak się robi - ale o dziwo nic a nic mi się nie zrobiło - no a w poniedziałek poszłam pobrać krew na normalne badania gdzie pracują "profesjonaliści" i jest środa a mam siniaka i boli mi w zgięciu :wściekła/y::wściekła/y: już wolę studentki :tak:
bunny - W środę pękł mi pęcherzyk- sądzac po masakrycznym bólu między 18:30 a 19:00 , w piatek już go nie było - za to śluzówka 13,5 mm ponoć dobrze:-)
Jestem lżejsza o 175 pln które zostawiłam w laboratorium i teraz przede mną 10 dni czekania na wynik :rofl2:
26 tydzień - to strasznie wcześnie, trzymam kciuki za maleństwo , jak przeczytałam to wróciły wszystkie wspomnienia:-(
No i dzisiaj będziemy lżejsi o jakieś 600 pln :-:)-:)-( bo wczoraj jak mój mąż wracał z pracy to wyskoczyła kartką zza filarów i gość przed nim zahamował - mój też ale wpadł w poślizg i ....... przy 40km/h nic nikomu się nie stało, tamten tylko malutkie wgniecenie ma w drzwiach i w zderzaku - pewnie tego nawet naprawiać nie będzie bo nie widoczne , a nam poszedł cały zderzak i gril-kratka :-:)-:)-:)-( masakra -biednemu to i wiatr w oczy:crazy:
wika - Ty już na wylocie - w sumie to już jest bezpiecznie rodzić :-p a pracą się nie przejmuj - znajdziesz , masz teraz normalnie macierzyński? a nie możesz wrócić na 3/4 etatu? Wtedy Cię przez rok nie mogą zwolnić.
Katrina - Gratuluję Kubisia- a nie mówiłam :-p
calogera - co u Ciebie ? nie dajmy się mamuśkom - też pogadajmy o naszych staraniach :-p
dana - chodź tutaj :-D
martolinka - życzę wytrwałości, a powiedz jak kotek zareagował na nowego mieszkańca?

Do góry