reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie w 2012

Witajcie,

Miałam ostatnie usg w gabinecie. Z małą wszystko w porządku. Wody AFI =15 więc wszystko wróciło do normy. Trudno było wymierzyć wagę , ale w okolicach 3600 tak jak Antek powinna mieć. łożysko II stopień dojrzałości, przepływy w normie.
Jeżeli nic się nie wydarzy to 23 mam się stawić rano do szpitala na KTG i umówimy się na położenie na patologii. Wszystko wskazuje na to , ze uda się urodzić SN chyba , że wydarzy się coś niespodzieanego typu zanikanie tętna itp. Lekarz zalecił dużo seksu , bo jeżeli coś ma pomóc to tylko to
wink2.gif

i zaskoczył mnie tym , że po CC można wywoływać poród. jak widać wszystko zależy od teorii lekarza i sytuacji

Ogólnie wszystko ok , ale ryczeć mi sie chciało , ze to wszystko mogłoby się samo zacząc. Znowu leżeć na patologii i czekać? a co z Antkiem .. chyba zeświruje

Tyle o sobie. Zaraz lecimy na spacerek ;-)
jak mija Wam piątek 13?

reklama
hej

uda sie kazdej, niektorym przychodzi to latwiej, innym trudniej, niektore musza brac leki inne nie, niektore biegaja do ostatnich dni ciazy a inne plackiem leza, kazda jest inna

wika a widzisz przez ciaze mi umknelo :-D

mleczkiem sie nie podzielilam, bo choc slodkiego nie lubie to mialam ogromna chec a poza tym Wy macie na co dzien a ja od swieta

martolinka dobrze wszystko bedzie nie ma co myslec, bylo dobrze, jest dobrze, bedzie dobrze

Lelek, wszystko sie unormuje, tyle Ci napisze. Moze strasznie to wyglada, ale szybko sie pouklada

u mnie trzynasty w piatek zawsze byl ok, lubie 13 w piatki, bo normalnie maz wyplate dostaje 15, ale ze to weekend to dostaje ja przed. A tak to nic szczegolnego czyli jak zawsze mija

Witam się i ja.
Qcz Bunny dlaczego nie piszę? podobnie jak i Wy mam smutny okres. Jest połowa kwietnia, termin miałam na 19 kwietnia... doła załapałam

Martolinko patologia grrr z Oliwierkiem leżałam pełne 4 dni które trwały przynajmniej tyle co miesiąc. Nawet "bieganie" po schodach nie pomagało.

hej :)

Martolinka, przecież wiesz, ze akcja moze zacząć sie w każdej chwili:tak: Ja z Igorkiem ostatnią wizytę miałam tydzień przed terminem. Wszystko szczelnie pozamykane, żadnych oznak zbliżającego sie porodu. W dzień terminu odeszły mi wody, szybciutko do szpitala i tego samego dnia urodziłam:tak::tak:

Syneczki, Bunny,
tulam Was mocno :** Macie w niebie swoich Aniołków, które dbają o Was :)

Ja też lubię "13". Urodziłam sie 13-go, Iguś też z 13-go i może jak Brzuszkowy sie pośpieszy to też będzie z 13-go:tak::tak::-D:-D

Byłam dzisaij w pracy zawieź L4 i piękna niespodzianka mnie spotkała. Bon świąteczny na zakupy w osiedlowym sklepie :) Ahhh lekką ręką sie wydaję takie pieniądze:-D:-D

Ja też lubię 13, bo Maciek wtedy urodzony, a dziś jeszcze na dodatek kończy 3,5 roku ;-)
No i też dołączam do pewnych, że wszystkie dziewczyny zafasolkują!
Syneczki - mój dzidź 30 kwietnia/1 maja roczek by kończył :-(

A wczoraj sobie od serca pogadałam z Maćkiem. Niestety w tym domu tylko ja czytam mu książeczki. Tak to jest jak ojciec czyta jedynie gazety i wykresy w pracy :dry: no i w związku z tym, że jest Lila i ostatnio tata kładzie młodego spać, skończyło się czytanie przed snem. Wczoraj wzięłam Lilę do naszego małżeńskiego łoża, gdzie ostatnio moi panowie sypiają, młodą na cyca, a z młodym czytaliśmy. No i mówię mu, że stęskniłam się za naszymi wspólnymi wieczorami i że je bardzo lubię. On że też. Ja że go kocham itp, a on mi wyznanie walnął, że przeprasza mnie, że był zły na mnie i mnie nie słuchał i już nie będzie :szok: no żesz po prostu tak mnie rozczulił, że się strasznie wyściskaliśmy. Ja też go przeprosiłam, że casem jestem na niego zła i krzyczę i tłumaczyłam, że teraz muszę się Lilą zajmować, a on że to rozumie. Mój synuś kochany :-D ciekawe jak dziś będzie, czy znów okoniem będzie stawał, czy będzie pamiętał co wczoraj obiecał ;-)

Syneczki z Antkiem lezałam na patologii 2 razy w 38 i potem w 41 tc wiec wiem co to znaczy grrr...
teraz masz nad sobą cudnego aniołka i drugiego pod sercem wiec uszy do góry:tak:

Wika i co sobie dobrego kupiłaś?

witajcie

Martolinka - ja tez właśnie mam nadzieję, że małe urodzi sie w terminie, a nie znów będą mi wywoływać, z tym, że tu nie ma leżenia na patologii i czekania.
Jak juz jest ok. 9-10 dni po, to na patologie i wywołujemy... dzień, dwa po porodzie i do domu!! U mnie choć o tyle dobrze, że mąż teraz nie pracuje, to się zajmie Alinką, bo tez byłby problem co z Nią.
Trzymam kciuki, żeby taki scenariusz Cię ominął i wszystko poszło sprawnie i prawie bezboleśnie!!

Dziewczynki nie smutajcie się!! Aniołki nad Wami czuwają i nad tymi maluszkami co macie w brzuszku.

Martolinka, samą spożywkę, bo to taki mały osiedlowy sklepik :) Ale przyjemnie było wyjść ze sklepu nie wydając złotówki:-D

Trina, ojjj jak słodko :)) My z Igusiem też sobie czytamy przed snem i nie wiem, jak to będzie po porodzie:baffled::baffled: a bardzo lubię te chwile:tak::tak:

reklama
Dziewczyny życzę Wam udanego weekendu:tak:

Dziś jadę do mamy, bo Wacek i tak do nocy pracuje, a jutro planujemy jakiegoś grilla:tak: a w niedzielę urodziny teściowej:tak:

Agata wraca dziś od siostry, więc pojedziemy po nią do Katowic, żeby w końcu Bartuś mógł się przejechać pociągiem:tak: zobaczymy czy będzie zadowolony:tak:

Buziaczki:-)

Do góry