reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie w 2012

witajcie

Lelek - na szczęście u nas nie ma takich upałów (ja uwielbiam takie ciepełko, ale nie w tak zaawansowanej ciąży, więc z jednej strony to dobrze),

Qcz - będzie dobrze!!!!! Mnie dzis pani doktor "pocieszyła", że jak za tydzień jeszcze nie urodzę, to ostatnie USG i umawiamy się na termin wywoływania...

reklama
A moj synus dorasta. Wczoraj mielismy pierwsza rozmowe z cyklu skad sie biora dzieci
sorry2.gif
Mlody mial kryzys w wannie. Caly wieczor byl marudny. Taty nie bylo, to zazdrosc o mame sie wlaczyla. Mielismy spiecie, bo najpierw zazyczyl sobie jajecznicy na kolacje, a pozniej nie chcial jesc. No bo on nie umie, jest malym dzieckiem i mam go karmic. Tak to sie zaczelo, a pozniej eskalacja. No w kazdym razie w wannie sobie pogadalismy. Pytalam go czemu tak sie zachowuje. Zapytalam czy czuje sie zle bo mama ma mniej czasu dla niego niz przed urodzeniem Lili. No i potwierdzil. Pytal dlaczego Lila jest z nami, gdzie byla jak jej nie bylo itp. No to sobie od serca pogadalismy. O rodzinie, o tym dlaczego ma siostrzyczke, o tym skad sie wziela w mamy brzuszku. I tak mu sie ta opowiesc podobala, ze musialam 4 razy powtarzac. Lubie sobie tak z nim porozmawiac. Jest coraz starszy i madrzejszy, coraz wiecej rozumie. I tylko jak widze jaki duzy jest, a jaka Lilka mala, takie uklucie w sercu, ze tak szybko rosnie, ze juz niedlugo zupelnie zwroci sie w strone swiata. A mi Lilka zostanie na wylacznosc na jakis czas. Ech.....

wywoływanie zabukowane na wtorek na 8.45. Prosiłam położną, żeby zabukowała jak najpóźniej się da, żeby dać mi jeszcze trochę czasu. Dyskwalifikuje mnie to kompletnie z centrum porodowego, więc generalnie to na co miałam nadzieję poszłoby do kosza :/
Ale nie wiem czemu - dzisiaj jakby zszedł mi czop... znowu? Bo już raz miałam coś takiego 2 tygodnie temu, a dzisiaj poszłam do toalety i na papierze miałam ewindentny duży kawał śluzu zabarwiony na beżowo. Zgłupiałam trochę.

wywoływanie zabukowane na wtorek na 8.45. Prosiłam położną, żeby zabukowała jak najpóźniej się da, żeby dać mi jeszcze trochę czasu. Dyskwalifikuje mnie to kompletnie z centrum porodowego, więc generalnie to na co miałam nadzieję poszłoby do kosza :/
Ale nie wiem czemu - dzisiaj jakby zszedł mi czop... znowu? Bo już raz miałam coś takiego 2 tygodnie temu, a dzisiaj poszłam do toalety i na papierze miałam ewindentny duży kawał śluzu zabarwiony na beżowo. Zgłupiałam trochę.
Qcz być może to czop.3maj się :tak:

Daję znać, że się zaczęło! Samo z siebie, hura! Od dwóch godzin mam skurcze, obudziło mnie o 5tej rano. Poproszę bardzo o kciuki za spokojny przebieg :-)

Kciuki zacisniete! Oby Kubus zdrowiutki jak najszybciej pojawil sie na swiecie. Piekny prezent na dzien matki Ci zrobi:-)

Dzień doberek:tak:

Qcz kciuki mocno zaciśnięte:-) może synuś rzeczywiście czekał na Dzień Mamy:tak:

A ja miałam dziś jechać na badania i .....ZAPOMNIAŁAM!!!:szok: w poniedziałek pojadę:tak:

reklama
Do góry