reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie w 2012

reklama
Dziękuje dziewczyny :)

Qcz, super że to już! :) trzymam kciuki!!! ;*

Ja chyba też dziś urodze.. Tragiczny dzień mam :( Mąż chyba mnie zdradza.. Wczoraj jak robiłam pranie okazało sie ze nie przyniósł koszulki z pracy (dziwne, nie?), a jak wrócil z pracy to pachniał damskimi perfumami :( musiała sie fest przytulać bo nawet po kapieli czuć było ten zapach :( unikał mnie dziś cały dzień, w nocy mnie nie przytulił ani razu.. Nie mam nawet z kim pogadać.. Z nim się nie da.. Jeszcze mi napisał smsa że jutro idzie na dwie zmiany, a nigdy tak nie robił ;/ Co ja mam myślec? Chyba wsiąde w autobus i pojade z córeczką do mamy..

Ja wiem że to moja wina jak sobie kogoś znalazł.. Jestem gruba i brzydka, nie "przytulamy sie" bo nie moge.. Facet też ma potrzeby :(

Nie smęce Wam już..

Co tam słychać?

Wika, jak tam? U Ciebie nic sie nie dzieje? Mamy podobny termin temu pytam.

Syneczki, jak sie czujesz? Wszystko w porządku?

Bunny, co słychać ciekawego?

Colagera, a Ty jak tam? Wszystko ok?
Sowinka, gratuluje sówka lub sówki :)

Izulko kochana zabraniam Ci mówić w ten sposób o sobie. Jesteś śliczną kobietą, nawet jeżeli przybrałaś na wadze więcej niż byś chciała to nic innego jak zdrowo przebiegająca ciąża. Kochana moja nie wolno Ci się zadręczać, jeżeli bezmózgowiec Cię zdradza to absolutnie nie ma na jego zachowanie żadnych słów które by go usprawiedliwiały. Nawet jeżeli nie kochalibyście się przez całe 9 m-cy + 8 tygodni połogu to przecież są inne sposoby na rozładowanie napięcia. Nawet jeżeli nie wspólnie to może sobie facet sam poradzić i tekst typu bo mi kobiety brak a tez mam potrzeby absolutnie do mnie nie przemawiają. Jeżeli się kocha czy to miłością namiętną czy miłością dojrzałą nie ma mowy o zdradzie. Wierność idzie w parze z miłością. Uczciwość z wiernością również szacunek z wiernością aż wreszcie troska o małżonkę z wiernością także. Jeżeli Cię zdradza a mam nadzieję ze to fatalna pomyłka to absolutnie nie jest Ciebie wart. Nie chcę Cię w stosunku do jego osoby negatywnie nastawiać, nie chcę byś pomyślała że zbyt krytycznie na niego patrzę ale szacunek to podstawa.

Co u mnie? z dnia na dzień podobnie każdy dzień wygląda tak samo, za sprawą efektów bólowych i mega dyskomfortu każdy dzień ciągnie się jak przysłowiowe flaki z olejem.

Kochana nasza, nie daj się zjeść zdenerwowaniu, jako prawnik poradzę Ci byś nie wyprowadzała się w żadnym wypadku a jako kobieta byś od niego odpoczęła ale z drugiej strony jeżeli zostawisz mu "wolną chatę" nie będziesz miała nad nim kontroli, zapewne da to mu pole do popisu i ewentualna zdrada będzie "łatwiejsza"?

Iza SYNECZKI MA RACJĘ
Co do ewentualnej zdrady Twojego męża to nic by go nie usprawidliwialo tym bardziej to jak piszesz ze seksowac sie nie możesz. Jesteś w ciąży dziecko w Tobie jest najważniejsze i kilka miesięcy bez seksu nikogo nie zabiło i nie zabije. Musisz z nim porozmawiać powiedzieć o swoich podejrzeniach. Tobie teraz nie potrzebny jest stres a szczera rozmowa.
W to ze jesteś "brzydka i gruba" nie uwierzę bo laska z Ciebie pierwsza klasa.

Syneczki kochana dbaj o siebie! Gratuluje połoweczki ciąży. Chłopaki cieszą sie z siostry?

Sowoinka mamy Ci przypomnieć w poniedziałek o badaniach?

Anaztazja masz pisać o wszystkim co Cię dotyczy. Smutno nam tu bez Ciebie!

Trina byłaś z dziećmi u lekarzy? Co Ci powiedzieli?

Wika ???

Martolinka kiedy nam pokazesz Alicję?

Qcz to ze nie piszesz to dobry znak ze juz sie zaczęło. Oby juz bylo po wszystkim i tulisz w ramionach swoje kochane maleństwo!
Ale jeśli jeszcze porod trwa to trzymam kciuki za bezboleśne i szybkie rozwiazanie

Iza jakie imię wybraliście dla córeczki?

hej,

Qcz
, noooooo ruszyło się w końcu :) Ahhh Kubuś czekał na Dzień Matki :)) Super ;)

Iza
, u mnie wszystko szczelnie pozamykane, szyjka długa, ale Mały nie obrócił się jeszcze główką w dół... Termin mam na 30.06 i chciałam żeby się wcześniej zaczeło ale chyba nici z tego:zawstydzona/y:

Syneczki, noo ja mam nadzieje, że te Twoje dolegliwości niedługo się skończą i zaczniesz cieszyć się urokami ciąży :) Właśnie, jak chłopaki zareagowali na siostrzyczkę??

u mnie nie za fajnie.... złapałam doła, jak stąd do Paryża:-:)-:)-( Igor przechodzi od kilku dni bunt buntów:no::no::no: tak źle nie było jeszcze nigdy, ja już wysiadam, nie mam do niego siły, cierpliowści, wytrwałości, czuje, ze poległam jako matka, a przecież za chwilę ma się pojawic drugie Maleństwo:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::-:)-:)-( Akcja odpieluchowania ugrzęzła w szarej doopie:no::no::no:

Izulko kochana zabraniam Ci mówić w ten sposób o sobie. Jesteś śliczną kobietą, nawet jeżeli przybrałaś na wadze więcej niż byś chciała to nic innego jak zdrowo przebiegająca ciąża. Kochana moja nie wolno Ci się zadręczać, jeżeli bezmózgowiec Cię zdradza to absolutnie nie ma na jego zachowanie żadnych słów które by go usprawiedliwiały. Nawet jeżeli nie kochalibyście się przez całe 9 m-cy + 8 tygodni połogu to przecież są inne sposoby na rozładowanie napięcia. Nawet jeżeli nie wspólnie to może sobie facet sam poradzić i tekst typu bo mi kobiety brak a tez mam potrzeby absolutnie do mnie nie przemawiają. Jeżeli się kocha czy to miłością namiętną czy miłością dojrzałą nie ma mowy o zdradzie. Wierność idzie w parze z miłością. Uczciwość z wiernością również szacunek z wiernością aż wreszcie troska o małżonkę z wiernością także. Jeżeli Cię zdradza a mam nadzieję ze to fatalna pomyłka to absolutnie nie jest Ciebie wart. Nie chcę Cię w stosunku do jego osoby negatywnie nastawiać, nie chcę byś pomyślała że zbyt krytycznie na niego patrzę ale szacunek to podstawa.

Co u mnie? z dnia na dzień podobnie każdy dzień wygląda tak samo, za sprawą efektów bólowych i mega dyskomfortu każdy dzień ciągnie się jak przysłowiowe flaki z olejem.

Kochana nasza, nie daj się zjeść zdenerwowaniu, jako prawnik poradzę Ci byś nie wyprowadzała się w żadnym wypadku a jako kobieta byś od niego odpoczęła ale z drugiej strony jeżeli zostawisz mu "wolną chatę" nie będziesz miała nad nim kontroli, zapewne da to mu pole do popisu i ewentualna zdrada będzie "łatwiejsza"?

Iza SYNECZKI MA RACJĘ
Co do ewentualnej zdrady Twojego męża to nic by go nie usprawidliwialo tym bardziej to jak piszesz ze seksowac sie nie możesz. Jesteś w ciąży dziecko w Tobie jest najważniejsze i kilka miesięcy bez seksu nikogo nie zabiło i nie zabije. Musisz z nim porozmawiać powiedzieć o swoich podejrzeniach. Tobie teraz nie potrzebny jest stres a szczera rozmowa.
W to ze jesteś "brzydka i gruba" nie uwierzę bo laska z Ciebie pierwsza klasa.

Syneczki kochana dbaj o siebie! Gratuluje połoweczki ciąży. Chłopaki cieszą sie z siostry?

Sowoinka mamy Ci przypomnieć w poniedziałek o badaniach?

Anaztazja masz pisać o wszystkim co Cię dotyczy. Smutno nam tu bez Ciebie!

Trina byłaś z dziećmi u lekarzy? Co Ci powiedzieli?

Wika ???

Martolinka kiedy nam pokazesz Alicję?

Qcz to ze nie piszesz to dobry znak ze juz sie zaczęło. Oby juz bylo po wszystkim i tulisz w ramionach swoje kochane maleństwo!
Ale jeśli jeszcze porod trwa to trzymam kciuki za bezboleśne i szybkie rozwiazanie

Iza jakie imię wybraliście dla córeczki?

Tak się rozpisałam i mi wszystko szlag trafił..

Musze od początku.. Pogadałam z moim, niby uwierzyłam, uspokoiłam się, chciałam mu pomóc "rozładować napięcie" a on do mnie, że ma coś pęknięte i go szczypie, no na miłość boską, od czego może mieć takie coś?? Pół nocy nie spałam bo rozmyślałam.. Pojade dziś do mamy bo pojechał do "pracy" i wróci o 22 dopiero to co mam robić? Siedzieć i myśleć czy faktycznie tam jest czy gździ się z jakąś lafiryndą?? :(
Tak po prawdzie jak mnie zdradza to niech powie, mam dość jego kłamstw.. Ja sobie poradze, tylko dzieci mi szkoda.. Ale jeśli on wybrał taką droge, to już jego problem.

Oczywiście że błoby lepiej gdyby mnie nie zdradzał. Jakby nie było, jest to na pewno bolesne przeżycie :( no i kocham go..

Wika, ja z USG mam na 7 lipiec termin, wiec blisko Ciebie, ale lekarz powiedział że już 27 czerwca moge rodzic (moje urodziny) bo wtedy juz bedzie bezpiecznie i żebym chociaz tyle dotrwała. Mala jest główa w dół, pcha sie, szyjka sie skraca.

Tez przechodze ten bunt.. Olivcia robi wszystko na przekór.. Już tak ładnie wołała na nocnik i kupke i siusiu, a tu jak jej sie nagle nie odwidzi.. Krzyk i płacz na sam widok nocnika.. Chowa sie po kątach by kupke strzelic.. Krzyczec nie umiem a prosby nie pomagaja, ona zrobi ta swoja minke a mój powazny ton diabli biora i mamusia miekne.. Juz nie wiem co robic :(

Syneczki, tak wracając, to co sie u Ciebie dzieje takiego? Nie miałam długo internetu to jestem do tyłu.. ;/
I gratuluje połóweczki, teraz to juz z górki :)

Aha, mała ma mieć na imię Alexandra Aniela :)

Ostatnia edycja:
Heło,

Qcz - chyba już tuli swoje maleństwo - mam nadzieję że poszło szybko :tak:
iza - fajnie że się odezwałaś - myślałam o Tobie ostatnio :-) będzie dobrze - zawsze uważałam i tego też się trzymam , że podstawa w małżeństwie to rozmowa :tak:
bunny - dzięki za pamięć , pogoda piękna to się nie siedzi w domu :-p
Byłam tydizeń temu u gina, zapisałąm się jeszcze miesiac temu - miał być cykl na luzie, ale lekarz stwierdził inaczej :-D Dostałam listę badań - wszystko niestety za kasę :-( muszę to jakoś rozłożyć w czasie bo przecież nie powiem mu że nie mam tyle pieniędzy :dry: Wczoraj byłam na monitoringu - mam pęcherzyk 16 mm, endometrium 7 mm , we wtorek znowu idę - tylko nie wiem jak to z pracą rozwiązać - bo między 14 a 16 godziną :szok:
No a tak to nic ciekawego u mnie się nie dzieję , dzień za dniem czekam na klientów :tak: Jeżdżę rowerkiem - to przynajmniej oszczędzam na dojazdach :-p

reklama
Iza piękne imię
A spytaj sie męża skąd ma to pekniecie? Może sam sie próbował rozladowac i przesadził trochę?
Nie denerwuj sie i rozmawiaj z nim o wszystkim co Cię niepokoi.

Wika to Igorek szaleję. Żeby szybko przyszło w końcu zaraz na świat przyjdzie na świat jego na razie bezimienny brat.
Sama sobie nie radzę z histeriami i buntem Patryka ciężko jest na to znaleźć złoty środek.
Siły Ci życzę.

Ciekawe jak tam Qcz ?

Katrina a jak Ty sie czujesz?

Anaztazja ja tam bym powiedziała ze nie mam kasy może by coś dał nfz. Chodzisz prywatnie?
Oby Ci cykl obrodził w piękne pęcherzyki!
~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~
No i fluidki na nowy i oby ostatni cykl:-)

Dziewczynki używacie może nawilżaczy powietrza?
Patryk ma problemy skórne w sezonie grzewczym i pewnie Domiś będzie miał to samo.
Chce kupić dopóki jest kasa a nie mam zielonego pojęcia na jaki sie zdecydować no i 600 zł wydać na niego nie chce.
Wiem tylko ze chyba ultradźwiękowy chce i nic po za tym

Do góry